Dodaj do ulubionych

Dieta 13-dniowa

IP: *.kap.citynet.pl 05.06.03, 12:49
Hej! wiem, ze ten temat juz sie pojawial, ale interesuje mnie - oprocz
oczywiscie przebiegu i efektow tej diety - przede wszystkim to, jak oceniacie
ja po jakims czasie od przeprowadzenia. Piszcie, prosze!
pozdrawiam
Nika
Obserwuj wątek
    • madzia773 Re: Dieta 13-dniowa 05.06.03, 13:07
      Nie jestem pewna czy mówimy o tej samej diecie.Czy chodzi o tę tzw. duńską?
      jajka na twrado i szpinak z kawą?
      Jeśli tak-to mogę Ci udzielić szczegółowych informacji.Byłam na tej diecie na
      początku marca.
      Efekty są trwałe i mogę sobie pozwolić na odrobinę słodyczy bez tycia.Zniknęły
      tez bóle żołądka.
      Jeśli masz jakieś konkretne pytania-napisz na forum-chętnie podzielę się swoim
      doświadczeniem.
      • saint-agnes Re: Dieta 13-dniowa 05.06.03, 13:15
        gdzie ja mogę znaleźć taką dietę? jeśli rzeczywiście działa - to może warto
        spróbować.. i jakie sa efekty? mam na mysli kg utracone...
        pozdrawiam
        • anx Re: Dieta 13-dniowa 05.06.03, 14:28
          Ja przerwałam tą dietę w 10 dniu , ale schudłam około 4 kilo i na razie waga
          się utrzymuje .....
      • Gość: Nika Re: Dieta 13-dniowa IP: *.kap.citynet.pl 05.06.03, 22:31
        Fajnie, ze jestes! powiedz mi, jak sie czulas na tej diecie? jak sie powinno
        przyrzadzac ten befsztyk i ryby, zeby bylo dobrze (bo nie mam nic napisane :(?
        pozdrawiam
        Nika
        • Gość: Nika Re: Dieta 13-dniowa IP: *.kap.citynet.pl 05.06.03, 22:32
          madzia773 - i jeszcze jedno - ile schudlas?
          pa N.
    • Gość: triss Re: Dieta 13-dniowa IP: *.markom.krakow.pl 05.06.03, 15:46
      czy chodzi o tzw diete kopenhaska?
      mnie jakos przeraza to, ze nie mozna zuc gumy, czy wypic szklanki soku bo juz
      dieta przerwana ... :/
      no i te jaja na twardo z kawa- mam wrazenie, ze bym sie czuła nieciekawie po
      tym, choc efekty-jak piszecie- sa zachecajace..
      • Gość: Rozczarowana Re: Dieta 13-dniowa IP: *.acn.pl 06.06.03, 07:19
        A ja schudłam tylko 1,5 kg i mam wrażenie że po tylu wyrzeczeniach to trochę za
        mało.
    • madzia773 Re: Dieta 13-dniowa 06.06.03, 08:32
      Schudłam 5 kilo, 7 cm w talii, 5 w biodrach, 3 w udach i mniej więcej o tyle mi
      chodziło.Ktoś pytał o przyrządzanie ryby i befsztyku-ja kupowałam wołowinę-
      befsztyk w supermarkecie tą na tych tackach i posypywałam pieprzem i przyprawą
      knorra do grila (bo jest pikantna) i to na rozgrzany olej.A rybę-przeważnie
      dorsza posypywałam tylko przyprawą do ryb i odrobiną pieprzu.
      Chciałabym jeszcze dodać,że odchudzałam się współnie z moją koleżanką z pracy-
      siedzimy razem w pokoju.Ona w pracy trzymała się "planu" ale w domu próbowała
      potraw, które gotowała dla męża,a to łyżkę sosiku,a to pół ziemniaczka itd.I
      choć wytrwała 13 dni-nie schudła.
      Jeśli chodzi i samopoczucie to byłó to tak:
      w I dniu strasznie się pociłam.Aż mi było głupio.Chodziłam do łazienki i się
      przemywałam nawilżonymi chusteczkami.Skóra jest jakby lepka.(a w marcu - kiedy
      się odchudzałam - było zimno przypominam ).
      Najgosze były piersze 3 dni.Potem w 4 dni nastąpił i u mnie i u kolleżanki
      okres dziwnej euforii.Miałam dużo energii,za dużo jak na kilka listków
      sałaty.Mogłam przenosić góry.
      Nie za ciekawy jest tez weekend-jest bardzo restrykcyjny,tym bardziej,że w
      poniedziałek tylko kawa na śnidanie.Ale warto to przetrwać,bo w II tygodniu
      jest już z górki.W ogóle nie chce się jeść i humor miałam wspaniały.
      Aha, ja nie ważyłam się w czasie diety,tylko po zakończeniu czyli 14 dnia.
      Musze też dodać,że pzred dietą miałam częste bóle żołądka,które pzrechodziły mi
      po kroplach miętowych z pabialginą.Zawsze myślałam,że to bóle z nerwów,ale po
      diecie zniknęły!!!
      Jęlsi mogę jeszcze coś doradzić to w czasie tej diety bardzo wysuszyła mi się
      skóra-zarówno na twarzy,jak i na nogach-dlatego polecam wszelkie maseczki
      nawilżające i balsamy.
      No i częste branie prysznica,żeby zmyć te wszystkie toksyny, które wychodzą
      przez pory w skórze.
      Ostatni problem to zapach z ust.Ponieważ w czasie diety nie można żuć gumy, a
      organizm się odtruwa zapach jest nieciekawy.Dlatego ja płukałam
      usta "Dentoseptem" z Herbapolu.Dostępny w aptece w buteleczce.
      Sorry,że tak naturalistycznie,ale skoro ja przeżyłam to mogę coś doradzić.

Naprawdę warto zastosować tę dietę
      • Gość: ani Re: Dieta 13-dniowa IP: 62.233.242.* 06.06.03, 10:26
        Świetny pomysł, kawa na czczo, jak się ma problemy z bólami żołądka... Nic,
        tylko pogratulować;))))
        Ech, niech że się ktoś puknie w głowę;)
        A do lekarza, do gastrologa, to się nie łaska wybrać?
        Nie, lepiej wierzyć w "cuda";) Każda restrykcyjna, mało różnorodna dieta
        przyniesie efekt, zapewniam, mogę wymyśleć kilka na poczekaniu. Uważacie, że
        taka dieta naprawdę służy zdrowiu?!?
        szkoda zresztą słów;)
        • Gość: Monika Re: Dieta 13-dniowa IP: 80.51.255.* 06.06.03, 10:54
          Owszem służy.
          Ja też przechodziłam przez ta dietę ale niestety miałam problemy z poziomem
          glukozy we krwi i nagłe odstawienie węglowodanów objawiało się potwornym
          kołataniem serca, drżącymi mięśniami, zawrotami głowy itp. Radzę się
          przygotować do tej diety np kilka dni wcześniej ograniczyć węglowodany aby
          organizm się przyzwyczaił.
          W tej chwili dieta niskowęglowodanowa (inna od diety 13sto dniowej, ale oparta
          na podobnych założeniach) została wprowadzona u mnie na stałe i sprawdza się
          znakomicie. Cera jest śliczna, znikł problem "ciężkich nóg", cellulitis, nigdy
          mnie nie boli głowa, nie czuję senności po posiłkach itp. Polecam.
          • Gość: anee Re: Dieta 13-dniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 20:34

> W tej chwili dieta niskowęglowodanowa (inna od diety 13sto dniowej, ale
            oparta
            > na podobnych założeniach) została wprowadzona u mnie na stałe i sprawdza się
            > znakomicie. Cera jest śliczna, znikł problem "ciężkich nóg", cellulitis,
            nigdy
            > mnie nie boli głowa, nie czuję senności po posiłkach itp. Polecam.

czy mogłabyś podać "przepis" na dietę po której znikł problem "ciężkich nóg",
            przydałoby mi się coś takiego, bardzo cierpię z tego powodu....plis :)
        • imoe Re: Dieta 13-dniowa 06.06.03, 11:28
          ani one i tak nie beda cie sluchac. dokladnie szkoda slow. niech sobie znajda
          watek na fitnesie kopenhaska tydzien miesiac rok po, czy jakos tak. wszystkie
          osoby po tej diecie przybraly predzej czy pozniej na wadze i to z nawiazka.
          ale to normalne bo optymalne tempo chudniecia na tydz to 1 kg. kazdy lekarz
          wam to powie.
          • Gość: Nika Re: Dieta 13-dniowa IP: *.kap.citynet.pl 09.06.03, 15:03
            a moglabys podac link?
      • Gość: Nika Re: Dieta 13-dniowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 19:52
        Wielkie dzieki za wszystkie informacje! zaczne za kilka dni, jak juz bede po
        egzaminach :) a te "atrakcje dodatkowe" juz raz przezywalam - w czasie 7-
        dniowej glodowki ;)
        jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :)
        Nika
        • Gość: Nika Re: Dieta 13-dniowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 19:56
          to oczywiscie bylo do madzi ;)
    • Gość: magda102 Re: Dieta 13-dniowa IP: *.elartnet.pl 06.06.03, 11:05
      Jednym pomaga to innymcos innego. Moim zdaniem najpierw powinno sie pojsc do
      dietetyka. Po co tracic czas i enrgie na nieskuteczne diety. On wybierze dla
      nas ta najlepsza. Ostatnio moja kolezanka wybrala sie do takiej osoby, doradzil
      jejdiete kopenhaska (13-dniowa). Jest w trakcie wiec o efektach bede pisala
      pozniej.
      • Gość: ani Re: Dieta 13-dniowa IP: 62.233.242.* 06.06.03, 13:03
        Czym innym jest dieta kopenhaska, a czym innym ograniczenie węglowodanów do
        minimum.

Chyba wiele osób, stosujących tą dietę, nie ma pojęcia, jak koszmarnie obciąża
        to pracę organizmu. Kawa na pusty żołądek.. no serio nie rozumiem, jako
        odtrutka na te toksyny pewnie;)??? Kawa jest używką, a w sytuacji, kiedy
        stosuje się ją na przegłodzony organizm - jeszcze intensywniej jest wchłaniana
        przecież. A ciężki tłuszcz z patelni... aha, to może to wam tak oczyszcza
        organizm z toksyn;))?

Odchudzać się można różnie, ale przecież powinno chodzić o to, żeby być zdrowym
        JAK NAJDŁUŻEJ, no nie? Dieta wysokobiałkowa, z ograniczeniem cukrów i z
        ograniczeniem rodzaju tłuszczy, też nie jest zdrowa na dłuższą metę. Kilka lat
        na takiej diecie to owszem, można czuć się świetnie i zdrowo. Ale nie można
        zapominać, że nasilone przemiany cząsteczek białkowych, aminokwasów to
        pobudzanie przemian komórek rakowych, a pomijanie części dróg łańcuchów
        przemian tłuszczy upośledza działanie części narządów - w przyszłości.

Żadna z was nie pomyślała, jak będzie wyglądać za 20 lat?

Nie twierdzę, że ja jestem idealna, nie chcę nikogo obrażać. Ale niesłychanie
        dziwi mnie ten owczy pęd i popularność mody na tego rodzaju cuda...

Znam lepszy sposób na oczyszczanie organizmu. Wystarczy przebywać jakiś czas
        (około kilku tygodni) na dużej wysokości. Do tego odpowiednia dieta - jedzenie
        pozbawione dodatków itp. Organizm niezwykle przyspiesza odnawianie się i
        produkcję np. elementów krwi. Sprawdzone.

pozdrawiam
    • Gość: Nika Re: Dieta 13-dniowa IP: *.kap.citynet.pl 09.06.03, 12:46
      Zaczelam dzis. Trzymajcie za mnie kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka