mariella1 21.05.03, 14:24 No właśnie, może podzielicie się uwagami, co do tego wynalazku. Jak działa na plomby, czy nie widać potem diametralnych różnic w zabarwieniu zęba i w ogóle czy polecacie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 14:40 hej! Ja nie uzywalem co prawda tych paskow ale dwa razy w roku uzywam zestawu do wybielania zebow (dostepny w aptece) Biala perla i jestem bardzo zadowolony, nawet ostatnio chcialem kupic te paski ale one sa 3 krotnie drozsze niz biala perla a pani w aptece powiedziala, ze sklad zelu wybielajacego jest ten sam:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Biała Perła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.03, 15:12 Max, proszę Cię napisz coś więcej o Białej Perle, jak się stosuje, jak długo, ile kosztuje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Biała Perła 23.05.03, 15:31 Stosowałam paski, są O.K. Nie musisz się obawiać, że plomby będą widoczne (u mnie nie odznaczają się), już w połowie kuracji widać efekty, a pozakończeniu wybielania ząbki są naprawdę bielutkie! Jedynym mankamentem jest nadwrażliwość zębów, w moim przypadku ból był tak silny, że nie mogłam spać w nocy :-( Jednak wystarczyło zmniejszyć dzienną dawkę pasków i ząbki przestały boleć A efekty super! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: Biała Perła IP: *.markom.krakow.pl 23.05.03, 15:45 jak to zminiejszyć? z tego co wiem, to w zaleceniach chyba trzeba 2 x dziennie na pół godziny, tak? i co - stosowałaś raz dziennie czy na krócej? ja po moich doświadczeniachz nadwrażliwościa na etiaxil chyba nie zaryzykuje calego opakowania pasków tylko kupię na sztuki, aby najpierw sprawdzic, czy w ogole to wytrzymam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Biała Perła 23.05.03, 15:58 Gość portalu: triss napisał(a): > jak to zminiejszyć? > z tego co wiem, to w zaleceniach chyba trzeba 2 x dziennie na pół godziny, tak? > > i co - stosowałaś raz dziennie czy na krócej? > ja po moich doświadczeniachz nadwrażliwościa na etiaxil chyba nie zaryzykuje > calego opakowania pasków tylko kupię na sztuki, aby najpierw sprawdzic, czy w > ogole to wytrzymam :)) Paski przyklejałam raz dziennie na 30 min., dodatkowo myłam zęby pastą Elmex z aminofluorkiem (ta zielona) i ból szybciutko minął. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Biała Perła IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 19:42 Anju, biala perla zawiera w opakowaniu dwie tubki zelu wybielajacego i plastikowe "szczeki" czy jak to tam nazwac, zeby sobie samemu uformowac to do ksztaltu uzebienia.Ja to uzywam 2-3 razy w roku-nie mam ciemnego szkliwa ale przy paleniu i piciu kawy cos tam na nim zostaje:(nie mialem zadnych objawow typu nadwrazliwosc zebow, ale wiadomo jest to sprawa indywidualna.Kupowalem ostatnio w aptece i taki zestaw kosztuje okolo 70 PLN-starczy Ci to mniej wiecej na 3-4 tygodnie stosujac go raz dziennie.Ja robie w ten sposob ze uzywam go dwa razy dziennie rano i wieczorem i w sumie juz po 4 dniach widac efekty.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Biała Perła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.03, 11:09 Max, bardzo dziękuję za porady, spróbuję z Perłą, w końcu to 2 x taniej. Anja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 22:21 Gość portalu: max napisał(a): > perla a pani w aptece powiedziala, ze sklad zelu wybielajacego jest ten sam:) Skład jest podobny, ale nie ten sam. perła zawiera nadtlenek karbamidu a paski nadtlenek wodoru. paski są silniejsze, ale to niekonicznie musi być zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? 24.05.03, 13:17 Z tego, co pamiętam to i tak działa H2O2 :))) Na wypełnienia i uzupełnienia protetyczne środki wybielające nie działają. Lepiej uważać, jeśli ma się takowe w widocznym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? IP: *.szczecin.pl 13.06.03, 08:54 Prosiłam o info panią w aptece. Usłyszałam, że generalnie są OK, tylko dla zamierzonego efektu potrzebne dwa opakowania. Są to opinie klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 13.06.03, 11:36 Nie pijam kawy, ani nie palę. Raczej nie mam osadów na zębach (usuwam 2 razy w roku kamień i osad u dentysty). Mam białe zęby, choć nie tak "sztucznie" jak gwiazdy filmowe. Czy w moim przypadku wybieli się jeszcze bardziej naturalnie biały kolor, czy to jest tylko do czyszczenia z osadów (których nie mam)? Odpowiedz Link Zgłoś