piernikowa6 17.07.07, 18:55 Moja koleżanka powiedziała mi, że osoby przy kości, nie powinny chodzić do solarium. niby dlaczego? Co tusza ma wspólnego z opalaniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczna.dziewczyna Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 19:01 Gratuluję głupiej koleżanki, inaczej się tego nazwać nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
piernikowa6 Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 19:02 Hehe. Chyba będę musiała jej to powiedzieć. Na szczęście to nie jest aż tak bliska koleżanka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 19:13 Skoro Ci powiedziała że osoby przy kości nie powinny chodzić do solarium, zapytaj ją przy okazji dlaczego. Najlepiej pytać u źródła. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 19:40 Wiesz, w sumie nie wiem o co tak naprawdę jej chodziło. Powiedziała, że to szkodzi zdrowiu i, że osoby przy kości mogą np. zemdleć, mieć duszności. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 19:48 A te nie przy kości to nie mogą? Tak samo. Że osoby z dużą nadwagą mają szereg chorób i niewydolności to inna sprawa. Pewnie nie tylko przy korzystaniu z solarium. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 21:06 Pewnie masz rację. Ja też nie widzę przeciwwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 21:28 nikt nie powinien chodzic do solarium bo to niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 21:46 paulinaa napisała: > nikt nie powinien chodzic do solarium bo to niezdrowe to samo chciałam napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
feenstra Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 22:14 Zauważyłam że ludzie otyli gorzej znoszą upały, mam parę takich osób w swoim otoczeniu i naprawdę nieprawdopodobnie się teraz męczą. Więc prawdopodobnie gorzej znoszą też gorąc panujący w solarium Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 22:29 od tego są solaria z chłodną bryzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
feenstra Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 22:36 Ale i tak jest tam potwornie gorąco (byłam parę razy w życiu z okazji wesel itp). A otyłe osoby mają otłuszczone serce, często problemy z ciśnieniem itp więc to nie tylko kwestia nieprzyjemnych odczuć - wysokie temperatury są dla nich bardzo niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Grubaski w solarium 17.07.07, 22:51 W solarium jest nawiew, dziś byłam i temp na pewno była nizsza niż na zewnątrz :) Co do niezdrowości słońce też jest niezdrowe, kto wie czy nie bardziej, oddychanie jest też niezdrowe w mieście pełnym zanieczyszczeń i w ogóle życie jest niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Grubaski w solarium 18.07.07, 10:50 zapewne chodzi jej o to, ze najczęściej osoby otyłe maja problem z sercem, krążeniem. Ciepło, brak wentylacji w soloarium może źle wpływac na kondycję takiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 co za dyrdymały... 18.07.07, 14:46 rozumiem z wagą np. 300 kg, byloby ryzyko niedoknięcia łóżka lub pęknięcia pleksy... Dla wszystkich solarium jednakowo szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś