Dodaj do ulubionych

łZS a antykoncepcja

04.03.07, 08:19
czy osoby cierpiaca na łojotokowe zapalenie skóry zauwazyly jakis zwiazek z
tabletkami antykoncepcyjnymi?? u mnie zaczelo sie to 6 lat temu i dokladnie 6
lat temu zaczekam brak pigułki. Nie wiem czy to ma jaksi zwiazek czy to tylko
zbieg okolicznosci. teraz je odstawilam i musze stwierdzic ze jets lepiej ale
zmienilam tez szampon i nie wiem czemu zawdzieczac ta poprawe. Napiszcie
prosze czy u was ma to jakis zwiazek ze soba. czy ktoras z was bierze moze
Diane i jak to wspołgra ze soba?
Obserwuj wątek
    • malena_79 Re: łZS a antykoncepcja 05.03.07, 22:22
      Ja chyba zauważyłam niestety. Tabletki biorę już wiele lat, Cilest bez żadnej
      przerwy. Dermatolog radził odstawić, idę wkrótce do ginekologa. Robiłaś jakieś
      badania? I czy brałaś tylko Diane?
    • margot7 Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 00:43
      ja nie zauwazylam zadnych zmian na lepsze ani na gorsze.
      Biore tabletki od kilku lat, ale najciezsze ataki choroby mialam jakies 2 lata
      przed braniem tabletek.
      Srednio jeden lub dwa nasilenia w roku. Na razie, odpukac, od maja 2006
      calkowity spokoj.
      • justynah82 Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 12:23
        Ja bralam od 6 lat Microgynon. mialam robione badania ale te watrobowe, wiec do
        skory to ma sie nijak. rok temu zrobilam przerwe miesieczna i bylo lepiej ale
        zmienilam tez klimat wiec moze to ptzez to byla ta poprawa. Teraz sie
        przestraszylam i robie tez przerwe,ale wcale lepiej nie jest. zastanawiam sie
        nad Diane bo slyszalam ze ma pozytywny wplyw na cere. moze by pomoglo. Mam
        prosbe: borykam sie z tym problemem sama,bo niestety ale na lekarzy nie moge
        liczyc w mojej miejscowosci. Pani doktor przpeisala mi tone masci sterydowych a
        jak mi wysypalo na pol glowy i wygladam jak stwor i poszlam jej to powiedziec to
        umyla rece i rzekla ze ona nie iwem co to jets i powinnma zmienic lekarza. Inni
        u ktorych bylam to przepisuja mi masc cynkowa ktora stosuje na pryszcze albo cos
        co juz mialam. Gdybyscie byly tkaie mile i mogly odezwac sie do mnie na moje gg
        (2608820). chcialabym o tmy pogadac i podizelic sie doswiadczeniami.
        • eiza.rrasay Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 13:42
          a mialas moze advantan? bo ja jakis rok temu meczylam sie z tym swinstwem na
          szyi (caly tyl) i czesciowo na glowie... pomogl mi i jak na razie sprawa
          wyglada na zaleczona do tego stopnia, ze zadnych nawrtow nie ma i tez sie nic
          nowego nie dzieje :)
        • malena_79 Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 14:46
          No to to trzeba zrobić badania hormonalne.

A ja mam inny problem. Jak byłam pierwszy raz u dermatologa i po opisaniu jej
          moich objawów od razu bez oglądania skóry głowy stwierdziła, że to łzs a
          przecież są jeszcze inne choroby, które powodują np. łuszczenie się skóry
          głowy, np. łuszczyca a może to zwykłe przesuszenie skóry głowy od używania
          złych szamponów, drugi raz jak byłam to tylko zerknęła przez lupę, teraz mam
          iść trzeci raz, wkurza mnie to, mam jej powiedzieć - "może pani dr obejrzy mi
          skórę?"?
          • justynah82 Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 19:38
            naczym polegaja te badania hormonalne??? powiedzcie czy u was wyglada to
            podobnie; ja teraz umylam wlosy i skore to mam tak czerwona ze nawet boje sie
            spojrzec w lustro. czerwone placki na skorze, w niektorych miejscach pojawi sie
            łupiez,ale cala jets czerwona!!!! czy wy tez to macie?? ja nie pojde juz do
            dermatologa bo od 5 lat to tylko na sterydach jade i mnie sie zdaje ze to
            wlasnie od nich tak sie wszystko schrzaniło. ten ADVANTAN to masc czy co?? tylko
            nie mowcie ze znowu sterydowa...
            • malena_79 Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 19:48
              Jak to na czym polegają bad. hormonalne? Na zbadaniu czy poziom hormownów jest
              w normie.
              Nie, ja tak nie mam, ale mam tak, że od jakiegoś czasu jak się podrapię po
              głowie to mam na skórze głowy białe łuski, które po podrapaniu odchodzą od
              skóry, czasem mnie trochę swędzi skóra głowy.
              • justynah82 Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 19:52
                takie badania bym sobie zrobila,ale moge zapomniec o tym. bylam u dermatologa
                blagajac o badania to powiedziala ze skoro twierdze ze ona nie umie leczyc to
                powinnam zmienic lekarza i bylo po rozmowie. ale pobieraja krew?nie masz
                czerwonych ognisk na skorze???? boze to co ja mam?????
                • malena_79 Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 20:11
                  Boże, to zmień dermatologa. Badania możesz sobie też zrobić prywatnie i tak
                  pobiera się krew.
                  Nie mam czerwonych ognisk na głowie.
                  • malena_79 Re: łZS a antykoncepcja 06.03.07, 21:54
                    Ale zaraz, zaraz, w pierwszym poście napisałaś, ze po odstawieniu tabletek
                    widzisz poprawę a zaraz potem piszesz, że masz czerwone ogniska na głowie więc
                    jak to naprawdę jest?
                    • justynah82 Re: łZS a antykoncepcja 07.03.07, 08:24
                      to bylo tak: w tamtym roku odstawilam tabletki i przez ten miesiac bylo wszystko
                      ok. potem znowu bralam a teraz, po roku znowu odstawilam to pomyslalam ze to
                      moze od tego. nie biore juz okolo miesiaca ale problem nadal jest.czyli to ze w
                      tamtym roku nie bylo nic widac to moze byl przypadek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka