Dodaj do ulubionych

Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażnion.?

26.10.07, 09:19
Podrażniłam sobie twarz kremem i tonikiem ziai calmo (skusiłam sie na polecaną
taniochę...), na policzkach mam wysuszoną, szorstką, czerwoną skórę, która
mnie bardzo piecze.
Pomóżcie wybrać jakiś apteczny krem i tonik do cery suchej i z problemami,
które usuną te podrażnienia i będę mogła stosować je na co dzień.
Mam 33 lata i pierwsze zmarszczki.
Proszę o pomoc, bo sprawa jest pilna.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kasienka1001441 Re: Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażn 26.10.07, 12:58
      napisałam na maila
    • przeciwcialo Re: Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażn 26.10.07, 13:03
      Physiogel krem powinien pomóc. Baaaardzo wydajny.
    • veronique_p Re: Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażn 26.10.07, 13:09
      Avene i La roche posay maja cala game kosmetykow do cery suchej i wrazliwej. Na
      pewno sobie cos dobierzesz. Maja tez kremy przeciwzmarszczkowe.
    • 88mlodziutka Re: Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażn 26.10.07, 14:13
      Ja również szczerze polecam Phisiogel żel do mycia twarzy i krem, ja również
      maiłam tak podrażnioną cerę i mi bardzo pomogło, to jest do używania na co
      dzień, dostępne w aptece. Żel ok. 25zł, krem ok. 35zł, naprawdę warto!!!
    • kapitanka Re: Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażn 26.10.07, 21:56
      Do ycia tylko Cetaphil Galdermy (kupisz tylko w aptece, potem
      spryskac twarz woda w sprayu np. La roche, nalozyc krem nanobase
      (oparty na technologii nanoczasteczek, ktore, jako ze sa male,
      wnikaja gleboko i nawilzaja skore i zapobiegaja utracie wody (cena
      33zl tez tylko w aptece). Radze odstawic inne wynalazki i maseczki,
      bo masz dobre widoki na trądzik różowaty, a z nim to juz się walczy
      latami. Skora sucha, przesuszona, sklonna do podrażnień, potem
      rozszerzone naczynka i na koniec tradzik. Wiec do dziela. Nawilzaj
      skore i nie trzyj, tylko zmywaj.
    • cioccolato_bianco Re: Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażn 27.10.07, 07:08
      emulsja myjaca la roche posay toleriane + krem lagodzacy
      podraznienia i zaczerwienienia rosaliac la roche posay
    • kostruszka Dziękuję za rady i znów proszę o pomoc 27.10.07, 23:54
      Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi.

Zaraz po pierwszych wpisach kupiłam Phisiogel. Zaczerwienienie i pieczenie
      wprawdzie znikło, ale skóra na twarzy nadal była nieprzyjemnie ściągnięta, a na
      czole i nosie pozostał brzydki lśniący film (cały czas czułam ten kosmetyk na
      twarzy, jak gdyby nie chciał się wchłaniać nawet na tych najbardziej
      przesuszonych częściach). Nie wiem, czy dać mu jeszcze szansę czy też może w
      takim razie nie potrzebuję czegoś bardziej odżywczego i tłustego? Może coś
      polecicie?

Dostałam próbki kremu nawilżajacego Iwostinu, ale efekt był słabiutki tj.
      podobny do phisiogelu, a teraz siedzę z maseczką odżywczą tej firmy i szczerze
      mówiąc czuję takie ściąganie, ze najchętniej bym ją zmyła :(

Poza tym na policzkach pojawiły sie małe pionowe kreseczki (czy to rozszerzone
      pory?) i kilka małych białych grudek.
      Jeju, ale sobie załatwiłam buzię tą ziają, a na początku byłam taka zadowolona....
      Pomocy!!!
      • veronique_p Re: Dziękuję za rady i znów proszę o pomoc 30.10.07, 07:29
        Jesli chodzi o Physiogel to dobry kosmetyk ale u mnie tez mial tylko dzialanie
        kojace ale wogole nie nawilzal. Iwostin mnie akurat bardzo podraznial i jesli
        ty czujesz sciaganie to nie trzymaj maseczki na sile bo tylko pogorszysz.
        Sprobuj moze maseczke kojaco-nawilzajaca z Avene albo maseczke nawilzajaca
        Hydraphase z la roche posay. Z kremow moge polecic Hydraphase riche z la roche
        posay jak dla mnie jedyny, niezastapiony od 10 lat, daje uczucie nawilzenia na
        caly dzien i pozwolil zapomniec o problemach skornych.
        A przed ziaja co stosowalas i nie mialas zadnych problemow?
    • kostruszka Re: Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażn 29.10.07, 11:16
      hoooooop
    • livy Re: Jakie kosm. apteczne do cery suchej i podrażn 29.10.07, 16:11
      zeby uspokoic przesuszoną skore, to rewelacyjny jest physiogel krem (w aptece).
      Mozesz skorzystac tez z tej strony
      www.wizaz.pl/kosmetyki/thebest.php?kat=209
      www.wizaz.pl/kosmetyki/thebest.php?kat=208
      podane tu sa najlepsze wedlug uzytkowniczek preparaty do skory z takimi problemami
    • kostruszka Veronique! 30.10.07, 11:07
      Do tej pory zazwyczaj używałam kosmetyków l'oreal np. do strefy T lekkiego
      Happydermu (sporadycznie pojawiają mi się tam wypryski przed okresem), do reszty
      twarzy Nutrissime, było nieźle, ale nie byłam do końca zadowolona, a poza tym
      szukałam czegoś do cery bardziej dojrzałej, z bogatszym składem (mam 33 lata i
      sporo zmarszczek oraz ogólnie "zmęczoną" buzię).
      Nie wiem, jak pielęgnować twarz...Nie myłam jej wodą, przecierałam tylko tonkiem
      nawilżającym loreala, od czasu do czasu stosowałam peeling enzymatyczny. Czasami
      też maseczki dermiki, a pod oczy lekkie kremy ziai.
      Physiogel mi nie pomógł - cały czas mam uczucie ściągnięcia, skóra "nie pije"
      tego kremu - ciągle czuje go na twarzy. Szkoda...
      Chyba nie mnie mnie wizyta u kosmetyczki...
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka