IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.03, 22:20
nie wiem czy to wlasciwa nazwa. na male krostki na policzkach. tonie
pryszcze tylko male bilae "gulki"kto wie jak sie tego pozbyc
Obserwuj wątek
    • Gość: Bebiak Re: KASZAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 22:36
      Ews, wejdź sobie na forum Zdrowie. Tam jest taki mój wątek: "Cysta i kaszak" -
      udzielił mi porady dyżurny lekarz na tamtym forum - strasznie sympatyczny Doki
      (a oprócz tego przedstawiłam tam opinię, którą z kolei mnie przedstawił lekarz,
      u którego byłam). Wpis z 11.06.2003. Może Ci się coś rozjaśni? Pozdrowionka:)
    • Gość: justy Re: KASZAKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 22:39
      prawidłowa nazwa w tym przypadku to "prosaki"
      na forum zdrowie (i na urodzie chyba tez) temat pojwaiał się kilkukrotnie-
      poszukaj wyszukiwarką
    • Gość: ews Re: KASZAKI IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.03, 22:42
      nie wiem czy dobrze zrozumialam. jest to jedna krostka>? ja mam po obu
      stronach kilka. w sumie nie sa widoczne, ale ja ocztywiscie w lustrze to
      widze. czy mowimy o tym samym?
      • Gość: Bebiak Re: KASZAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 22:46
        Ews, to co ja mam to napewno kaszak (badał mnie lekarz). Nie mogę Cię zapewnić,
        czy to co Ty masz to to samo - nazwałaś to kaszakiem i dlatego tam Cię
        posłałam. Może Ty masz coś innego? To co w tamtym wątku to dotyczy kaszaka.
        Jejjjj, ja mam na szczęście tylko jednego: pierwszy to mój i mocno wierzę, że
        ostatni. Nie lubię go i tyle:( Pozdrowionka
        • Gość: ews ZNALAZLAM IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.03, 22:52
          Prosaki to maleńkie, białawe twory, wielkości ziarnka maku lub prosa,
          umiejscawiają się tuż pod naskórkiem. Są to zwykle torbiele gruczołu potowego
          lub łojowego. Torbiel taka powstaje najczęściej na skutek nadmiernego
          rogowacenia wydzieliny zatrzymanej w wyniku zaczopowania ujścia mieszka
          włosowego. Prosak jest twardy (wygląda jak malutka biała kuleczka).
          Najczęściej występuje na twarzy (policzki, czoło, powieki), czasami może
          pojawić się na narządach płciowych lub na powierzchni blizn
          ja mam to!!!!!!!!!!!!!! teraz musze poszukac jk to sie öeczy:)
          • Gość: Bebiak Re: ZNALAZLAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 22:59
            Gość portalu: ews napisał(a):

> teraz musze poszukac jk to sie öeczy:)
            Może jakoś łagodniej niż to co mi się przyplątało? Tego łagodniejszego leczenia
            Ci życzę:) Pozdrowionka
          • Gość: justy Re: ZNALAZLAM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 23:07
            PROSAKI
            Są to maleńkie (0,5mm-1,5mm) torbiele tworzące się w skutek nadmiernego
            rogowacenia ujścia mieszka włosowego i zatrzymania wydzieliny gruczołów
            łojowych i potowych lub uszkodzenia przewodów gruczołów potowych, które zamiast
            wydalać swą wydzielinę, zatrzymują ją. Występują powierzchniowo na skórze,
            często koło oczu na policzkach, skroniach, w bliznach itp.
            Mają postać białawego, lekko żółtego lub przezroczystego guzka.
            Niektóre osoby mają skłonność do prosaków. Często po wielokrotnym usuwaniu
            znikają i już się nie pojawiają.

Usuwanie: u kosmetyczki, np. podczas zabiegu oczyszczania skóry, poprzez
            przekłucie cysty wysterylizowaną igłą i delikatne wyciśnięcie wydzieliny.
            • Gość: ews justy-buziaki IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.03, 23:11
              wlasnie szukam dobrego adresu kosmetyczki w moim miescie. pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka