agatkaf1 26.07.03, 22:55 jak pielęgnować kręcone włosy? jakich preparatów używać , aby wzmocnić skręt włosów? aby ładnie, zdrowo wyglądały? mam kręcone włosy, po farbowaniu na blond, przesuszone Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi Re: włosy kręcone 27.07.03, 13:41 Hej! też mam kręcone włosy, nie wiem czy sie z tego cieszyć czy płakać,w sumie to ich nie znosze,dużo bym dłąa żeby mieć proste, o wiele mniej z nimi problemu. Może się wymienimi doświadczeniami?? Ja mam takie półdługie do ramion,bardzo kręcone,spręzynki wręcz,oczywiście naturalne.Zawsze po myciu rozczesuje,nakładam troszke żelu i tak zostawiam aż same sie skręcą chocizą nie zawsze fajnie wychodzi,albo zrobi sie szopa alpo tak beznadziejnie oklapną.A z prostowaniem jeszcze wikszy problem.może słyszłąś coś o stałym prostowaniu tak jak np.trwałą ondulacja,bo niestety na takie jednorazowe prostowanie u fryzjera mnie nie stać a karbownicy z wkładką do prostowania jeszcze sobie niestety nie sprawiłam:((( Pozdrawiam wszystkich zakręconych ! Odpowiedz Link Zgłoś
spainka Re: włosy kręcone 02.08.03, 12:01 Ja po umyciu rozczesuje je grzebieniem o szerokim rozstawie zabkow na mokro,staram sie nie suszyc suszarka.Jak juz sa wilgotne to nakladam niewielka ilosc wosku Joanna do wlosow kreconych.Ostatnio uzywam szamponu i odzywki firmy Gliss Kur do wlosow suchych .Na razie mi pomaga:-)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: włosy kręcone 05.08.03, 22:26 Witam serdecznie, Najlepszym rozwiązaniem w Pani przypadku byłoby skorzystanie z usług salonu fryzjerskiego, w którym wykonała Pani farbowanie włosów. Fryzjer, wykonujący ten zabieg zna stan włosów i dlatego potrafi wskazać odpowiednią linie kosmetyków pielęgnujących. Najlepiej byłoby skorzystać z tzw. „kosmetyków profesjonalnych” których sprzedaż najczęściej prowadzą salony fryzjerskie. Radzę również pozbyć się objawów przesuszenia włosów. W tym celu warto dobierać szampon i odżywkę dla włosów suchych oraz raz w tygodniu zastosować maseczkę regeneracyjną lub natłuszczającą (może to być również balsam o podobnym działaniu). Życzę powodzenia Oksana Odpowiedz Link Zgłoś