malange 17.08.07, 19:23 Przekonałyście mnie i kupiłam Wax! Jakieś rady dla początkującej??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nathalie_xd Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 29.08.07, 21:05 Ja radzę Ci zrobić tak - po myciu i lekkim osuszeniu włosów ręcznikiem nakładasz WAX na całe włosy i skórę głowy (to ważne), następnie owijasz w ciepły ręcznik i siedzisz tak 30 minut. Musi być ci ciepło w główkę, to ważne!! Ja owijałam głowę folią, na to czapka i hajda :) Czasem nawet wykonywałam ćwiczenia gimnastyczne, żeby się jeszcze bardziej rozgrzać! powodzenia! Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 30.08.07, 10:33 a ja nakładałam na jakieś 10-15 min., w tym czasie brałam prysznic... i też działało :) Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 10.09.07, 13:00 brzmi iekawie, ale o to jest właściwie Wax? (nazwa kojarzy mi się z woskiem, nie wiem czy słusznie?) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 10.09.07, 14:12 Dobrze Ci się kojarzy :) Na opakowaniu jest napisane "odżywczy wosk w postaci maseczki". Zawiera także ekstrakt Henny. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 10.09.07, 14:51 Jeśli masz bardzo zniszczone włosy, to możesz wzbogacić Wax, dodając kilka kropli (no, powiedzmy łychę) oleju rycynowego. Tylko, że potem trzeba umyć włosy Odpowiedz Link Zgłoś
iwionna Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 10.09.07, 14:57 ja stosowałam Wax z rok temu-włosy mi sie ponim bardzo poprawiły i nie wypadały-super Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 10.09.07, 15:38 Ja nakladam po umyciu, na to gustowny gumowy czepeczek ;) i pod taka suszarke zakladana na glowe. A czasem bez czepeczka i do sauny ;) Efekty swietne. Brakowalo mi WAXu na obczyznie i poprosilam moja mame zeby mi przysala :) co to uzaleznienie robi z czlowiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok13 Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 10.09.07, 17:04 A ile razy w tygodniu stosujecie taką maskę, żeby efekty były zauważalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 10.09.07, 19:04 Jeden raz w tygodniu (nie można częściej niż co 4-5 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena85 Przedawkować Wax??? 10.09.07, 19:07 Czy można 'przadawkoawać' Wax? Czym to grozi? Przetłuszczonymi włosami? Ja ostatnio rozjaśniałam włosy, są gardzo zniszczone. Używam Waxu po każdym myciu głowy, tj. co 2 dni- nic mi się złego na głowie nie dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Przedawkować Wax??? 10.09.07, 19:19 Ja nie ryzykuje i nie chce się dowiedzieć czym grozi przedawkowanie :DDD Jak jest napisane, że maksymalnie co 4-5 dni to ja sie tego trzymam (przecież producent nie napisał tego od tak sobie). Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Przedawkować Wax??? 10.09.07, 21:43 Ja tam uzywam czasem i co 2 -3 dni. Nic sie nie stalo do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
iwionna Re: Przedawkować Wax??? 11.09.07, 07:16 ja stosuje jak jak mam czas-nakładam wtedy na godzine a nawet wiecej-chodze sobie w czapeczce-włosy sa fajne po tym zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
zankoha Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 11.09.07, 09:28 rok temu zregenerowałam na maxa włosy WAX_em:-) A teraz po ciąży(5 miesiąc) również to robię.Właśnie sobie siedzę w czapce z maską na głowie:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 11.09.07, 09:50 no prosze, a ja myslalam ze czapka welniana z pomponem na foliowym czepku to moj patent... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
iwionna Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 11.09.07, 09:59 gdzie kupic foliowy czepek? Odpowiedz Link Zgłoś
ultima-thule Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 11.09.07, 10:32 ja zawijam wlosy w zwykla cienka reklamowke foliawa, na to recznik i ksiazka w dlon ;) wlosy pieknie blyszcza potem. Ale nigdy nie wcieram Waxu w skore glowy - wlosy i tak mi sie przetluszczaja i obawiam sie ze byloby jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
iwionna Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 11.09.07, 10:44 wcieranie jest wskazane-włosy szybciej rosna i nie wypadaja! Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 11.09.07, 13:39 a jak to jest z tym kolorem?, bo jest wax dla blondynek i brunetek, - czy ten dla brunetek ma właściwości przyciemniające? jestem na etapie powrotu do natury i moj mysi kolor/naturalny/ gryzie się z odrostami/jasnymi/, może ten dla brunetek jakoś wyrownal by kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Mam WAX i nie zawaham się go użyć! 11.09.07, 14:09 ten w ciemnym opakowaniu jest uniwersalny, do wszystkich kolorów włosów. ten w kolorowym dodatkowo zawiera rumianek i przeznaczony jest dla włosów blond. żaden z nich nie rozjaśnia ani nie przyciemnia włosów. Odpowiedz Link Zgłoś