31.05.07, 10:46
czesc, jakis czas temu naczytalam sie o witaminie C w plynie, ktora mam za
zadanie poprawic stan cery. w koncu nabylam taki produkt:D ale co dalej?
Obserwuj wątek
    • kingoskar Re: vit C 31.05.07, 10:51
      wyszukiwarka nie boli, bylo milion razy
      • gossie Re: vit C 31.05.07, 10:56
        no szukam sobie wlasnie ale konkretow brak :P
        • agunia1980 Re: vit C 31.05.07, 11:45
          wpisz juvit C
        • brawurka75 Re: vit C 31.05.07, 11:47
          ja jakiś czas temu stosowałam juvit w płynie, ale bardzo mi tłuścił cerę i
          zapychał, nic poza tym nie robił,według mnie to trochę naciągane z tym juvitem
          za to bardzo lubię krem z wit c LRP
          • k-aja Re: vit C 31.05.07, 12:20
            Juvit moze i zapychac i wysuszac strasznie cere. Tam jest tylko wit.c i
            gliceryna. Gliceryna w takim stezeniu wyciaga wode ze skory.
          • malikowna Re: vit C 03.06.07, 07:45
            Słuchaj ja go sobie kupiłam i niestety strasznie przetłuszcza mi cerę pod
            makijaż to się wogóle nie nadaje tylko na noc a mam do cery normalenj i
            mieszanej czy ty tez tak masz?
    • ania19771 Re: vit C 31.05.07, 13:19
      najlepiej działa od wewnatrz zwłaszcza w połaczeniu z E
      natomiast lepiej do buzki uzywac kremu z dodatkiem tych witamin(młodosci)
    • gossie Re: vit C 31.05.07, 14:02
      ha! czyli jednak nie jest to takie cudo o jakim slyszalam.. dzieki za rady. nie
      bede zatem uzywala juvitu zamiast kremu, ewentualnie jako maseczki :)
      • justa_79 Re: vit C 31.05.07, 14:10
        Juvit to nie takie cudo, ale wit. C w nim zawarta, owszem. można zrobić sobie
        serum z kwasu askorbinowego, ma o wiele lżejszą konsystencję. zwalcza wolne
        rodniki, niezastąpione na dzień pod krem z filtrami, zwłaszcza latem.
        • gossie Re: vit C 31.05.07, 14:51
          ooo, a to cos nowego? justa.. a jak to serum sie robi?

ps. i jeszcze cos. czy to nie jest tak ze latem trzeba bardzo uwazac z witamina
          C i unikac slonca?!
          • annszc Re: vit C 03.06.07, 06:34
            poszukaj przepisu ma wizaz.pl /forum albo na mazidla.pl - tam jest wszytsko na
            ten temat
        • helga22 Re: vit C 31.05.07, 14:52
          pod oczy przeciez można - jesli ktos ma tłusta skóre i na twarz nie może
          • roxy361 Re: vit C 03.06.07, 00:07
            juwitu nie mozna stosowac samego ale w połączeniu z podgrzana oliwką z oliwek
            ma świetne działanie ale ja stosuję tylko na szyje i dekolt, twarz tłuści
            rzeczywiście
            • helga22 Re: vit C 03.06.07, 23:34
              dlaczego nie można stosoWAĆ SAMEGO?
              • roxy361 Re: vit C 04.06.07, 00:52
                dlatego, że jest za duże stężenie, bezpieczniejsze jest używanie z połączeniu z
                oliwą i nalezy pamiętać o bezwzględnym unikaniu słońca lub stosowaniu filtrów w
                czasie stosowania wit. C zewn.
                • helga22 Re: vit C 04.06.07, 07:59
                  w jakim sensie bezpieczniejsze?
                  • helga22 Re: vit C 04.06.07, 13:10
                    mam tłustą skórę , ale stosuję juvit tylko pod oczy, więc?
                  • roxy361 Re: vit C 04.06.07, 23:48
                    w sensie np. wybielania, pod oczy możesz uzywac ale ja obawaiałabym się reakcji
                    uczuleniowej, wszelkie domowe sposoby stosuje z wyłączeniem okolic oczu ot tak
                    na wszelki wypadek, jeśli chodzi o zapychanie porów to przy własciwej
                    pielęgnacji nic nie powinno się dziać, odpowiadam co to jest właściwa
                    pielęgnacja: częste używanie tonika( nakłądam juwit z oliwką na parę godzin po
                    czym nadmiar usuwam płatkeim nawilzonym tonikiem bezalkoholowym)regularne
                    oczyszczanie skóry kawitacyjne, do tego herbatka ze skrzypem i od czasu do
                    czasu łykanie wit. B compositum.
            • k-aja Re: vit C 04.06.07, 12:56
              w polaczeniu z oliwa z oliwek na twarz to dopiro moze zapchac pory. Oliwa z
              oliwek niestety zapycha pory, wole nie myslec co robi w polaczeniu z taka
              iloscia gliceryny.
    • paul_ina Re: vit C 03.06.07, 00:34

Ja polecam serum Flavo C firmy Auriga - wyprawia cuda z twarzą.

Ja się uzleżniłam od gładkiej, promieniejącej zdrowiem cery, na której każda mała katastrofa goi się w ciągu jednej nocy i to serum to jest to mój podstawowy kosmetyk na noc. Nawet jak jestem nieprzytomna ze zmęczenia potrafię czekać te 10 minut aż się wchłonie, bo metodę mam taką, że stosuję serum pod krem :)
    • karolina2607 Re: vit C 03.06.07, 13:52
      Ja juvit c stosuje tylko na nogi i pupę w połączeniu z balsamem nive do skóry
      suchej i uważam że jest to bardzo dobra mieszanka. Stosuje go tylko raz w
      tygodniu i przez cały tydzien nie musze blasamowac nóg.
      • eilian Re: vit C 05.06.07, 16:00
        o, to ciekawy patent! Czy moglabys wyjasnic co to znaczy "w polaczeniu"?
        Dodajesz Juvit do balsamu?
        • karolina2607 Re: vit C 05.06.07, 16:29
          Tak dodaje do balsamu kilka kropel juvitu. Tylko trzeba uwazać bo plami
          wszystko na żółto ale spiera się bez problemu. Ten patent odkryłam tutaj na
          forum i jak narazie nie ma żadnych uwag a zużyłam już dwie buteleczki.
          • gazela100 Re: vit C 06.06.07, 07:42
            na co to niby działa?
            • justa_79 Re: wit. C 06.06.07, 10:03
              www.wizaz.pl/witaminy_i_kosmetyki_wit_c.php
          • elfia4 Re: vit C 06.06.07, 17:37
            Mi juvit niczego nie plami na żółto, a już na pewno w połaczeniu z balsamem.
            Też tak czasem używam, mieszam na dloni z balsamem i smaruję całe ciało, fajnie
            zmiękcza skórę. Pod oczy stosuję na noc, czasem kropelkę na dzień czystego
            juvitu. Na twarz też nakładam głównie na noc i mimo mieszanej cery nie
            zauważyłam pogorszenia jej stanu, za to jest dobrze nawilżona. Zauważyłam
            wręcz, ze juvit nawilża lepiej niż kremy, więc nie wiem jak to jest, że komuś
            wysusza cerę.
            • mrs.doubtfire Re: vit C 06.06.07, 20:23
              Juvit uzywalam to nie prawda ze wysusza, teraz przezucilam sie na to:
              www.biochemiaurody.com/sklep/serumgelferulicCE.html
              Czekam na przesylke wczesniej mialam stara wersje i bylo fajnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka