IP: *.acn.pl 23.06.03, 19:10
Mam nieładne paznokcie u rąk i bardzo wysychają mi skórki. Powiedzcie gdzie
znajdę dobrą manikiurzystkę (Warszawa) która zajmnie się moimi dłońmi. A może
macie jakieś swoje domowe zabiegi? Poza tym co polecacie- paznokcie akrylowe
czy tipsy (czy "noszenie" przez dłuższy czas sztucznych paznokci zmnieni
kształt moich naturalnych?).
Dziękuję za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: mermaid Re: Paznolcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 21:49
      Nie kombinuj za bardzo z tipsami, bo jak się patrzy na ulicy to noszą je tylko
      plastikowe panieny mafijnych bossów. Tipsy są obleśne, nienaturalne i chyba
      niewygodne. Idź z tym do specjalisty, wejdż na stronę Sally Hansen, tam
      powinni mieć namiary na manikiurzystki, możesz jeszcze zgłosić się do
      dermatologa, czy tam jak się nazywa ten od paznokci. Ja jak raz poszłam do
      dermatolożki to bardziej pomogło niż wszystkie kosmetyczki świata
      • Gość: sandra Re: Paznolcie IP: *.chello.pl 24.06.03, 17:55
        Gość portalu: mermaid napisał(a):

> Nie kombinuj za bardzo z tipsami, bo jak się patrzy na ulicy to noszą je
        tylko
        > plastikowe panieny mafijnych bossów. Tipsy są obleśne, nienaturalne i chyba
        > niewygodne.

Skad to stwierdzenie?? Nosze akryle od dluzszego czasu, wcale nie wygladaja
        nienaturalnie, wrecz przeciwnie, wszyscy sie dziwia, ze to sa sztuczne. I wcale
        nie sa niewygodne( i nie jestem dziewczyna bossa mafijnego).

Idź z tym do specjalisty, wejdż na stronę Sally Hansen, tam
        > powinni mieć namiary na manikiurzystki, możesz jeszcze zgłosić się do
        > dermatologa, czy tam jak się nazywa ten od paznokci. Ja jak raz poszłam do
        > dermatolożki to bardziej pomogło niż wszystkie kosmetyczki świata

B. dobre manikiurzystki sa w salonie na Miedzianej. Moge podac telefon.
        Pozdr.
        sandra
        PS. Dermatolog to lekarz zajmujacy sie schorzeniami skory.

• Gość: dora Re: Paznolcie IP: *.ds.amg.gda.pl 24.06.03, 18:11
          Gość portalu: sandra napisał(a):

> PS. Dermatolog to lekarz zajmujacy sie schorzeniami skory.
          No i oczywiście jej przydatkami, czyli paznokciami też. Dermatolog to więc
          lekarz także od paznokci.
          • Gość: mermaid Re: Paznolcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 20:15
            WŁAŚNIE!!!!
        • Gość: PUNKY GIRL Re: Paznolcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 20:21
          JAK PATRZĘ NA TE WSZYSTKIE PLASTIKI, Z PAZURAMI NA PÓŁ METRA, I OBOWIĄZKOWYM
          FRENCHEM, TO MI SIĘ NÓŻ W KIESZENI OTWIERA, ALBO LEPIEJ NOŻYCZKI DO PAZNOKCI.
          tO JEST UOBLGMFHHHHH [ TORSJE ]. zAŁÓŻ DO TEGO JESZCZE JASNE DŻINSY, BIAŁE
          ADIDASY, SZTUCZNĄ BLUZECZKĘ Z DIAMENCIKAMI ZE STADIONU, Z WŁOSAMI ZRÓB SOBIE
          TAKIE DZIWNE COŚ - MOGĄ BYĆ LOKI - BĘDZIESZ WTEDY NAJPIĘKNIEJSZA W CAŁEJ
          REMIZIE. AHA, I JESZCZE RÓŻOWE LUSTRZANE BRYLE. KRÓLOWA DISCO, NAJWIĘKSA LASKA
          Z CALUTKIEJ WSI. A TO SIE BEDO NA CIEBIE CHOPAKI PACZYĆ JAK BEDO KROWY Z ŁONKI
          SPENDZAĆ.
          • Gość: ?? Re: Paznolcie IP: *.acn.pl 24.06.03, 22:30
            Może nie jestem ekspertem w sprawach kosmetyki, ale o ile się orientuję to
            tipsy skraca się do wybranej długości, czyli nie muszą mieć pół metra i
            wyglądać sztucznie.
          • Gość: sandra Re: Paznolcie IP: *.chello.pl 25.06.03, 13:13
            PUNKY GIRL, nie no, pewnie, lepiej byc brudasem i smierdzielem, z pazurami
            wygryzionymi do krwi i brudem pod nimi, ze smalcem we wlosach, chodzic w lecie
            w przepoconych 3-dniowych oblesnych ciuchach i ciezkich glanach ( grzybica
            murowana ), i z kolczatka na szyi. To jest szczyt elegancji i zadbania o
            siebie. Noz sie powinien otwierac na widok takich jak ty.
    • margoo77 Re: Paznolcie 23.06.03, 22:39
      A ja proponuję zacząć od wizyty u dobrej manikiurzystki, która potrafi
      ładnie 'skorygować' kształt paznokcia i doradzić sposoby pielęgnacji. Ja na
      godną polecenia trafiłam w salonie SPA na Ikara - ma na imię Dominika, a po
      regularnym manicure i pedicure u niej naprawdę widzę różnicę. Telefon do salonu
      to 843 25 75.
      • Gość: Ciekawa Re: Paznolcie IP: *.acn.pl 24.06.03, 22:31
        Dzieki za informacje. Skoro polecasz to niedługo się tam wybiorę.
        Pozdrawiam!
        • Gość: Kasia Re: Paznolcie IP: 195.94.201.* 25.06.03, 09:46
          A ja polecam manikiurzystki, ktore pracuja w Galerii Centrum (w DT Centrum i
          Galerii Mokotow) - maja takie male stoliczki z lampkami na terenie sklepu.
          Wykonuja manicure bardzo dokladnie preparatami Sally Hansen i sa niedrogie.
          • Gość: dalloway Re: Paznolcie IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.06.03, 11:58
            nie mogę ci nikogo polecić w warszawie, bo tam nie mieszkam,ale raz kiedy bylam
            w stolicy na jkims waznym zjezdzie poszlam z paznokciami do salonu w hotelu
            europejskim i odradzam goraco (chociaz cos sie moglo zmienic - to bylo jakies
            poltora roku temu) - metalowe pilniki i cazki, jak dwadziescia lat temu, bab
            poszarpala mi skorki -brrrrrrrr
            nie polecam na slabe paznokcie zadnych sztucznosci, ale jesli juz bardzo
            chcesz, to moim zdaniem predzej dobrze dobrane rozmiarem tipsy niz akryle,
            ktore sa nienaturalne, bardzo nizcza plytke, wymagaja czestych wizyt u
            manikiurzystki i ciaglego wywalania forsy no i wedlug mnie jednak jakie by nie
            byly to wygladaja wulgarnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka