karola_17 14.04.07, 21:57 Zależy mi, aby szybko urosły mi włosy i chciałam zapytać co mam robić, żeby rosły szyciej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilia_k Re: Co mam robić? :/ 15.04.07, 00:37 Delikatnie podcinaj końcówki co jakiś czas. Niektórzy fryzjerzy ponadto maja taka metode strzyżenia, że szybciej włosy odrastają:) Serio. POza tym chyba nie da się jakoś mocno i widocznie wpłynac na szybki porost włosów, chyba że w gre wchodzi przedłużanie u fryzjera:) Odpowiedz Link Zgłoś
anik.sweden Re: Co mam robić? :/ 15.04.07, 05:54 Smaruj co jakiś czas oliwą z oliwek (raz lub 2 na tydzień) na 2-3 godziny przed myciem. Mi od tego rosły ok 2 razy szybciej (efekt niezamierzony, a raczej niechciany, ale po takim kompresie włosy ślicznie wyglądają). Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_truj Re: Co mam robić? :/ 15.04.07, 09:13 Niestety, nie da się przyspieszyć tempa wzrostu włosów. Jedyne, co możesz zrobić, to zadbać o ich kondycję - często kiedy włosy są zniszczone i kruszą się na końcach, mamy wrażenie, że wooolnooo rosną. Oprócz tego - dobra dieta, z odpowiednią ilością białka, witamin i mikroelementów, ale zmartwię Cię, że jeśli teraz Twoja dieta jest ok, dodając do niej cudowne suplementy na włosy, wcale nie przyspieszysz ich wzrostu:)Możesz masować codziennie opuszkami skórę głowy, to poprawia cyrkulację krwi i odżywia cebulki, a także generalnie podkręcić metabolizm np. poprzez uprawianie sportu, ale cudów się nie spodziewaj:) Pocieszę Cię jeszcze, że w ciepłych porach roku włosy rosną szybciej niż zimą. Cierpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: Co mam robić? :/ 17.04.07, 19:55 można też kupić takiego "jeżyka" plastikowego do mycia włosów, mi tata takiego kupił w niemczech i jak myję włosy to masuję tym głowę co też poprawia ukrwienie Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Co mam robić? :/ 15.04.07, 09:41 Hmmm- jak najmniej robić chemicznie - moja babka myła deszczówką i szarym mydłem i miała piękne - no ale deszczówka miała wtedy co neico lepszy skład i było to na wsi:) Ale tak ogólnie to na piękną siersć daje sie psom siemie lniane , zmieszane z pokrzywą - podobnei działa to na ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Co mam robić? :/ 15.04.07, 12:12 mi bardzo szybko rosły po maseczce henna treatment wax. mimo że nie przepadam po moich włosach po tej masce, i zwykle nakładałam ją wieczorem na pół godz, zmywałam i rano znów myłam włosy, to jednak na wzrost włosów po niej nie mogę narzekać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karola_17 Re: Co mam robić? :/ 16.04.07, 22:22 Dzięki za te odpowiedzi, ale czekam jeszcze na inne:) Pozdrawiam:* Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Co mam robić? :/ 18.04.07, 01:23 no bez jaj;) jeszcze nie słyszałam o metodzie podcinania włosów po której szybciej rosną;D hehe;) Odpowiedz Link Zgłoś