Dodaj do ulubionych

Konwaliowe perfumy..

23.07.03, 14:15
Z Yves Rocher. Poszukuje, a nie znam dokladnej nazwy, i w ogole ledwo
pamietam jak wyglada butelka.
Podobno wycofali :-( ale tego nie przyjmuje do wiadomosci, bo tak pieknie
pachnialy.
moze jeszcze gdzies w w-ie mozna dostac???
dzieki

no chyba, ze ktoras z was zna jakis "godny" odpowiednik???
Obserwuj wątek
    • Gość: MM Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.CNet.Gawex.PL 23.07.03, 14:29
      A sprawdzałaś w katalogu wysyłkowym? Ja akurat ostatni wyrzuciłam :( Nazywały
      sie "cheverfeuille" czy jakoś tak.
      MM
      • leelou Re: Konwaliowe perfumy.. 23.07.03, 14:36
        Dla ciekawostki dodam, że konwalia dodawana do zapachów jest zawsze
        syntetyczna. Konwaliowe jest napewno "Envy" gucciego:)
      • damona Re: Konwaliowe perfumy.. 23.07.03, 14:36
        w niektorych lepszych drogeriach mozna spotkac firme Woods of Windsor (czy
        jakos tak). W ofercie maja zapach czystej konwalii.
      • anexxa Re: Konwaliowe perfumy.. 23.07.03, 15:07
        chevrefeuille to wiciokrzew, do konwalii (nazywajacych
        sie w YR muguet du bois i wycofanych totalnie) nawet
        niepodobny;)

woods of windsor tez polecam. kupilam perfumy, mydlo i
        podstawke pod mydlo (wszystko konwaliowe) tej firmy w
        lavender.pl. sam sklep niekoniecznie polecam (zero
        potwierdzenia zlozenia zamowienia, klopoty z transakcja
        kartowa), ale tam mozesz sie zorientowac w ofercie.

xx.
        • madllen Re: Konwaliowe perfumy.. 23.07.03, 15:32
          Anexxo, czy mogłabyś zdradzić, czy owa woda toaletowa o zapachu konwalii jest
          trwała i rzeczywiście emanuje "czystą konwalią"? Lubię buszować w Lavender i
          chyba najwyższy czas złożyć zamówienie:)

Pozdrawiam.
          • anexxa Re: Konwaliowe perfumy.. 23.07.03, 16:02
            woda z lavendera pachnie czysta, zywa konwalia, utrzymuje
            sie dluzsza chwile. obdarowana nimi jest bardzo zadowolona;)

MM, az tak to mi nie zalezy - juz kupilam w lavenderze, a
            poza tym obawiam sie, ze brytyjska strona YR nie
            obsluguje wysylkowo Polski.

xx.
            • madllen Re: Konwaliowe perfumy.. 23.07.03, 17:13
              anexxa napisała:

> woda z lavendera pachnie czysta, zywa konwalia, utrzymuje
              > sie dluzsza chwile. obdarowana nimi jest bardzo zadowolona;)

...kusi, kusi...- dziekuje:)
        • Gość: MM Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.CNet.Gawex.PL 23.07.03, 16:00
          Właśnie zasiadłam do pisania sprostowania. Jeżeli Ci się chce mozesz skorzystac
          ze sklepu internetowego na www.yves-rocher.co.uk tam jeszcze nie
          wycofali "muguet des bois".
          • Gość: ilka Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.lublin.pl / 192.168.2.* 23.07.03, 17:28
            100% konwalii to tylko Diorissimo Diora. Polecam!
            • madllen Re: Konwaliowe perfumy.. 23.07.03, 20:07
              Szczera prawda, tyle, ze niestety juz niedostepne w Polsce. Czyzbysmy nie
              lubily konwalii;)

• Gość: basia Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 22:52
      Mam te wode konwaliowa z YR - nie uzywam (chetnie sie pozbede!), dla mnie to
      nie jest zapach naturalnych konwalii. Natomiast bardzo sobie chwale te z Woods
      of Windsor, kupowalam w Lawenderze - bardzo szybko przyslali, placilam gotowka
      przy odbiorze - pelna satysfakcja :) Na wszelki wypadek podaje linka:
      www.lavender.pl
      pozdrawiam
      • Gość: lidka Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 08:53
        Czy seria Woods of Windsor jest do kupienia i powąchania poza lavender?
        • Gość: basia Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 12:22
          Tak, mają też sklepy, sama kupowałam w Krakowie, ale tamtego sklepu już nie ma.
          Na stronie www.lavender.pl są podane różne adresy. Podaję numer telefonu - może
          tam Ci podadzą namiary na sklepy, ja dzwoniłam, pytałam właśnie o perfumy
          konwaliowe i telefon / infolinia działała :)

ul. Jatki 6, 50-111 Wrocław
          tel. (0 ... 71) 344 35 59, fax (0 ... 71) 372 42 22
          • Gość: lidka Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 12:45
            Dziekuję,tego mi było trzeba;)
    • mellinda Re: Konwaliowe perfumy.. 24.07.03, 10:13
      Mantho, chyba są takie dość stare perfumy Diora "Diorissimo" które sa
      baaaaardzo konwaliowe.
      Polecam, trwałe i niepospolite :-)
      • Gość: em Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.kp.pl 24.07.03, 12:58
        madllen napisała, że Diorissimo w Polsce już niedostępne :(, kupowałam 3
        miesiace temu, straszna szkoda, zdecydowanie najbardziej konwaliowe z
        konwaliowych, cudne, a to się zmartwiłam, muszę zobaczyć za starymi zapasami w
        sklepach
        • madllen Re: Konwaliowe perfumy.. 24.07.03, 13:08
          Taką informację przekazała mi pani w Ina Center w ubiegłym tygodniu; niedawno
          przeglądałam ofertę Strawberrynet i Diorissimo wciąż obecne:)
          • madllen Re: Konwaliowe perfumy.. 24.07.03, 13:17
            A propos Lavender...zainteresował mnie okrutnie perfumowany talk do ciała o
            zapachu konwalii- hmmm, uwielbiam takie przyjemności:)- może próbowałyście
            owego cuda? Jeśli nie, w wolnej chwili pobiegnę do Panoramy, doświadczę
            osobiście i stuknę słówko w ramach ekspresowej opinii. O ile rzecz jasna
            odnajdę drogę do stoiska WOW;)

Do miłego.
            • coralin Re: Konwaliowe perfumy.. 24.07.03, 18:54
              Madllen ja latem często uzywam talku do ciała ale nie tego. Jest z
              serii paprociowej Felce Azzurra i pachnie bardzo ładnie. Jest w zwykłym
              niebieskim opakowaniu(taniutki) lub w takim okrągłym z puszkiem. Moja koleżanka
              miała kiedyś z tej opisywanej przez Was firmy. Był chyba różany.Pachniał bardzo
              mocno(na niej róże pachną ładnie bo na mnie średnio). Kto ma mieszaną /tłustą
              skórę może mu zastąpić z powodzeniem wodę toaletową. Czasem kusi mnie by kupić
              sobie puder do ciała z serii zapachowej,ale poprzestaję czasem na basamach do
              kompletu bo pudry są obłędnie drogie a poza tym do moich perfum ich nie ma.
              A konwalia jest kusząca. Bez zresztą też. A Diorissimo chyba nie wycofują tylko
              część tych modnych perfumerii skupia się pewnie na modnych zapachach. Już od
              paru lat w Polsce coraz trudniej kupić niemodne zapachy. Ja też mam (miałam )
              taki wiosenny, majowy zapach Abril i właśnie może w przyszłym roku na powitanie
              wiosny zechcę coś konwaliowego lub bzowego. A Diorissimo pachnie głównie
              konwalią ale świetnie potrafi się rozwinąć na skórze. I jest trwały. Wielki
              zapach. Taki stary(z 1956) a wcale nie trąci myszką. Pozdrawiam:)
              • madllen Re: Konwaliowe perfumy.. 24.07.03, 19:18
                Sciskam dlon Wakacyjnej Coralin, jak milo:) I tradycyjnie juz dobre wiesci
                niasaca- cudownie byloby, gdyby Diorissimo zniknelo jedynie z popularnych
                salonow;), na rzecz tych mniejszych, za to posiadajacych tzw. dusze; ale wiesz,
                ta pani w IC wydawala sie pewna swego, stad moje obawy.
                Oczywiscie nie zdolalam dotrzec do Panoramy, postaram sie jutro nadrobic
                zaleglosci, tym bardziej zas, iz w sobote imieninowa Anna, a ja mam ich tyle,
                cudownych, najkochanszych:))
                Wracajac do talkow... pamietam, iz kiedys umilalam sobie upalne dni avonowym
                Sunny Skies i chetnie uczynie powtorke, tym razem w wersji konwaliowej.

Tymczasem pozegnam sie, zyczac milego konca dnia:)

PS. Przepraszam za nieobecnosc polskich liter, ale popoludniami stukam z
                takiego malego pudeleczka na zapalki, wydawac by sie moglo:), ktore stanowczo
                odmawia wspolpracy:)
                • coralin Re: Konwaliowe perfumy.. 24.07.03, 19:33
                  A ja chodzę czasem do takiej niewielkiej(tzn niesieciowej) perfumerii w której
                  można kupić i Diorissimo i Safari(ale pani potwiedziała że wycofują z Polski)
                  i Patou i stare zapachy Ungaro. Ale juz widzę że smętnie schodzą na dolne półki
                  dając miejsca tym modnym. I trudno się dziwić .W końcu to sklep i jeśli na
                  jakieś zapachy nie ma zapotrzebowania to trudno będzie je nabyć. Pamiętam że
                  jeszcze w połowie lat 90-tych w perfumerii zapytałam o zapach L.Biagiotti Fiori
                  Bianchi. Nie było.Jakież było moje zdziwienie gdy chyba za 2 miesiące przyszłam
                  i okazało sie że jest. To nie był nigdy popularny w Polsce zapach,ale
                  właścicielka-pasjonatka zapachów sprowadziła go z Niemiec(tam robi swoje
                  perfumy LB). Pozdrawiam cieplutko:)
                  PS. A na sobotę szykuję m.in. tiramisu i mam dylemat czy w takie upały
                  zrezygnować z żółtek?
                  • madllen Re: Konwaliowe perfumy.. 25.07.03, 12:51
                    Och, jak zazdrośnie się zrobiło przez chwilę:) U mnie, niestety, dookoła same
                    gigantyczne perfumerie, zdominowane przez te popularne pachnidełka... nie
                    chciałabym jednak marudzić, wszak korzystam z nich dość często i jeśli nie one
                    to co? Te mniejsze perfumeryjki zostały wyparte przez olbrzymy Iny, Sephory, a
                    ostatnio również Douglasy. Pewnie w sercu miasta ostało się kilka, ale my,
                    żyjący na obrzeżach( Natolin, Kabaty), nie mamy okazji zbyt często do nich
                    zaglądać. To straszne; właśnie sobie uświadomiłam, iż chcąc przetestować dany
                    zapach, muszę przejechać samochodem ok. 20 min. poza szczytem, zaś gdy są korki
                    czas wydłuża się wręcz kilkakrotnie:( A teraz jeszcze zlikwidowali pachnący
                    Empik.
                    Jejku, ale nasmęciłam, a nie jest tak fatalnie przecież; ostatnio
                    dokopałam się do Cabotine w jednej supermarketowej perfumerii, gdzie od wieków
                    niczego nie kupiłam- a to przecież taki "niemodny" zapach, jakby z innej epoki.

Coralin, dasz wiarę, że nigdy w życiu nie skosztowałam tiramisu? Ponoć
                    przepyszne:); z jajkami radziłabym ostrożnie, ale ja jestem grubo
                    przewrażliwiona pod tym kątem, co nieustannie wprawia mojego Drogiego w
                    drastyczno-wisielczy humor i toczymy boje o to, kto ma rację( na szczęście moja
                    Teściowa stoi za mną, na nieszczęście moja Mama trzyma z ...Tym Osobnikiem:)))

Pozdrawiam słonecznie.
                    • Gość: verbena Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 13:36
                      madllen napisała:

>
                      > Jejku, ale nasmęciłam, a nie jest tak fatalnie przecież; ostatnio
                      > dokopałam się do Cabotine w jednej supermarketowej perfumerii, gdzie od
                      wieków
                      > niczego nie kupiłam- a to przecież taki "niemodny" zapach, jakby z innej
                      epoki.
                      >
                      > Cabotine, wreszcie ktoś wspomniał moje ulubione perfumy. Kupiłam je sobie 10
                      lat temu na obozie we Włoszech i od tamtego czasu wracam do nich z sentymentem.
                      Maddlen, napisz , proszę, gdzie je widziałaś? Szukam ich bezskutecznie od
                      dłuższego czasu i nic. Jedynie w zagranicznych sklepach internetowych...
                      • madllen Re: Konwaliowe perfumy.. 25.07.03, 13:41
                        Proszę uprzejmie- Omega Perfumeria Francuska w Auchan Piaseczno, kosztuje 110
                        złotych (30ml), ok.160 złotych (50ml); dostępna wersja to EDT.
                        • Gość: verbena Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 13:47
                          madllen napisała:

> Proszę uprzejmie- Omega Perfumeria Francuska w Auchan Piaseczno, kosztuje 110
                          > złotych (30ml), ok.160 złotych (50ml); dostępna wersja to EDT.

Wielkie dzięki. Najgorsze jest to, że wczoraj tam byłam, ale do perfumerii nie
                          weszłam. Ale cóż, pojadę jeszcze raz.
                    • coralin Re: Konwaliowe perfumy.. 25.07.03, 15:27
                      Właśnie, nie wypada nadrzekać bo przecież sklepy liczą na to że oprócz
                      testowania też coś kupimy:) Więc pewnie dlatego stopniowo wycofują te pachnidła
                      które były tylko testowane na rzecz tych testowanych a następnie kupowanych.
                      Choć zauważyłam że testery tych mało znanych są pełniutkie:) Ja nie pominę
                      żadnej sposobności by przetestować zupełnie nieznany zapach nieznanej firmy.
                      Ostatnio to był Vermeil (jakaś firma jubilerska) i Histoire d'eau Mauboussin
                      (też jubilerska). Zapachy nie w moim stylu, ale świetnie byłoby znalezć zapach
                      życia właśnie wśród tych nieznanych czy retro.
                      Tak samo jest w księgarniach, sklepach muzycznych .W większosci są te modne
                      tytuły a za innymi książkami/płytami to trzeba sie nachodzić.
    • Gość: Lwica Re: Konwaliowe perfumy.. IP: 62.148.95.* 25.07.03, 14:48
      A Diorissimo w W-wie ktoś namierzył ? Albo Abril ? -to jest zapach !!!
      • coralin Re: Konwaliowe perfumy.. 25.07.03, 15:11
        Nie jestem z Warszawy ale sądzę że dziewczyny namierzą Diorissimo w Waszym
        mieście. Co do Abril to raczej nie ma się co łudzić . Był krótko w sprzedaży w
        Polsce ale jako że bez reklamy (szkoda bo piękną nakręcił Roman Polański z Elle
        Mc Pherson)nie cieszył się popularnością. A jest niesamowity przez tę konwalię
        z kwiatem pomarańczy i stawiajacym na nogi anyżkiem (czyż nie wymarzony zapach
        po śnie zimowym?). Ja kupowałam go w Hiszpanii, widziałam go na promach na
        południu Europy jeszcze niedawno. W Polsce nie kupowałam go nawet wtedy gdy był
        bo cena był ponad 2 krotnie wyższa. Bardzo dziewczęcy , wiosenny , zniewalajacy
        zapach .Podobnie zachwycający był Morabito,pachnący obłędnie jak lato w
        Prowansji. Pojawił się i zniknął i nigdzie nie można go kupić.
        • Gość: Lwica Re: Konwaliowe perfumy..-Morabito ? IP: 62.148.95.* 25.07.03, 15:44
          To co piszesz to czysta poezja.. Już się rozmarzyłam; oczyma duszy widzę
          Prowansję...A kto produkował Morabito ? Nie znam tego zapachu a brzmi
          świetnie...
          • coralin Re: Konwaliowe perfumy..-Morabito ? 25.07.03, 15:51
            Pascal Morabito. Nie wiem kim jest. Chyba jakimś jubilerem:)
    • madzia773 Re: Konwaliowe perfumy.. 28.07.03, 08:50
      Dziewczyny!Chciałam dorzucić kamyczke do ogródka.Nie wiem dlaczego piszecie,że
      perfumy diorissimo są wycofane i nie można ich kupić.Widziałam je nie dalej niż
      wczoraj w perfumerii w butelkach 30 ml, 50 i 100 ml.Te najmniejsze są po 140zł
      i faktycznie pachną konwaliami.
      • Gość: Zo Re: Konwaliowe perfumy..-Windsor namierzony IP: 62.148.95.* 28.07.03, 09:40
        Gdzie ta perfumeria ???? Proszę napisz !!!!
        Mnie powiedzieli,ze dystrybutor nie sprowadza.
        Natomiast wszystkie zapachy ( konwalia też ) Woods of Windsor są w małej
        drogerii w Klifie w Warszawie ( prawie via a vie działu spożywczego ).
        Wydają mi się mało trwałe, albo tak reaguje moja skóra
        • madzia773 Re: Konwaliowe perfumy..-Windsor namierzony 28.07.03, 14:02
          Ta perfumeria jest w Galerii Centrum na parterze w Krakowie przy
          Wiślnej.Diorissimo stoi sobie spokojnie i nikt go nie wącha,chociaż butla z
          testerem jest ogromna.
          • Gość: Zo Re: Konwaliowe perfumy- Dorissimo namierzone IP: 62.148.95.* 28.07.03, 16:22
            Dzięki za wieści z Krakowa o Diorissimo !
            Nie ma jak praca zespołowa ...Konwalie są nasze !
    • miriam_73 Re: Konwaliowe perfumy.. 28.07.03, 11:57
      Mantha, czyściutka 100% konwalia to także woda Guerlaina Lilia Bella - u nas
      jest w zasadzie do kupienia tylko na Okęciu albo poprzez Internet, natomiast
      wszędzie "za miedzą" w każdym firmowym stoisku Guerlaina. Bardzo polecam bo
      jest ładna, trwała no i butla duża (75 lub 125 ml).
      • Gość: Ania Re: Konwaliowe perfumy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:53
        Dziewczyny, ale mi zarobiłyście ochoty na konwalie. W zasadzie już prawie
        zdecydowałam się na zestawik z www.lavender.pl, czyli: woda 100 ml, talk do
        ciała z puszkiem, oraz saszetka do szafy.
        Szkoda, że nie mają w tej chwili małej wody, 30 ml; troszkę boję się kupować "
        w ciemno" , bez wąchania, ale zaryzykuję.
        Diorissimo też kusi, ale w cenie wody 30 ml mam z Lavender cały komplet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka