Gość: kaaa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 13:48 jak zawsze na wiosnę kupuję sobie nowe buty i przez jakieś 3 tygodnie mam straszne odciski, może jest jakaś rada na szybkie rozchodzenie butów albo na te odciski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harry1969 Re: nowe buty a odciski 09.05.03, 17:36 To bardzo proste: kupuj buty nieco większe, najlepiej po południu, kiedy stopa jest trochę większa. A próba rozchodzenia ciasnych butów to prosta droga nie tylko do odcików ale i do deformacji stóp (np. haluksy). Pozdrawiam Harry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: nowe buty a odciski IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 10.05.03, 10:44 To prawda!Zasada nr.1-wyprawa po buty poznym popoludniem,kiedy nogi sa zmeczone i opuchniete.Jesli mimo tego sa niewygodne,mozna: -zmoczyc skarpetki i na takie wilgotne nalozyc buty i urzedowac w domu.Nie zawsze skuteczne,ale niezle sie sprawdza przy skorkowym,niezbyt grubym obuwiu. -oddac do szewca-tez nie ma gwarancji sukcesu,ale jesli problem jest w tym,ze sa ciut waskie-moze pomoc. -specjalne srodki w sprayu-w/g mnie zdecydowanie nieskuteczne. A poza tym-kierowac sie pierwszym odczuciem przy mierzeniu butow-jesli jest choc minimalny dyskomfort-lepiej odpuscic sobie zakup. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWOK Re: nowe buty a odciski IP: *.acn.waw.pl 10.05.03, 00:03 Trzeba nasmarować buty od środka kremem Nivea , założyć skarpetki frotee i chodzić po domu. To znaczy w tych butach i skarpetkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: nowe buty a odciski IP: *.kabel.telenet.be 10.05.03, 06:42 Nie kupuj polskich butow Ja przy polskich butach tez zawsze mialam odciski Zreszta nauczylam sie kupowac o numer wieksze i z 38 mam 39 jesli szukam za butami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: nowe buty a odciski IP: 130.94.107.* 11.05.03, 18:28 Gość portalu: samanta napisał(a): > Zreszta nauczylam sie kupowac o numer wieksze i z 38 mam 39 jesli szukam za > butami Kupuj buty Scholla albo Birkenstock. Buty nie powinny być o numer większe, bo stopa się w nich będzie ślizgać i możesz dostać pęcherzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: nowe buty a odciski IP: *.x-net.gliwice.pl 11.05.03, 20:54 Mnie buty Scholl też obtarły, za to po przecierpieniu swojego wygodne jakby się boso chodziło :). Kupowanie numer za duzych nie jest rozwiązaniem, buty "latają " na stopie, a i tak obcierają. Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: nowe buty a odciski - rada! 10.05.03, 13:55 Przy jednym z ostatanich zakupów butów zaopatrzyłam się w tzw. rozciągacz do butów w spray'u Shoe Stretch firmy Bufalo. Działa na buty ze skóry prawdziwej: należy mocno spryskać miejsce w bucie, w miejscu w którym Cię uwiera i szybko nałożyć but na nogę. Przy chodzeniu buty rozciągają się, skóra mięknie. Należy tylko uważać, bo może zrobić plamy na butach (zależy od skóry) - jak pryska się do wewnątrz to nie ma żadnego problemu. Buty przystosowują się na stopy bardzo szybko, wyczuwalne prawie od razu! Kosztował ok 9zł :) w sklepie z obuwiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: nowe buty a odciski IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 11.05.03, 21:46 Kup piankę do rozciągania w Deichmanie (chyba 10 zł). Jest rewelacyjna. Spryskujesz but od środka i zakładasz na stopę. Znika prawie natychmiast, a efekt jest naprawdę odczuwalny. Odpowiedz Link Zgłoś