Dodaj do ulubionych

**White Strips - ktoś wypróbował??

21.05.03, 14:24
No właśnie, może podzielicie się uwagami, co do tego wynalazku. Jak działa na
plomby, czy nie widać potem diametralnych różnic w zabarwieniu zęba i w ogóle
czy polecacie??
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 14:40
      hej! Ja nie uzywalem co prawda tych paskow ale dwa razy w roku uzywam zestawu
      do wybielania zebow (dostepny w aptece) Biala perla i jestem bardzo zadowolony,
      nawet ostatnio chcialem kupic te paski ale one sa 3 krotnie drozsze niz biala
      perla a pani w aptece powiedziala, ze sklad zelu wybielajacego jest ten sam:)
      pozdrawiam
      • Gość: Anja Biała Perła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.03, 15:12
        Max,

proszę Cię napisz coś więcej o Białej Perle, jak się stosuje, jak długo, ile
        kosztuje itp.
        • flora1 Re: Biała Perła 23.05.03, 15:31
          Stosowałam paski, są O.K. Nie musisz się obawiać, że plomby będą widoczne (u
          mnie nie odznaczają się), już w połowie kuracji widać efekty, a pozakończeniu
          wybielania ząbki są naprawdę bielutkie! Jedynym mankamentem jest nadwrażliwość
          zębów, w moim przypadku ból był tak silny, że nie mogłam spać w nocy :-(
          Jednak wystarczyło zmniejszyć dzienną dawkę pasków i ząbki przestały boleć A
          efekty super!
          Pozdrawiam.
          • Gość: triss Re: Biała Perła IP: *.markom.krakow.pl 23.05.03, 15:45
            jak to zminiejszyć?
            z tego co wiem, to w zaleceniach chyba trzeba 2 x dziennie na pół godziny, tak?
            i co - stosowałaś raz dziennie czy na krócej?
            ja po moich doświadczeniachz nadwrażliwościa na etiaxil chyba nie zaryzykuje
            calego opakowania pasków tylko kupię na sztuki, aby najpierw sprawdzic, czy w
            ogole to wytrzymam :))
            • flora1 Re: Biała Perła 23.05.03, 15:58
              Gość portalu: triss napisał(a):

> jak to zminiejszyć?
              > z tego co wiem, to w zaleceniach chyba trzeba 2 x dziennie na pół godziny,
              tak?
              >
              > i co - stosowałaś raz dziennie czy na krócej?
              > ja po moich doświadczeniachz nadwrażliwościa na etiaxil chyba nie zaryzykuje
              > calego opakowania pasków tylko kupię na sztuki, aby najpierw sprawdzic, czy w
              > ogole to wytrzymam :))

Paski przyklejałam raz dziennie na 30 min., dodatkowo myłam zęby pastą Elmex z
              aminofluorkiem (ta zielona) i ból szybciutko minął.
              Pozdrawiam.
        • Gość: max Re: Biała Perła IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 19:42
          Anju, biala perla zawiera w opakowaniu dwie tubki zelu wybielajacego i
          plastikowe "szczeki" czy jak to tam nazwac, zeby sobie samemu uformowac to do
          ksztaltu uzebienia.Ja to uzywam 2-3 razy w roku-nie mam ciemnego szkliwa ale
          przy paleniu i piciu kawy cos tam na nim zostaje:(nie mialem zadnych objawow
          typu nadwrazliwosc zebow, ale wiadomo jest to sprawa indywidualna.Kupowalem
          ostatnio w aptece i taki zestaw kosztuje okolo 70 PLN-starczy Ci to mniej
          wiecej na 3-4 tygodnie stosujac go raz dziennie.Ja robie w ten sposob ze uzywam
          go dwa razy dziennie rano i wieczorem i w sumie juz po 4 dniach widac
          efekty.Pozdrawiam
          • Gość: Anja Re: Biała Perła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.03, 11:09
            Max,
            bardzo dziękuję za porady, spróbuję z Perłą, w końcu to 2 x taniej.
            Anja
      • Gość: justy Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 22:21
        Gość portalu: max napisał(a):

> perla a pani w aptece powiedziala, ze sklad zelu wybielajacego jest ten sam:)

Skład jest podobny, ale nie ten sam. perła zawiera nadtlenek karbamidu a paski
        nadtlenek wodoru. paski są silniejsze, ale to niekonicznie musi być zaleta.
        • raszefka Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? 24.05.03, 13:17
          Z tego, co pamiętam to i tak działa H2O2 :)))
          Na wypełnienia i uzupełnienia protetyczne środki wybielające nie działają.
          Lepiej uważać, jeśli ma się takowe w widocznym miejscu
    • Gość: a Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? IP: *.szczecin.pl 13.06.03, 08:54
      Prosiłam o info panią w aptece. Usłyszałam, że generalnie są OK, tylko dla
      zamierzonego efektu potrzebne dwa opakowania. Są to opinie klientów.
      • Gość: radek Re: **White Strips - ktoś wypróbował?? IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 13.06.03, 11:36
        Nie pijam kawy, ani nie palę.
        Raczej nie mam osadów na zębach (usuwam 2 razy w roku kamień i osad u dentysty).
        Mam białe zęby, choć nie tak "sztucznie" jak gwiazdy filmowe.

Czy w moim przypadku wybieli się jeszcze bardziej naturalnie biały kolor, czy
        to jest tylko do czyszczenia z osadów (których nie mam)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka