Dodaj do ulubionych

słynny balsam Fruttini

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 07:07
Witam
tyle sie naczytalam o tym balsamie i dopiero wczoraj go kupilam w Rossmanie.
Wybralam mleko&miód i jestem zachwycona.......Zapach jak mleczne karmelki, az
chce sie skrupac. Wielkie pudło za 18 zł. Tak trzymac.
Obserwuj wątek
    • Gość: lula Re: słynny balsam Fruttini IP: 195.116.220.* 28.05.03, 08:17
      hej! dzisiaj idę na zakupy i się do niego przymierzam. mogłabyś napisać jaka
      konsystencja, jak się rozsmarowuje i wchłania? no i jaka skóra po nim? czy
      dobrze nawilżona? z góry dzięki
      • alluette Re: słynny balsam Fruttini 28.05.03, 08:57
        Ja nabyłam jakieś dwa tygodnie temu mandarynkowo - figowy. Poza zapachem, który
        zresztą szybko się ulatnia, nie zauważyłam żeby był jakiś wyjątkowy. Wchłania
        się dość długo, a skóra po nim pozostaje lekko lepiąca.

pozdr.
        a
      • Gość: Anna Re: słynny balsam Fruttini IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 10:20
        Jest bardzo puszysty i lekki, nie rozmazuje sie na skorze, troche trwa az sie
        wchlonie calkiem ale to akurat mi nie przeszkadza. Co do nawilzenia to za
        wczesnie by to stwierdzic. Wygladza lekko skore.
        Zapach jak juz pisalam-smakowity.
        Wielkie opakowanie-500 ml przypomina margaryne do smarowania pieczywa:)
        A
    • Gość: viera Re: słynny balsam Fruttini IP: 151.10.115.* 28.05.03, 12:33
      Ja nabylam, za namowa przyjaciolki, ten wisniowo-waniliowy,
      REWELACJA

Pozdrowienia,
      V
    • Gość: gp Re: słynny balsam Fruttini IP: *.gwiazda.net.pl 28.05.03, 13:31
      dobrze nawilża, ślicznie pachnie i zapach utrzymuje się na długo, konsystencja
      śmietanki, rewelka
    • Gość: Ula Re: słynny balsam Fruttini IP: 62.233.217.* 28.05.03, 15:45
      Ja mam wiśniowy - jest super. Wcześniej wypróbowałm migdałowo - karmelowy i mi
      nie pasował - był za ostry i za bardzo "kręcił w nosie". Świetne są też
      maseczki ( w saszetkach) ale narazie nie ma ich w Polsce :( i musze się
      zaopatrzać w Niemczech. Wiecie może, czym się różni balsam fruttini od kremu
      (ja mam krem). Próbowałyście mydła albo żelu pod prysznic??
      • Gość: marcela Re: słynny balsam Fruttini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 16:51
        ostatnio kupiłam lotion i żel pod prysznic karmelowo-migdałowy! w naturze od
        kilku miesięcy poluję na buttera (500ml) o tym zapachu, ale jak na złość jest
        tylko wiśniowy i mandarynkowy... w hipermarketach to samo! na razie zadowoliłam
        się tym lotionem, ale nie wiecie czy można zamówić ten "boddy butter" przez
        internet?
        żel jest ok, świetnie pachnie, a zapach długo utrzymuje się na skórze; lotion
        troszkę wodnisty, ale do codziennej pielęgnacji styknie...
        • Gość: ElisaDay calkiem dobry IP: *.tele2.pl 29.05.03, 19:38
          kupilam, co prawda jakis czas temu krem do ciala karmelowy w klifie w Bomi. co
          do zapachow - zalezy kto co lubi bo np. wisnia jest bardzo intensywna, dla
          niektorych za mocny zapach - mnie sie podobal.
    • Gość: monia76 Re: słynny balsam Fruttini IP: *.u.mcnet.pl 28.05.03, 15:51
      Gość portalu: Anna napisał(a):

> Witam
      > tyle sie naczytalam o tym balsamie i dopiero wczoraj go kupilam w Rossmanie.
      > Wybralam mleko&miód i jestem zachwycona.......Zapach jak mleczne karmelki, az
      > chce sie skrupac. Wielkie pudło za 18 zł. Tak trzymac.

z takich zapachowych, a swietnych balsamow polecam tez yves rocher. wspaniale
      nawilzaja a zapachy (glownie owocowe) utrzymuja sie przez wiele godzin
    • snow.white Fruttini jest swietny!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.03, 16:20
      kupilam wczoraj,waniliowo-wisniowy,jestem zachwycona,ten zapach mnie opetal po
      prostu!!! czy oprocz kremu i balsamu,jest cos jeszcze dostepne z tej serii??w
      Polsce na pewno nie,a zagranica?
      moze przez internet mozna cos kupic?
      • Gość: ixi Re: Fruttini jest swietny!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.03, 19:09
        Jest też żel pod prysznic, pilling, woda do ciała (miętowa i wiśniowa) oraz
        balsam do ust.
        • snow.white Re: Fruttini jest swietny!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.03, 22:47
          O Boze!!!! wisniowa???? a gdzie to mozna kupic??? w Polsce nie ma,a w Niemczech?
          bede w wakacje,to moze kupie...

