10.03.07, 20:33
Od dłuższego czasu używam soczewek Optix ale chciałabym zmienić. Niestety nie
jestem zorientowana w nowościach. Czy któraś może mi coś zaproponować?
Soczewki powinny być miesięczne, które można nosić wiele godzin. J&J odpadają.
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: soczewki 10.03.07, 23:53
      Ja nosiłam już J&J, Optixy i Purevision. Optixy wypadają zdecydowanie najlepiej.
    • jestem.najlepsza Re: soczewki 11.03.07, 00:21
      Mam pytanie czy te soczewki Optix wykonane sa z takiej miekkiej tkanki(hydrozel chyba-nie wiem jak to sie fachowo nazywa)? I jeszcze jedno :dziewczyny czy warto kupowac soczewki na allegro? Pozdrawiam
      • littlefrog Re: soczewki 11.03.07, 00:27
        Tak, Optixy są miękkie i jak do tej pory to jedyne soczewki których w ogóle nie
        czuję na oku. Ja kupuję czasem na Allegro, polecam xmenago, ostatnio nie miał
        tej mocy którą potrzebowałam i za to że musiałam poczekać parę dni dostalam
        jedną parę gratis ;)
        • j0anna1 Re: soczewki 11.03.07, 00:38
          Dzieki dziewczyny, wyglada na to ze nie zmienie szybko Optixow w takim razie.
          Littlefrog - a moglabys opisac te purevision? Bo prawde mowiac wlasnie na nie
          liczylam..
          Co do allegro - ja polecam jak najbardziej :-)
          • littlefrog Re: soczewki 11.03.07, 00:58
            No właśnie czuć je na oczach :/ Mniej niż J&J (Johnsony to w ogóle jakieś
            nieporozumienie:/) ale jednak czuć. Można je niby nosić 30 dni i nocy bez
            zdejmowania ale nie wyobrażam sobie tego skoro nawet w ciągu dnia czuję że je
            mam a z Optixami nigdy nie miałam takich problemów, czasem się nawet
            zastanawiałam czy nei zapomnialam ich załozyc ;)
            Jeśli koniecznie chcesz coś zmieniać to wypróbuj Optix Night & Day, te podobno
            są rewelacyjne, zresztą to też Optixy ;) Mozna je nosić bez zdejmowania a można
            też zdejmować na noc.
            • j0anna1 Re: soczewki 11.03.07, 09:57
              Znalazlam cos takiego, chyba o to chodzi:
              allegro.pl/item173439513_focus_air_optix_nightday_6_gratis.html
              Hm.. do tanich to one nie naleza, drugie tyle co zwykle.
              Czy ktos juz probowal i moze sie wypowiedziec?
              Jeszcze pytanie - jesli sciaga sie takie soczewki na noc to czy mozna je nosic
              dluzej niz miesiac?

• j0anna1 Re: soczewki 11.03.07, 10:00
                aha.. i jeszcze jak te nowe wygladaja? Czy sa takie grubsze jak Optixy czy
                cienkie jak normalne Focusy?
                • littlefrog Re: soczewki 11.03.07, 10:18
                  No wlaśnie, sa sporo droższe, i dlatego wybralam Purevision.. Wymienia się je po
                  miesiącu, bez względu czy nosisz je na noc czy nie.
    • paulinaa Re: soczewki 11.03.07, 11:22
      dlaczego J&J odpadają? dla mnie sa najlepsze. uzywalam acuve2 teraz nosze te
      nowe nie pamietam jak sie nazywają. swietne.
      • j0anna1 Re: soczewki 11.03.07, 11:56
        wszystkie J&J jakie probowalam czulam na oku. Poza tym nie lubie ze sa takie
        delikatne. Bardzo latwo je uszkodzic paznokciem przy zakladaniu (paznokcie mam z
        reguly krotkie). Dwa zdarzylo mi sie ze sie rozpadly na oku, jak potarlam oko
        przez nieuwage.
        • paulinaa Re: soczewki 11.03.07, 17:25
          aha. ja nosze od 5 lat i wszystko z nimi ok:)
          to wlasnie inne czułam na oku a te są dla mnie idealne:)
    • lilivampire Re: soczewki 11.03.07, 14:42
      Polecam 3-miesięczne (taniej wychodzi) Bausch&Lomb, ale w tej chwili nie pamiętam jak się nazywają.
    • n_itka Re: soczewki 11.03.07, 14:56
      ja nosze bausha&lomb w tej chwili comforty, ale srednio polecam, bo czasem mam
      mgle i wieczorem je czuc na oku, a juz zupelnie nie nadaja sie na basen, bo oko
      strasznie wysycha, mam zamiar zmienic i szykuje sie na optixy wlasnie, bo tylko
      tych nie mialam jeszcze do tej pory ;) wczesniej mialam b&l softlens i moim
      zdaniem sa calkiemw porzadku i cenowo i w noszeniu, tylko sa calkiem
      przezroczyste i nieprzyzywyczajony troche sie nalowi w pojemniczku, ale w
      noszeniu sobie chwale :) purevision w porownaniu z nimi, niby takie extra, a
      wcale nie lepsze, jeslic hcesz jakies do noszenia na dzien i noc, to nie
      polecam, ja wyjmowalam na noc, bo jednak mialam uczucie czegos na oku i rano tez
      nie bylo wcale tak calkiem komfortowo, jesli chodzi o dzien to tak do 21 bardzo
      fajnie, ale pozniej troche sie zaczynaja kleic, no i od komutera tez zaczynaja
      sie "zacinac"; tak jak ty j&j nie lubie, chociaz ponoc wydali jakies nowe,
      najnowsze, nie pamietam nazwy, ale wystarczy wejsc na ich strone, z tym, ze
      trzeba pamietac, ze one sa naprawde 2-tygodniowe, nie wiem czemu tyle ludzi nosi
      je miesiac...
      jesli optixy ci pasuja to moze lepiej nie zmieniaj, bo ciezko dopasowac dobre
      soczewki
      aha a takie 3-miesieczne nawet niezle sie nosza, ale ten ostatni miesiac juz
      moim zdaniem zle sie czyszcza i taki bialy osad zostaje, balabym sie je nosic na
      dluzsza mete...
    • jestem.najlepsza soczewki kolorowe 11.03.07, 16:18
      Uzywalyscie?Ograniczaja jkaos pole widzenia?Jakie qpic najlepiej?I cyz jelsi mam ciemnobrazowe oczy to zmeinie ich kolor?
    • trocineczka Re: soczewki 11.03.07, 16:41
      Nosilam J&J Acuvue2 i bylam zadowolona, ale z powodow finansowych przerzucialm
      sie na 3-mieczne B&L. Ktore lepsze? Hmm... trudno mi ocenic. zadnych nie czulam
      na oku, raz zdarzylo mi sie rozerwac J&J i tak samo raz B&L... Tyle, ze ja
      paznokcie mam naprawde dlugie, wiec powiedzmy, ze to wliczone ryzyko :D
    • intensywna_terapia Re: soczewki 12.03.07, 12:27
      ja polecam B&L miesięczne. noszę je od dwóch lat i są światne, nie czuję ich na
      oku przez wiele godzin i cena też jest przystępna. ja noszę toryczne i są
      zdecydowanie najlepsze z dostępnych na rynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka