omeena 18.07.07, 10:38 gdzieś mi tu na forum mignął post jakiejś dziewczyny, która jakiś czas temu zaczęła obcinać sobie rzęsy, ale tylko te jasne końcówki i to NIBY spowodowało ich wydłużenie. wtf? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 10:45 Moja mama w młodości obcięła sobie rzęsy w nadziei,że odrosną dłuższe,ale nie odrosły wcale, po dziś dzień ma takie biedniutkie, że nawet pomalować trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
lilass Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 14:50 Obcięłam kiedyś te białe koncówki (miałam jakieś 10,12 lat p) .Rzęsy odrosły ,a koncóki są biąłe jak były ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 16:02 ja ucielam sobie jedna rzese, bo byla za dlga i ciagle mi sie wywijala. I tak jak obcielam pol roku temu, tak do dzisiaj jest taka sama! Moja kolezanka przypalila sobie i ma teraz dlugie i geste. Nie ma reguly. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 20:29 Po prostu cykl "życia" włosa jest taki, że może już być martwy, w sensie już nie rośnie, ale jeszcze nie wypadł. Te włosy na brwiach i rzęsach są naturalnie zaprogramowane na np. 0.5 cm i dłuższe nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_i_kropka Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 16:43 zrobiłam to samo co lilass z tym samym skutkiem:D a co do opinii, ze raz obciete rzęsy nie odrastają, wydaje mi się ona dziwna. przeciez rzęsy wypadają pojedyńczo przez całe zycie i jakoś nikt nie chodzi ,,łysy" Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 17:11 oczywiście że odsrastają! w dzieciństwie miałam operację oczu i też mi rzęsy obcięli przy samej powiece ale szybko odrosły, mama twierdziła że dłuższe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 18:43 kiedys przypadkiem (bylam zbyt blisko kuchenki gazowej) spalilam sobie brwi i rzesy i odrosly takie same jak byly poprzednio Odpowiedz Link Zgłoś
77misia1 Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 19:28 ja slyszalam ze to nie prawda, a pozatym rzesy latwo soebie krzywo sciac i sie wyglada glupio dosc dlugo...wiec nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: obcinanie rzęs? 18.07.07, 19:45 Rzęsy odrosną takie same jak były, ale jak sie obetnie to są krótkie i mizerne- dlatego jak w końcu odrosną wydaje się że odrosły dłuższe... Odpowiedz Link Zgłoś