naprawde,ten wisienkowy zapach mnie opetal...
      • nenne Re: Fruttini jest swietny!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.06.03, 09:16
        bywają jeszcze czekoladowe, ale z tych miałam tylko zel pod prysznic, tez
        mniam :)
        • snow.white Ale gdzie to mozna kupic???? 02.06.03, 13:55
          Napiszcie,bo od czytania o tych czekoladowych i wisniowych zapachach
          oszaleje... ;)))
          • _kasia_ Re: Ale gdzie to mozna kupic???? 02.06.03, 14:31
            rany, na samą myśl o tych sztucznych, chemicznyych zapachach robi mi się
            niedobrze.Kiedyś wystarczała odrobina dobrych perfum, a teraz ..szkoda gadać.
            Przyszedł czas świecących ,śmierdzących balsamów i błyszczyków.Na szczeście
            moda się zmienia.
            • snow.white jassne... 02.06.03, 18:54
              ...a perfumy to nie sa "sztuczne i chemiczne"?!!

to jest zwykly krem do ciala,tyle,ze ladnie pachnie,nie rozumiem,o co Ci
              chodzi...
              • Gość: alienor Re: jassne... IP: *.crowley.pl 03.06.03, 09:12
                A ja kupilam ten "mleko i miod" i nie jestem przekonana. Zapach jest bardzo
                intensywny i taki... maslany, bardzo kuchenny, uzywam go tylko na noc, bo
                glupio mi tak pachniec w pracy. Chyba schowam go do lodowki i przechowam do
                jesieni, bo teraz chcialoby sie wcierac w siebie cos odswiezajacego, a nie
                pachnacego jak rozgrzewajacy kubek mleka z miodem...
              • Gość: joanna Re: jassne... IP: 64.132.60.* 03.06.03, 10:42
                A ja niestety muszę się zgodzić z _kasia_. Zwiedziona smakowitymi opisami
                kupiłam balsam mleko-miód i niestety bardzo się zawiodłam. Na skórze ten
                balsam pachnie w obrzydliwy chemiczny sposób. Za to polecam z czystym
                sumieniem czekoladowy żel pod prysznic Fruttiny.
              • coralin Re: jassne... 03.06.03, 18:43
                snow.white napisała:

> ...a perfumy to nie sa "sztuczne i chemiczne"?!!

Te najlepsze perfumy oczywiście,że nie:)W balsamach do ciała nie ma na ogół
                naturalnych wyciągów(nieliczne wyjątki np. L'Occitane).
                Ja też nie przepadam za mocno pachnącymi "owocowo-kuchennymi" balsamami , bo
                mam dość wyczulony węch i niestety te syntetyki fatalnie leżą i rozwijają sie
                na mojej skórze.Owszem te owocowe balsamy ładnie pachną czasem w butelce,ale
                jak się prezeobrażają na mojej skórze to zgroza.Z takich smakowitości ujdzie
                wanilia(ale w sumie nie lubię), bo czy naturalna czy syntetyczna dość dobrze
                leży na skórze. Zapach malin , truskawek i porzeczek uwielbiam,ale nie na
                skórze. Poza tym na co dzień używam perfum wiec nie wyobrazam sobie takiego
                koktajlu zapachowego. Myślę,że mogłabym sie skusić na taki smakowity żel pod
                prysznic czy peeling ale balsam nigdy, choćby super dobrze nawilżał.A ten
                nawilża super dobrze? Bo w większości postów zachwyty zapachem jakby to były
                perfumy jakieś ,a to balsam i jego podstawowa funkcja to solidne nawilżanie
                chyba?
                • snow.white nawilza super dobrze :) 04.06.03, 22:14
                  naprawde,mi bardzo pasuje,od tego kremu jest taka gladziutka,delikatna
                  skora,dobrze nawilzona... a zapach to dodatkowy atut.I wcale nie
                  syntetyczny,przynajmniej nie na mnie,wisniowy jest naprawde super.Dla mnie
                  bomba! ;)

pozdrawiam wszystkich bardzo! :)
          • Gość: Ula Re: Ale gdzie to mozna kupic???? IP: 62.233.217.* 03.06.03, 18:21
            www.tmsint.com.pl tam zobaczysz co jest do dostania w Polsce a reszta w
            Niemczech :/
            • snow.white Re: Ale gdzie to mozna kupic???? 04.06.03, 22:11
              dzieki!!!!!! :)
    • Gość: lenka Re: słynny balsam Fruttini IP: *.chello.pl 04.06.03, 15:26
      Kupilam pod wplywem waszych opinii krem do ciala fruttini mandarynkowo-
      figowy.Jestem bardzo zadowolona, rzeczywiscie slicznie pachnie, zapach jest
      naprawde bardzo naturalny, ladnie sie wchlania i nic sie nie lepi,dobrze
      nawilzai ujedrnia.
      Osobiscie wole teraz delikatnie pachnacy balsam niz perfumy(mocno naduzywane
      przez kobiety),ktore w taki upal draznia nos.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka