88mlodziutka Re: blond... 06.11.07, 22:29 Za szybko enter:/ (a dziwiłam się innym):) Więc tak... Mam brzydki moim zdaniem naturalny kolor włosów taki smutny, szary jasny brąz i od chyba ponad dwóch lat je rozjaśniałam i w blondzie czuję się super, wcześniej malowałam na ciemne brązy i to nie to... No i pech chciał, co oczywiście było do przewidzenia, że mi się zniszczyły włoski i ostatnim razem kiedy musiałam zatuszować odrosty, fryzjerka zaproponowała mi naprzemienne pasemka-dwa ciemne, jeden jasny (a zawsze robiłam tylko jasne) No i zgodziłam się i chodzę w takich włosach już chyba trzeci tydzień, ale... co bym nie założyła, jak bym się nie pomalowała to czuję się strasznie brzydko, mam na głowie kolor, który jak bym zobaczyła u kogoś innego to by mi się strasznie nie podobał, a jest u mnie!!! I to jest okropne:( Chcę wrócić do blondu... Marzę o tym. Mam taką dość delikatną urodę, a wydaje mi się, że w ciemnych kolorach jest dobrze dziewczynom z np.ciemnymi oczami, brwiami, czy przynajmniej ze średnią karnacją, dla mnie blond był strzałem w 10. Więc proszę powiedzcie mi czy jak znowu się zdecyduję na powrót do jasnego to już będzie ciągle coraz większa tragedia z moimi włosami? Czy nikt tak nie robi że decyduje się na długi czas pozostać blondynką, bo w tym się czuje najlepiej. (dodam, że teraz chcę iść do naprawdę dobrego fryzjera, a wcześniej mi zawsze robiła włosy fryzjerka, ale u mnie w domu i zwykłymi farbami ze sklepu, może takie profesjonalne farby coś mniej mi zaszkodzą...?) Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
malaniunia861 Re: blond... 06.11.07, 23:17 jak żle się czujesz z takimi włosami to idz do dobrego fryzjera i zrób sobie blond , wprawdzie włosy mogą się trochę bardziej zniszczyć ale po każdym myciu nakładaj na włosy odżywkę taką do spłukiwania /dużo i może być tania/ i potrzymaj około 15 minut i spłukuj i powinno być dobrze /będą dobrze się rozczesywały/ ja już do prawie suchych włosów używam suszarki ze szczotką i chłodnym powietrzem włosy układam i jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: blond... 07.11.07, 09:36 ja mam dokładnie taką samą sytuacje jak Ty i jasną blondynką jestem już od prawie 10 lat ;) kiedyś farbowałam farbami ale zawsze wychodziły mi zbyt żółte więc przerzuciłam się na jasny balejaż. włosy są moim zdaniem mniej zniszczone niż po farbie, poza tym fryzjerka nakłada rozjaśniacz tylko na odrosty, więc raz rozjaśnione włoski nie są za każdym razem niszczone ;) Odpowiedz Link Zgłoś