Dodaj do ulubionych

33 lata i tradzik:(

23.05.07, 08:08
co mam zrobic?co stosowac? nie mam czasu wybrac sie do dermatologa :( Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vobi Re: 33 lata i tradzik:( 23.05.07, 08:38
      Zdecydowanie polecam znalezienie czasu na wizyte u dermatologa. Przez lata
      walczylam z tradzikiem za pomoca kosmetykow do cery tradzikowej (takze
      aptecznych), ze znikomym efektem dla cery, natomiast sporym dla kieszeni. W
      koncu (majac 30 lat) poszlam do dermatologa. W moim wypadku wystarczyla kuracja
      antybiotykami plus masci apteczne (na recepte), w tej chwili wypryski pojawiaja
      sie sporadycznie. Nie wiem czy w Twoim bedzie tak samo (nie wiadomo jakie jest
      podloze Twoich problemow z cera), ale moim zdaniem "walka" z tradzikiem bez
      pomocy dermatologa jest z gory skazana na niepowodzenie.
    • jo-asiunka Re: 33 lata i tradzik:( 23.05.07, 08:49
      W tym wieku to pewnie hormonalna sprawa. Mnie pomagała seria cleanance avene,
      najpierw stosowałam kwasy w postaci kremu cleanance K, potem Diacnealu tej
      formy. Ale były za słabe, na jakiś czas pomógł skinoren (kwas azelainowy, w
      aptece bez recepty), a potem wyleczył mnie diiferin (to jest na receptę, ale
      powiem Ci, że lekarze w ogóle nawet na mnie nie patrzyli, chcieli przepisać
      skinoren, a jak mówiłam, że nie pomaga, to dają zawsze diiferin, więc jeśli masz
      skąd załatwić receptę, to spokojnie możesz wypróbować bez go na sobie, ale
      bardzo ostrożnie, lekarze naprawdę wypisują go jak leci).
      Za ten differin pewnie zaraz dostanę ochrzan od kogoś, ale naprawdę mam takie
      doswiadczenia z lekarzami.

Duży filtr (polecam avene cleanance solaire, wreszcie jest w polsce) jest
      konieczny. Ja jeszcze dodatkowo stosowałam mikrodermabrazję loreala.
      No i koniecznie nawilżanie, na dzień pod filtry avene hydrance optimale legere.
      A czasem jeszcze (na noc na przemian z kwasami stosowałam clean ac tez z avene,
      świetnie koi skórę.

• magdoska1 Re: 33 lata i tradzik:( 24.05.07, 07:27
        Najlepiej jak zobaczy to lekarz ja używałam acnederm, serię lysanel SVR to są
        kwasy i krem z filtrem konieczny
    • mikams75 Re: 33 lata i tradzik:( 23.05.07, 17:05
      to pewnie sprawa hormonalna - moze odstawilas tabletki antykoncepcyjne? Ja tak
      wlasnie mialam, lekarka zalecila tylko odczekanie i rzeczywiscie, samo minelo po
      dobrych kilku miesiacach.
    • aga23wawa polecam zabiegi na Quantum 24.05.07, 00:06
      Przede wszystim powinnaś udać się do dermatologa - to podstawa.

Kolejną rzeczą jest zadbanie o cereę w warunkach profesjonalnych a nie
      domowych!
      Sama miałam problemy trądzikowe charakterystyczne dla cery tłustej...

Dermatolog oprócz antybiotyków zaleciła wizyty u kosmetyczki. Znalazłam taką
      jedną w W-wie niedaleko Pl. Konstytucji - zzabiegi na Quantum które mi
      zaoferowała dały w połączeniu z antybiotykiem genialne rezultaty!
      Robienie pilingu wmetodami domowymi odradzam - posiewasz w ten sposób bakterie
      na zdrową skóre ;/

polecam odwiedzić stronkę tego saloniku, tym bardziej, że conowo też da sie
      przeżyć :)

www.gabinecikurody.pl
      • beniusia79 Re: polecam zabiegi na Quantum 24.05.07, 07:54
        proponuje udac sie do dermatologa i zrobic przy okazji test na alergie. ja
        latami walczylam z cera, po testach okazalo sie, ze mam alergie na wiekszosc
        kosmetykow. moge uzywac tylko takich, ktore nie zawieraja konserwantow. od tego
        czasu moja skora jest w duzo lepszym stanie. proponuje takze czestrze wizyty u
        kosmetyczki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka