02.05.07, 22:22
Dziewczyny prosze doradzcie! Nie znosze swoich przednich zebow i jestem
zdecydowana na licowki. Jednak kolezanka mi odradza mowiac, ze licowki
wygladaja bardzo nienaturalnie, ze odrazu widac, ze na zebach jest jest jakas
nakladka. Czy ktoras z was ma licowki, czy rzeczywiscie tak to wyglada?
Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • jfk3 Re: Licowki 03.05.07, 07:57
      Osobiście na mam licówek, ale znam osoby które je mają.
      W jednym przypadku wyglada to baardzo naturalnie, poprostu jak naturalny ząb.
      W drugim zęby mają trochę szerszy kształt, co oczywiscie dla sprawnego oka daje
      sie zauwazyć. Zalezy to pewnie od kształtu wyjściowego zęba.
      Generalnie lepiej pojśc do dobrego(!) dentysty. Z własnego doświadczenia wiem
      ile złego moze zrobić nieprofesjonalny dentysta.
      Skoro czujesz sie zle w swoich zębach, to lekarz napewno Ci pomoże.
      • keruzamk sa bardzo naturalne-przynajmniej w moim przypadku 03.05.07, 21:46
        trzeba tylko zrobic rozeznanie wsrod stomatologow i wybrac najlepszego:)na tym
        nie mozna oszczedzac.ja mam 4 przednie, za kazda placilam 350 zl. nie wiem czy
        to duzo-jesli chodzi o Bydgoszcz to jest to przystepna cena.
        A najwazniejsze jestem BARDZO zadowolona;) a miala okropnie krzywa i wystajaca
        jedynke:( ale na szczescie to juz przeszlosc:)
        Pozdrawiam
        • india222 Re: sa bardzo naturalne-przynajmniej w moim przyp 03.05.07, 22:03
          Ja też jestem zdecydowana na licówki jedynek.Moglabys dac namiary u kogo byłas
          w bydgoszczy.z gory dziekuje.350 zł to calkiem przystepna cena:)
          • keruzamk podaję:) 04.05.07, 08:06
            Grabarczyk-Żuk Aleksandra Gabinet Stomatologiczny
            ul. Kijowska 56
            85-703 Bydgoszcz
            52-3428276

Ja jestem bardzo zadowolona, pełen profesjonalizm:)
            Porada jest darmowa;)
            Pozdrawiam
    • meg_3 Trwałość licówek 08.05.07, 22:19
      A jak to jest z trwałością licówek?
      Wymienia się je co jakis czas tzn co jaki?
      Interesują mnie opinie osób ,które mają je założone.
      Pozdrawiam
      • keruzamk Re: Trwałość licówek 08.05.07, 22:36
        licówki sa na wieki-staja sie normalnym zębem. Mozesz oczywiscie je wymienić
        jeśli np. zmieni Ci sie kolor naturalnych zębów, ale poza tym to licówek sie
        nie wymienia.
        Ja nie mam zamiaru:)
    • albusdent Re: Licowki 08.10.16, 02:41
      Warto rozważyć założenie licówek, bo mają wiele zalet.
      Za jednym razem eliminują problem niepożądanego koloru i kształtu zębów.
      Jeśli inne metody wybielania nie były skuteczne, warto zainteresować się licówkami. Jest to nieoceniona metoda uzyskania jaśniejszego odcienia przy intensywnych przebarwieniach – wrodzonych, polekowych itd. Sprawdzą się także w sytuacji, gdy chce się nadać zębom inny kształt lub skorygować małą wadę zgryzu – a wszystko to bez aparatu ortodontycznego.
      Przed nałożeniem licówek – bardzo cienkich płytek, które przykleja się do zębów – dentysta lekko szlifuje zęby. Nie jest to zaawansowane szlifowanie do tzw. trójkąta! To minimalne szlifowanie ma zapobiec wystawaniu zębów z łuku, bo bez niego zwiększyłyby swoją objętość. Rozróżnia się licówki kompozytowe i porcelanowe. Poleca się stosowanie tych drugich, ze względu na ich trwałość, brak przebarwień występujących po czasie oraz fakt, że zlewają się optycznie z naturalnym zębem. Za pomocą licówek można też zamknąć diastemę.
      Zakładanie licówek jest dużo mniej inwazyjnym zabiegiem niż zakładanie koron protetycznych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka