Dodaj do ulubionych

naturalny krem z filtrem

15.02.07, 11:00
Byłabym wdzięczna za sugestie dotyczące naturalnego kremu na dzień z wysokim
filtrem UV (minimum 15). Nie mam pewności czy w ogóle produkuje się takie coś
(karkołomne zadanie... :), ale jeśli rzuciło się Wam coś w oczy, rzućcie
proszę nazwą albo linkiem do strony www.
Pozdrawiam ciepło :)
Leigh.
Obserwuj wątek
    • naturalny_chomik Re: naturalny krem z filtrem 15.02.07, 12:32
      ja mam lavery filtr spf 40... bieli od razu mówię i taki trochę klajster z
      niego, ale poza tym ok. Nie wiem jak się będzie zachowywał w wyższych
      temperaturach - jest szansa, że mało fajnie - ale to okaże się dopiero latem.

pozdrawiam:o)
    • szczekuszka Re: naturalny krem z filtrem 15.02.07, 15:03
      Hauschka ma w swojej ofercie kosmetyki do opalania. Ja mam krem w sztyfcie 30,
      krem do opalania 20, mialam probke 15 i ta ostatnia bardzo mi odpowiadala, ale
      byl za maly filtr.
      www.biokosmetyki.com
      • leigh7 Re: naturalny krem z filtrem 15.02.07, 19:28
        Hmm
        nie wiem czy byłam wystarczająco precyzyjna, czasem mi się ten błąd zdarza ;),
        właściwie nie szukam kremu, mleczka czy balsamu do ciała, ale kremu _do twarzy_
        który przy okazji miałby ten wysoki filtr( >15 SPF) w składzie...
        :)

Szczekuszka, czy ten sztyft można stosować na inny krem? Rozumiem, że zadaniem
        tego sztyftu jest tylko blokowanie promieni słonecznych; wtedy przydałoby się
        jeszcze skórę nawilżyć. Jakie wrażenia?
        • szczekuszka Re: naturalny krem z filtrem 17.02.07, 10:56
          leigh7 napisała:

> Hmm
          > nie wiem czy byłam wystarczająco precyzyjna, czasem mi się ten błąd zdarza ;),
          > właściwie nie szukam kremu, mleczka czy balsamu do ciała, ale kremu _do twarzy_
          > który przy okazji miałby ten wysoki filtr( >15 SPF) w składzie...
          > :)

Rozumiem, ale mleczko do opalania faktor 15 naprawde mnie zaskoczylo. Swietnie
          sie wchlanialo, nawilzalo skore, nie sadzilam, ze kosmetyk do opalania, moze tak
          odzywiac skore. Kupilam jednak krem do opalania 20 i jestem troche zawiedziona.
          Krem jest ciezkawy, nie czuje takiego komfortu jak po mleczku, ale nic to,
          zuzyje go na reszte ciala, podczas wakacji, a mleczko kupie przy nasepnych
          zakupach. :)

> Szczekuszka, czy ten sztyft można stosować na inny krem? Rozumiem, że zadaniem
          > tego sztyftu jest tylko blokowanie promieni słonecznych; wtedy przydałoby się
          > jeszcze skórę nawilżyć. Jakie wrażenia?

Wrazenia pozytywne i na pewno trzeba go stosowac na inny krem, bo on spelnia
          wlasnie role, takiej tarczy ochronnej i nic poza tym. Dobrze jednak, aby krem
          calkowicie sie wchlonal przed uzyciem sztyftu. Ja stosuje sztyft na policzki i
          nos. trzeba byc systematycznym, jesli chce sie widziec efekty. Ja powinnam
          uzywac go codziennie przed wysjciem z domu, czy to lipiec, czy to luty, mam
          bardzo wrazliwa cere, niestety nie jestem tak skrupulatna, a szkoda. ;)

Zaznaczam, ze wszyskite produkty do opalania (takze mleczko po opalaniu, nawet
          ten sztyft) maja na poczatku bardzo intensywny zapach ziolowej nalewki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka