Dodaj do ulubionych

Vichy Normaderm

03.07.07, 20:55
Troche ponad tydzien uzywam serii Normaderm: zel, tonik i krem na dzien i
wydaje mi sie ze wyglad skory sie pogorszyl. Tzn z daleka nie wyglada to zle
ale z bliska widac pelno takich drobnych grudek na policzkach (wczesniej nie
mialam z tym takiego wielkiego problemu). Czy to chwilowe pogorszenie i potem
juz bedzie widac poprawe czy moze odstawic?
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Vichy Normaderm 03.07.07, 21:08
      miałam to samo po Normadermie na noc, zeszło po odstawieniu.
      • mandy111 Re: Vichy Normaderm 04.07.07, 10:22
        Pare miesiecy temu uzywalam Normadermu na noc i musze powiedziec ze byl calkiem
        niezly (mialam kilka probek w tubkach - starczyly mi na ponad mies.). Ale w
        tamtym czasie moja cera wygladala duzo lepiej a ostatnio strasznie mnie
        wysypalo, najbardziej na czole a jeszcze jakis rok temu mialam tam idealnie
        gladka skore :( Jeszcze sie pomecze z ta seria bo widaje mi sie ze miejscami
        widac poprawe, moze to tylko chwilowe pogorszenie (jak wiadomo - kwasy..). Jak
        mi sie skonczy przerzuce sie na Cetaphil albo jakis plyn micelarny i moze
        Pityval. Mam jeszcze Cicalfate Avene, nawet mi pomaga ale mam po nim bardziej
        widoczne naczynka.
        • justa_79 Re: Vichy Normaderm 04.07.07, 10:37
          jeśli masz problemy z naczynkami, to kwas glikolowy (Normaderm go zawiera) w
          ogóle nie jest wskazany.
    • matmam Re: Vichy Normaderm 04.07.07, 19:54
      Kupiłam całą serie i zaczełam dziś używać.Zobaczymy jaki efekty przeniesie i
      mam wielką nadzieje,że się sprawdzi bo koszt poniosłam niemały(ponad 300 zł)
      Powiedzcie mi czy zalecane jest stosowanie tylko przez okres 4 tyg.i pózniej
      zdecydowanie wszystko odstawiamy?Czy mozna uzywać przez dłuzszy okres czasu?
      • czarodziejka87 Re: Vichy Normaderm 04.07.07, 22:25
        Ja nie bylam zadowolona z tej serii. O niebo lepiej spisal sie iwostin
        Purritin, zwlaszcza zel do mycia i krem na noc. Efekty nadeszly bardzo szybko.
        No, ale zobaczymy jak bedzie u Ciebie.
        • zawsze_do_przodu Re: Vichy Normaderm 05.07.07, 10:41
          Dziewczyny, z mojego długiego doświadczenia dbania o cerę problemową, tłustą,
          wychodzę z założenia, że wygląda ona najlepiej, jak używa siękosmetyków
          odżywczych, nawilżających , a nie matujących.
          Jeszcze niedawno używałam matująch specyfików. Po serii normaderm - miałam
          gorszą cerę, niby tłustą, ale zewnętrzna warstwa naskórka - przesuszona.
          A tonik Normaderm jest z alkoholem - co czuć od razu.
          Naprawdę polecam: jakiś żel (jeżeli nie ma zmian ropnych) z lekkim peelingiem
          do mycia twarzy, potem można dodatkowo czegoś do demakijażu użyć, woda termalna
          (osuszyć twarz po niej) i krem mocno odżywczy i nawilżający. Trzeba trochę
          poczekać (oczyścić skórę u kosmetyczki - ale profesjonalnej, która będzie
          kazała jeszcze przyjść kilka dni po oczyszczaniu, na doczyszczenie - zawsze coś
          wyjdzie po oczyszczaniu i nie wolno tego wyciskać samemu i NAWILŻAĆ!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka