Dodaj do ulubionych

Co tu zrobić?!

23.12.06, 01:50
Od kilku tygodni mam 2 podejrzane guzki obok zepsutych niemal doszczętnie zębów, które zaniedbałam strasznie (same korzenie z opuchliznami). A dziś wpadłam w panikę. Okazuje się, że wyrosły mi dwa nowe - jeden przy zębie, drugi na szyi (a raczej tarczycy, którego czuję, że mam). I mam powiększone węzły chłonne na szyi (i w pachwinach). Strasznie się boję, bo okropna ze mnie panikara z lękami "nie do przejścia". Nawet witamin się boję zażywać. Pomijając chrypę, która ustępuje raczej samoistnie i zapalenie oskrzeli, które właśnie przechodzę, mam problem z zakończeniami nerwowymi, więc ogólne znieczulenie przy ewentualnym zabiegu może być niebezpieczne dla układu nerwowego. Miejscowe z kolei wpędza mnie w panikę. Sama więc nie wiem czy dla mnie szansa jest. Bo jeśli okaże się, że jednak to rak a guzki na tarczycy są przerzutami.. nie zniosę chyba tego... :((( To może być gorszy złośliwiec, bez większych szans. :((
Całą sobą wierzę w to, że Mój Narzeczony wyzdrowieje, ale w swoje zdrowie już uwierzyć nie potrafię.

Badania ewentualne mogę zrobić dopiero po Nowym Roku. A i tak niewiadomo czy mnie przyjmią, bo kolejki są straszne i terminy długie (po kilka m-cy). :(
Może da się te wszystkie twory wstrętne leczyć na własną rękę? Są przecież Tołpy, Detoxy z Vilcacorą, Soki z Noni, srebra czy złota koloidalne czy nawet herbaty zielone i czerwone... Może da się uniknąć drastycznych metod leczenia? (choć dla mnie i tak straszne jest wypicie rozpuszczonych witamin...śmiesznie to brzmi, ale taka jest prawda)
A może jest ktoś z podobnym problemem?

Posmarowałam sobie tego guzka na szyi miodem i naiwnie wierzę, że zejdzie. :(
Da się w ogóle wyleczyć taką panikarę jak ja? :(
Obserwuj wątek
    • anka7961 Re: Co tu zrobić?! 23.12.06, 01:59
      Myślę że może nie powinnaś aż tak panikować. Ja wiem z autopsji, że strach ma
      wielkie oczy i że od razu człowiek spodziewa się najgorszego. Najlepiej jak
      pójdziesz na badania i wtedy wszystko się wyjaśni. Być może zrobiła Ci się na
      tarczycy mała torbielka, a guzki przy zębie to tylko ogniska ropne, czy jak to
      się fachowo nazywa... Na pewno wszystko będzie dobrze. nie można myśleć od razu
      tak negatywnie, bo to nie działa dobrze, ani na naszą psychikę, ani na nasz
      organizm.

pozdrawiam,
      anka
      • attenna11 Re: Co tu zrobić?! 24.12.06, 00:06
        Zamiast za dużo myśleć, przypuszczać i domniemywać...zgłoś się do lekarza zaraz
        po Nowym Roku i zrob konieczne badania tutaj raczej przez interenet diagnozy
        nikt nie postawi.
        Pozdrawiam...i głowa do góry zdrowie jest lepsze od strachu ;) A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka