marghot 31.08.07, 09:24 Czym najlepiej wykonać sprawnie cienką, bardzo cienką kreskę nad linią rzęs? Kredkę trudno chyba tak zaostrzyć a eyelinery chyba nie są najłatwiejsze w obsłudze. Może jakieś konkretne produkty polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brown_malinka Re: Cienka kreska 16.09.07, 22:47 Ja używam wysuwanych kredek do oczu. Łatwo nimi narysować kreskę na górnej powiece i nie trzeba ich temperować :P Odpowiedz Link Zgłoś
ewelkaw Re: Cienka kreska 16.09.07, 23:49 Ja używam tuszu to kresek w pędzelku, trochę wprawy i naprawdę dobrze się nim maluje. Kredką też da się zrobić bardzo cieńkie kreski, z całą pewnością wygodnie się nią maluje, ale krócej utrzymuje się na oku. Odpowiedz Link Zgłoś
brown_malinka Re: Cienka kreska 17.09.07, 17:30 Są kredki, które mają gwarancje trwałości nawet do 8 godzin, i się nie rozmazują. Od razu po narysowaniu kreski są nie do zdarcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Cienka kreska 17.09.07, 17:49 tylko eyeliner najlepiej z twarda końcówką Odpowiedz Link Zgłoś
ewka_pn Re: Cienka kreska 17.09.07, 21:35 eyeliner wcale nie jest tak trudny w obsludze! ja mam taki gosha z twarda koncowka - kupilam na probe i okazalo sie,ze to nic trudnego. A jesli chodzi o kredke mam swoj sposob - niewazne czy temperowana czy wysuwana, wazne zeby byla mocno kryjaca i miekka, kreske robie byle szybko, poprawiajac pare razy, byle jak, tak tylko zeby dokladnie zamalowac nanizsza czesc powieki (prawie w linii rzes) a potem dokaldnie usuwam cala czesc kreski od gory za pomoca zwilzonego patyczka do uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
ehlanna Re: Cienka kreska 18.09.07, 07:51 a > potem dokaldnie usuwam cala czesc kreski od gory za pomoca > zwilzonego patyczka do uszu. --> nie rozumiem. Po co malujesz tę kreskę skoro za chwilę ją usuwasz? o_0 Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Cienka kreska 18.09.07, 13:10 usuwa nie całą kreskę, tylko jej górną część, a zostawia przy samej linii brwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jenifer1 Re: Cienka kreska 18.09.07, 13:55 Moja mama jak uczyła się malować linerem, robiła tak: malowała krechę, a potem ją zmywała- między rzęsami zostaje wówczas cieniutka kreseczka:) Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Cienka kreska 18.09.07, 14:45 U mnie też sie sprawdza wysuwana kredka z temperówką,używam Max Factora. Odpowiedz Link Zgłoś