Dodaj do ulubionych

Avon Beautiful Morning warto?

16.04.03, 11:54
Jest promocja za 15zł i nie wiem, czy się skusić. Mam mieszaną cerę, skłonną
do odwodnienia, nie lubię ani zbyt lepkich, bogatych kremów ani też zbyt
łątwo wchłaniających się (jak np. Oligo 25 Vichy, zupełnie mi nie pasuje
żadna z wersji). Więc warto kupić BM?
Obserwuj wątek
    • Gość: varda Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 11:56
      a jak to Oligo25? tego Avonu nie probowalam, ale w ogole nie szaleje za ich
      produktami...
      • Gość: Królewna Fiona Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: 213.241.38.* 16.04.03, 14:13
        Gość portalu: varda napisał(a):

> a jak to Oligo25? tego Avonu nie probowalam, ale w ogole nie szaleje za ich
        > produktami...

oligo 25 to krem firmy Vichy, nie avonu. Występuje w 2 wersjach: dla skóry
        suchej i mieszanej
    • kasia.lomanczyk Re: Avon Beautiful Morning warto? 16.04.03, 12:10
      Mnie osobiscie odpowiada. Mam podobna cere do Twojej.
    • zagatka3 Re: Avon Beautiful Morning warto? 16.04.03, 13:33
      I dodatkowo BM nadaje cerze ładny, lekko opalony koloryt. Przyjemnie pachnie
      (podobno działanie aromaterapeutyczne:)) ...
      • Gość: em Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: 62.148.83.* 16.04.03, 13:39
        BM lekko napina skórę, pokrywa niewidzialną warstewką i daje poświatę, która
        nie każdemu odpowiada
        lubię go stosować czasami dla odmiany, wyraźnie inny od standardowych form
        kremików
        proponuję kupić oprócz a nie zamiast czegoś bardziej uniwersalnego
      • Gość: kasik Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: 195.117.149.* 16.04.03, 16:53
        zagatka3 napisała:

> I dodatkowo BM nadaje cerze ładny, lekko opalony koloryt. Przyjemnie pachnie
        > (podobno działanie aromaterapeutyczne:)) ...
        Przyjemnie pachnie ? Wali denaturatem koszmarnie !!! Potem na szczescie ten
        smrod ulatuje ,ale mnie odrzuca.
        • Gość: korka Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: 193.0.117.* 17.04.03, 13:17
          Jakim denaturatem??????!!!! Dla mnie cytrusami i mlekiem ;)))
    • Gość: lili Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 13:59
      jest promocja w nowym katalogu? Ja mialam w zeszlym roku i bylam nawet
      zadowolona, bo nakladalam na juz troche opalona skore i krem lekko rozswietlal.
      Na ten rok tez chce kupic, bo nie lubie sie malowac fluidami itd latem
      • Gość: korka Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: 193.0.117.* 16.04.03, 15:04
        Potwierdzam, że jest promocja. 14,99 zł. A o jakiej poświacie mówicie? Czy taka
        perłowo-różowa nie daj Boze jak Creme d'energie Nivei?
        • Gość: ashanti Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.03, 15:08
          em? a co według Ciebie jeste bardziej uniwersalnego? Własnie czegoś
          uniwersalnego szukam. Najlepiej matującego, ale z doświadczenia wiem, że na
          matujących kremach fruidy się rozwałkowują i nie daja się rozsmarować. Pod tym
          względem całkiem niezły jest Synergie czysta skóra z cynkiem i glinką, ale
          używam tego od kilku lat i chciałabym na cos zmienić.
    • mantha Re: Avon Beautiful Morning warto? 16.04.03, 15:11
      Kremik ten daje fajna złotawa poswiate, mi wysuszyl skore, ale stosowalam go po
      dluzszym pobycie na sloncu, wiec moze ten wysuszajacy efekt byl z tym zwiazany.
      Wydaje mi sie, ze jest dobrym rozwiazaniem na lato, zamiast fluidu, jak ktos
      lubi.
      Moja mama byla zachwycona.
      • Gość: ashanti Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.03, 15:24
        W jakim opakowaniu jest ten krem?
        A propos kosmetyków Avonu. Kupiłam fluid, który okazał się zbyt mocno kryjący
        dla mnie. Uzyłam go tylko raz i chciałabym go odsprzedać. Czy jest ktoś
        zainteresowany?
    • Gość: Karolka Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.03, 17:16
      Stosowałam Beautiful Morning w ubiegłym roku, byłam bardzo zadowolona. Teraz,
      po zimie mam wrażenie że zbyt mało mi nawilża skórę i przerzuciłam się na
      Hydrofirming Day Cream-moja skóra lepiej go toleruje. Mam cerę mieszaną i
      wrażnie, że po zimie partie suche stały się jeszcze "wysuszyły"
    • Gość: elve Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: *.ff.cuni.cz 16.04.03, 17:52
      krem jest wedlug mnie fatalny: okropnie pachnie, blyszczy sie po nim twarz,
      slabo nawilza. mam jedno nienaruszone opakowanie i drugie uzyte 2 razy i nie
      wiem, co z nimi zrobic...
      • ashanti5 Re: Avon Beautiful Morning warto? 16.04.03, 18:05
        sprzeczne opinie - jak zwykle. Ale jak to możliwe, że jedni uważają, że
        świetnie matuje, a inni - że się skóra błyszczy. Rozmumiem zapach - to jest
        kwestia gustu, ale reszta...?
        A już prawie sie do tego kremu przekonałam na podstawie opinii.
        • kasia.lomanczyk Re: Avon Beautiful Morning warto? 16.04.03, 19:40
          Bo z kremami to tak jest. Jak ktos ma tlusta cere, to nie chce sie wchlaniac,
          a jak sucha to wchlania sie calkiem. Mnie sie super wchlania zwlaszcza latem,
          swiezo po opalaniu, albo po solarium.
          • Gość: Karolka Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.03, 20:35
            Moje Kochane! przeciez to wszytko zalezy od rodzaju cery no i oczekiwań, jedne
            wolą kremy które skóre ściągają, inne- zostawiające tzw. film na skórze! tak
            to juz bywa, trudno ocenic jaki jest krem na podstawie wypowiedzi innych osob!
            • lady Re: Avon Beautiful Morning warto? 17.04.03, 07:30
              Fuuuj!
              Mnie podrażnił skórę w górnej części policzków, wysuszył całą resztę, zostawiał
              jakieś paskudztwo na twarzy i śmierdział niemożebnie. 2/3 opakowania oddałam
              koleżance, bo nie zdzierżyłam. A jej odpowiadał...
              • ashanti5 Re: Avon Beautiful Morning warto? 17.04.03, 09:29
                Maseczki Avonu są niezłe. Muszę zmienić konsultantkę, bo moja obecna troche
                niepoważnie mnie traktuje. Szczególnie sie sępi na próbki. I właśnie dlatego
                nie trafiłam we fluid :((
                • Gość: em Re: Avon Beautiful Morning IP: 62.148.83.* 17.04.03, 11:56
                  wg mnie krem się wchłania całkowicie, nie nadaje się cer b.suchych, a świeci
                  się bo daje złotawą poświatę - czyli nie świeci się z powodu tłustej
                  konsystencji tylko jakiegoś opalizującego dodatku

dlatego wyżej pisałam, że nie jest uniwersalny bo nie nadaje się dla wielu cer
                  i gustów i nie każdy makijaż na niego nałożysz, jeśli chcesz byś aksamitnie
                  matowa to użycie tego kremu jest wykluczone

może podkreślić opaleniznę

porównywany ze Spotlight EL, tylko tamten jest delikatniejszy i opalizuje na
                  różowo, cena powyżej 100 i ma lepszy zapach

dla mnie sa to kremy na dodatek, a nie jako niezbędnik na codzień
                  lubię je, używam częściej latem na dekolt

• Gość: korka Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: 193.0.117.* 17.04.03, 12:49
                Smród to rzecz względna. Dla mnie niemożebnie śmierdzi np. AA eyeperfect. Taki
                zapach starej babci, połączenie miodu z jakimś innym słodkawym paskudztwem. Nie
                toleruję też np. zapachów różanych. Natomiast BM pachnie dla mnie mleczno-
                cytrusowo. I ten zapach akurat mi odpowiada.
                • elve Re: Avon Beautiful Morning warto? 17.04.03, 17:41
                  mleczno cytrusowo? kochalabym go, gdyby tak pachnial, ale dla mnie on
                  ordynarnie wali octem (oczywiscie udajacym cytrusy i mleko...)
    • diabe Re: Avon Beautiful Morning warto? 17.04.03, 16:04
      Też mam cerę mieszaną, BM kupiłam za namową tego forum.
      Dla mnie to żadna rewelacja, najzwyklejszy w świecie, tani krem. Jak zwykle w
      przypadku takich kremów nic nie pomógł, ale też nie zaszkodził (to chyba jego
      największa zaleta ;-)).
      Moim zdaniem ma poskudny zapach, błyszczy się po nim cała twarz (na szczęście
      nie długo).
      Na pewno nie kupię go już nigdy więcej.

pozdrawiam,
      • ashanti5 Re: Avon Beautiful Morning warto? 17.04.03, 17:56
        To może polecicie jakiś inny dobry, tani i matujący krem, odpowidni dla 25-
        latki? Tylko nie Ziaja! mam dwa: na naczynka i brązujący. Oba się źloe
        wchłaniają, są zbyt tłuste, a brązujący śmierdzi jak samoopalacz.
        I nie Garnier czysta skóra, bo to już mam od kilku lat i chcę zmienić na coś
        innego.
        • Gość: magda102 Re: Avon Beautiful Morning warto? IP: *.elartnet.pl 17.04.03, 19:21
          Ja polecam krem matujacy Avene Cleanance (tylko w aptece). Swietnie matuje, a
          zarazem jest lagodny dla skory(nie mam zadnych podraznien itp.),nawilza i ma
          lekka konzystencje. Zapach sredni, ale nie denerwujacy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka