Dodaj do ulubionych

ratunku!!!tłusta cera!!

13.06.07, 19:09
Mam tłusta cere, ktora strasznie sie swieci, szczegolnie kiedy jest goraco.Nie
wiem co mam z tym zrobic, wszelkiego rodzaju kremy, toniki matujace i pudry
nie pomagaja... Chyba nie musze mowic, ze wyglada to okropnie...Moze jakas
kuracja u dermatologa by pomogla??? Prosze o rade...
Obserwuj wątek
    • majka800 Re: ratunku!!!tłusta cera!! 15.06.07, 20:53
      a próbowałaś sposobu z mąką ziemniaczaną? Nakłada się ją po zrobieniu makijażu
      (jesli oczywiscie się malujesz, a jak nie to na umytą i nakremowana skórę)
      pędzelkiem od pudru..i już. Mąki oczywiście nie widać, a fajnie matuje. Mi też
      skóra okropnie się przetłuszcza i tylko ten spośób na mnie działa.
      • gizmaaa Re: ratunku!!!tłusta cera!! 15.06.07, 21:19
        żartujesz? jeszcze tego nie stosowałam. Ale jak np. nałożysz mąkę na podkład to
        ci go nie rozjaśni? Nie zatyka to porów?
    • bubster Re: ratunku!!!tłusta cera!! 15.06.07, 21:30
      polecam kwasy
      ale to na jesień dopiero

mnie pomaga Vichy Normaderm + dobry podkład
    • meiga Re: ratunku!!!tłusta cera!! 16.06.07, 11:52
      Polecam odstawienie produktów matujących, to one mogą po pewnym czasie wzmagać
      wydzielanie sebum. Teraz możesz sobie robić ze 2 razy w tygodniu maseczkę z
      glinki zielonej. Jeśli chodzi o krem, to ja na dzień nie używam w lecie. Myję
      twarz, nakładam krem pod oczy, a resztę buzi przemywam tonikiem. Toniku używam,
      zresztą, kilka razy dziennie do przemywania. Kremu nawilżającego tylko na noc
      (wtedy twarz niech się błyszczy ile chce :))
    • ani.ka83 Re: ratunku!!!tłusta cera!! 17.06.07, 10:21
      też tak miałam jeszcze w zeszłym roku.
      Odstawiłam wszystkie ostre specyfiki matujące, toniki, kremy do cery trądzikowej
      i o dziwo cera sie uspokoiła - teraz tylko nivea nawilżajacy do normalnej i
      mieszanej i raz w tygodniu maseczka garniera - ta rozgrzewająca.
      nadmienię jeszcze że parę miesięcy temu wróciłam do pigułek, więc może to one
      mają cudowny wpływ na moją buzię.
      Ogólnie polecam mniej mazideł i dobre bibułki matujące.
      • weana Re: ratunku!!!tłusta cera!! 17.06.07, 18:09
        Z podkładów matujących szczerze polecam Ci Revlon Colorstay w. Softflex dla
        skóry tłustej/mieszanej. Kupiłam niedawno ten podkład, wczesniej używalam MF
        Colour adapt, Lasting performance, EL Double Wear.

Nawet po tych, rekomendowanych jako baaaardzo matujące Lasting performance, EL
        Double Wear moja buźka się strasznie świeciła. Uzywając revlona mam spokój, nie
        świece się, podkład nie spływa, nie wyciera się.

Mam cerę wybitnie tłustą, zwykle świeciłam się pół godziny po pomalowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka