77misia1 16.07.07, 18:43 czestesto wysusza mi sie skora na nogach i pozniej okropnie mnie swedzi, kremy nie pomagaja, kpiele i moczenie sie godzinami tez nie...:/ Czy moze byc to spowodowane tym ze gole nogi maszynkami jednorazowymi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrusia Re: Sucha skora na nogach 16.07.07, 18:49 Tak. Też tak mam, ale wystarczy nawilżać nogi po goleniu i wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
adrusia Re: Sucha skora na nogach 16.07.07, 18:51 nie radzę Ci również moczyć się godzinami, bo nie wiem czy wiesz, ale to bardzo wysusza, więc lepiej "mocz się" 5 minut a potem posmaruj się dobrym nawilżającym odżywczym balsamem, a nie wysuszającymi badziewiami wyszczuplająco-antycelulitisowo-rozstępowo:] Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Sucha skora na nogach 16.07.07, 20:56 mi w takich przypadkach pomaga gruba warstwa kremu nivea, choć ciężko trochę go rozsmarować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Sucha skora na nogach 17.07.07, 10:25 kąpiele i moczenie godzinami? no to masz już jedną z przyczyn wysuszonej skóry... polecam balsam kakaowy Ziai, balsamy Nivea, z droższych np. Lipidiose 2 Vichy, Perennial Nu Skin, z aptecznych Lipikar, Balneum, Oilatum, doustnie kapsułki omega 3. Odpowiedz Link Zgłoś