Dodaj do ulubionych

SZMINKA AVON TRANSPARENTNA - OPINIE???

IP: *.wcp.pl 05.12.01, 12:22
Czu ktoś używał szminki Avonu transparentnej i ma jakąś wyrobioną opinię;
pytam, bo będzie w promocji i rozważam zakup. Czy ktoś w ogóle wie jak ona się
ma do L'oreala Shine Delicieux? Będę wdzięczna za wszystkie opinie, no i
pozdrawiam ;-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: aga71 Re: SZMINKA AVON TRANSPARENTNA - OPINIE??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.12.01, 13:29
      Moja opinia jest zdecydowanie negatywna. Przede wszystkim, szminka wcale nie jest transparentna - to zwykla kryjaca szminka, w dodatku troche sucha i jakas taka jednowymiarowa (nie wiem, jak to okreslic inaczej - usta w niej wygladaja bez zycia, bez polysku). Inna sprawa to dobor odcienia. Ja kupilam Moist Mocha, czy jakos tak. Okazalo sie, ze szminka w rzeczywistosci jest..... rozowa!

Niestety, Shine Delicieux nie probowalam, nie mam wiec porownania. jednak, jesli chcesz szminki transparentnej, to Avon'u nie polecam. Moje ulubione dwie szminki transparentne to Different Lipstick Clinique w odcieniu Black Lily - transparentne bordo, i rowniez Clinique - Almost Lipstick w odcieniu Black Honey - bardziej transparentna niz DL, odcien podobny, tylko bardziej "zlamany" brazem (ale absolutnie nie jest to szminka brazowa). Polecam tez la Roche Posay Rouge Novalip nr. 23.

Aga
      • Gość: dafne Re: SZMINKA AVON TRANSPARENTNA - OPINIE??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 22:38
        Oznacza to,że masz dość ciemny naturalny kolor warg. Na moich ustach też
        większość szminek przybiera różowawy odcień.Nie można oczekiwać,że pomadka
        transparentna(ożwiająca naturalny kolor warg) będzie kryjąca.Zwolenniczkom
        pomadek transparentnych polecam LUMENE lub po prostu błyszczyki do ust
        (ISADORA).Są niezbyt trwałe, ale przyjemne w stosowaniu.
        • Gość: Ptasia Re: SZMINKA AVON TRANSPARENTNA - OPINIE??? IP: *.wcp.pl 06.12.01, 10:15
          Thanx za opinie. Okazało się, że Św. Mikołaj juz zdecydował za mnie na rzecz
          Lo'oreala Shine Deliceiux Plum coś tam. I jest jeszcze lepsza niż jasny odcień,
          z którym miałam wcześniej do czynienia :-)))
        • Gość: aga71 Re: SZMINKA AVON TRANSPARENTNA - OPINIE??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.12.01, 12:17

Gość portalu: dafne napisał(a):

> Oznacza to,że masz dość ciemny naturalny kolor warg.

Mylisz sie, mam raczej jasne usta

Na moich ustach też
          > większość szminek przybiera różowawy odcień.

Hm, jakby to powiedziec? Mnie sie to nie zdarza....

Nie można oczekiwać,że pomadka
          > transparentna(ożwiająca naturalny kolor warg) będzie kryjąca.

problem w tym, ze ta szminka wcale nie jest transparentna, tylko rowno kryje usta kolorem "zdechlego" (nie jaskrawego) rozu.

Zwolenniczkom
          > pomadek transparentnych polecam LUMENE

Mnie Lumene kiedys uczulila i jakos od tej pory unikalam tej firmy, ale moze dam jej jeszcze jedna szanse.

Aga
          • Gość: dafne Re: SZMINKA AVON TRANSPARENTNA- aga71 IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 22:23
            Widzę ,że zrobiłaś dokładną analizę mojej wypowiedzi:))Oczywiście napisałam
            opierając się na własnych doświadczeniach,nie wiem jaki masz naturalny kolor
            warg:))).Życzę zatem bardziej kompetentnych doradczyń niz ja.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka