maiwa 07.02.07, 09:02 wax-czy jest do włosow wypadajacych ,przetłuszczajacych sie? Pani mi mowiła w sklepie ze tylko jest do włosow suchych,zniszczonych,bez blasku.Prawda?zalezy mi na tym pierwszym.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 07.02.07, 09:12 są dwa: "zwykły" i z rumiankiem do jasnych włosow. właściwościami pielęgnacyjnymi sie nie różnią. nawilzają, wygładzają, wzmacniają cebulki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 07.02.07, 09:16 Ponoc ciemny lepszy. I nie barwi jasnych wlosow. Sama mam taki problem jak Ty. Tez chce kupic. Moze Wax da tade moim wlosom. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maiwa Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 07.02.07, 09:24 wax jest super!ze 2 lata tmu uzywałam,ale był w innym zupełnie opakowaniu.pomogł mi wtedy bo strasznie mi włosy leciały:( po waxie nawet szybciej rosły!tylko teraz mam ??? bo własnie jest z inna ulotka i niewiem jaki wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 11.02.07, 16:06 a o co chodzi z tym barwieniem? bo planuję kupić wax i nie chcę sobie zrobić czegoś dziwnego na głowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maiwa Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 07.02.07, 09:18 a jak jest na niminformacja ze jest do włosow suchych,a ja mam przetłuszczajace sie to moge uzywac????????hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 07.02.07, 09:28 maiwa napisała: > a jak jest na niminformacja ze jest do włosow suchych,a ja mam przetłuszczajace > sie to > moge uzywac????????hmmm Nie za bardzo chyba. Bo on bedzie je dodatkowo nawilzal (natluszczal?) Do wlosow tlustych stosuje sie szampony so wlosow tlustych. A w ogole to podobno szampon dobiera sie do skory glowy, a odzywke do wlosow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 12.02.07, 12:21 Odkąd zaczęłma własnie tak robić: dobierać szampon do skóry głowy *(łojotok, wypadanie, krosty i wszystko co najgorsze więc używam szamponów leczniczych) a odzywkę do włosów (cienkie, odwodnione) odnoszę wrazenie ze wyglądam nieco lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
marica29 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 07.02.07, 09:30 Ja stosuję od tygodnia. Wydaje mi się , że włosy są ładniejsze. Przestały wypadać, ale może już wypadło co miało wypaść. Poleciła mi tę odżywkę koleżanka fryzjerka, kiedy zobaczyła, że nie było co obciąć. Ja nakładam odżywkę co drugi dzień, nacieram skórę głowy, a potem kładę na całe włosy. Zakładam czepek, podgdzewam suszarka(bo odżywka działa pod wpływem ciepła), potem ręcznik lub czapke i tak latam po domu do wieczora i co jakiś czas podgrzewam suszarką. Potem dopiero myję głowę szamponem, podsuszam i następna odżywka, ale ta bez spłukiwania. Jeśli nie pracujesz, bądź masz później do pracy to możesz ją trzymać całą noc. Ja tak robię tylko w weekendy bo nie myję głowy rano przed wyjściem do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwa Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 09.02.07, 17:10 taaaaaaak?? o rany ,a na ulotce napisane ze 15 mninut.Juz kupiłam taka odrzywke wax jak chciałam,i stosuje co 4 dni ale jak Ty tak kładziesz na włosy co 2 dni to ja tez tak zastosuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
katepat Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 09.02.07, 21:24 polecam WAX na wypadające włosy, można powiedzieć,że moje uratował i to co wypadło po ok. 1,5 miesiąca przestało wypadać, a teraz po kilku miesiącach wszystko ładnie odrosło bardzo ważne, żeby wetrzeć go też w skórę, nie tylko we wlosy, na to folia, podgrzać suszarką, zawinąć w ogrzany na kaloryferze ręcznik i tak minimum 1 godzinę, ja oprócz tego przestałam męczyć włosy suszeniem suszarką, lakierami itp. i stosuję VITAPIL Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 09.02.07, 21:50 a gdzie ten wax mozna kupic??? Odpowiedz Link Zgłoś
al.dzaz Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 09.02.07, 21:56 dziewczynazbagien napisała: > a gdzie ten wax mozna kupic??? W aptece lub w sklepie zielarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
al.dzaz Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 09.02.07, 21:55 15-20min. sie trzyma gdzie wam to pisze ze godzine ,albo jeszcze lepiej caly dzien w tym chodzic?chore jestescie, czy co?;(Ja stosuje od 2 lat tak jak pisze 20min. 2razy w tygodniu i jest super.wlosy przestaly wypadac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aska275 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 09.02.07, 21:59 Przepraszam ale jaką godzinę? Na opakowaniu jest wyraźnie napisane ile się trzyma i na pewnoe nie godzinę. Myślisz, że jak potrzymasz 3 razy dłużej niż jest napisane na opakowaniu to efekt będzie lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
katepat Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 11.02.07, 11:59 Wiesz, ja to trzymałam godzinę (tak radził mi dermatolog) i odniosło efekt - możliwe, że 15 minut wystarczy, ale napewno jak przytrzymasz troszkę dłużej to nie zaszkodzi i włosy od tego nie odpadną ;) kiedy kobieta traci włosy w tak zastraszającym tempie, uwierz, że zrobiłaby wiele rzeczy i trzymanie maski na głowie przez 1 godzinę nie wydaje się tu największym poświęceniem... jak idziesz do fryzjera na profesjonalny zabieg regeneracji włosa, to przecież minimum pół godziny siedzi się pod sauną (która wzmacnia efekt działania maski),a wiadomo, że w domowych warunkach takiej sauny sobie nie zrobisz Odnośnie trzymania maski całą noc na włosach, to tez coś w tym musi być, pewna fryzjerka tak właśnie doradziła mi (sama tak robi) ponieważ kiedy włos jest rozjaśniony, szybko traci wilgoć i takie kuracje są wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
unbreakable Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 09.02.07, 23:26 przetluszczajace sie wlosy to sie myje a nie wysusza. wlasnie trzeba je nawilzac jak najbardziej, zeby byly zdrowe sucha skora glowy od wszystkich wynalazkow do przetluszczajacych sie wlosow powoduje wzrost produkcji sebum czyli kolo sie zamyka Odpowiedz Link Zgłoś
girl1991 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 09.02.07, 23:41 nie zgadzam się.. ja mam przetłuszczające włosy, ale też mi wypadają i od mycia i suzenia częstego zrobiły się szorstkie dlatego tez stosowałam WAX i byłam z iego baardzo zadowolona, włosy po nim ładnie pachną i sa taaakie mięciutkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marica29 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 11.02.07, 00:09 Ja wiem co pisze na ulotce, ale mi poleciła tę odzywke fryzjerka-kolezanka, która sama jej tak używa. A ja łapiąc się tego jako ostatniej deski ratunku postępuję zgodnie z niej zaleceniami. To jest indywidualna sprawa każdej z nas. Mi zalezy na tym aby poprawić wygląd i wzmocnić włosy, więc chodzę w tym pół dnia i teraz nasmaruję głowę na całą noc. Myślę, że nie zaszkodzi. Bo naprawdę jeszcze trochę to bym ołysiała całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 11.02.07, 12:43 Godzina w zupełności wystarcza. Ja stosuję na 30-45min raz lub 2x w tygodniu i znów muszę iść do fryzjera robić balejaż miesiąc wcześniej niż zwykle bo tak mi szybko włosy po niej rosną :) Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 11.02.07, 13:20 Mnie WAX obciąża włosy ale mieszam pół na pół z balsamem gliss kur i nakładam na 1/2 godziny. Jest super :) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 11.02.07, 13:32 ja po waxie mam straszne elektryzujące się siano, dlatego nakładam zawsze na noc i pozostawiam włosy do wyschnięcia, a potem rano znów myję i dopiero układam ;) ale jeśli chodzi o efekty dłgotrwałe to jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
beti55555 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 12.02.07, 10:42 Dziewczyny ja po tym WAX mam takie niesforne włosy że jak rano wstaje to są powywijane we wszystkie strony i nie mogę ich ułożyć. Dodam że stosowałam WAX dopiero 2 razy ale po 2-3 godziny. (potem włosy są bardzo przyklapnięte) Co robic/ jak stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwa Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 12.02.07, 11:31 ja uzywam co 3 dni-trzymam maseczke na włosach godzine Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 12.02.07, 12:18 Moim zdaniem na wypadanie Ci jakoś szczególnie nie pomoże. Ale jako odżywkę możesz kupić WAX albo np Matrix Biolage Forte Therapie, na pewno nie zaszkodzą. Do wypadających jest seria Ducray Anastim tonik i szampon Anaphase (moze jest tez odzywka?), seria Vichy czerwona (mi nie pomogła a jest droga), do włosów przetłuszczających ze skłonnością do wypadania jest tez seria seboradin z rzepą (mi nie pomogła), joanna rzepa (dobra przy odpływie kasy) oraz neril szampon i tonik do wypadających przetłuszczających - całkiem spoko jak dla mnie. Jesli włosy przetłuszczają ci się bardzo, robią Ci się krosty na skórze głowy lub na twarzy, bolesne guzy na brodzie a oprócz tego wypadja włosy to mogą to być zaburzenia gospodarki hormonalnej (testosteron, prolaktyna). Odpowiedz Link Zgłoś
beti55555 Loreal - kerastase 12.02.07, 15:43 Kiedyś przeczytałam że dobra jest seria do zniszczonych włosów Loreal Kerastase i Absolut, ale nie mogę jej dostać. Dziewczyny gdzie kupujecie te kosmetyki i ile one kosztują . Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
winnie22 Re: Loreal - kerastase 02.07.07, 22:55 mozesz je dostac w profesjonalnym salonie fryzjerskim albo na allegro w duzo nizszych cenach :) Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 03.07.07, 12:00 Słabe wypadające włosy to moja zmora, WAX rzeczywiśce stopuje wypadanie, ale odkąd biorę H-Panthoten 4 tabletki dziennie, to widzę, że zaczęły mi wyrastać nowe włosy co naprawdę bardzo, bardzo mnie cieszy :) Wypróbowałam chyba wszystkich możliwych odżywek i srdoków wzmacniających włosy, i z czystym sumieniem mogę polecić WAX. Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 04.07.07, 15:14 jeżeli mam włsoy w kolorze średni blond to który wax powinnam stosować? Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: WAX-czy jest do włosow wypadajacych... 06.07.07, 12:17 gazela100 napisała: > jeżeli mam włsoy w kolorze średni blond to który wax powinnam stosować? no który? Odpowiedz Link Zgłoś