Dodaj do ulubionych

Białe plamki na łydkach...

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 22:49
Mam to coś na nogach od dawna ale jakoś mi to do tej pory nie przeszkadzało.
Czy ktoś domyśla się co to może byc? Plamki te są białe, nierównomiernie
rozmieszczone na całych łydkach. Pojawiają się co jakiś czas...

Obserwuj wątek
    • Gość: katinka Re: Białe plamki na łydkach... IP: 213.17.252.* 31.07.03, 10:43
      byc moze to rozstepy... nie tyle pojawiaja sie co jakis czas, tylko moze w
      roznych porach roku masz inny odcien skory i czasami sa mniej widoczne (na
      opalonej wygladaja z pewnoscia inaczej niz na nieopalonej), obym sie mylila!
      mam kolezanke, ktora tak wlasnie wyglada :(

pozdrowki
    • Gość: lula Re: Białe plamki na łydkach... IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.03, 10:51
      Ja takze mam podobny problem... W moim przypadku nie sa to plamy na powierzchni
      skory, ale odnosze wrazenie, ze maja zwiazek z krazeniem... tez mnie
      zastanawia, skad i dlaczego sie pojawiaja...
    • Gość: pixi Re: Białe plamki na łydkach... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 11:09
      Mam je przez cały czas, tylko latem na tle opalenizny sa bardziej widoczne. Dermatolog powiedział, że to skutek
      depilacji. W mieszku włosowym jest też barwnik, który czasem zostaje usunięty razem z wyrywanym włosem.
      Zgadzałoby się, bo plamki sie pojawiły od czasu, kiedy zaczęłam depilowac nogi.
      • raszefka Re: Białe plamki na łydkach... 31.07.03, 16:33
        O kurcze, nie pomyślałabym! Na ogół pojawiają się, jak jest gorąco i długo
        chodzę - myślałam, że to coś z krążeniem
      • Gość: ula Re: Białe plamki na łydkach... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 21:43
        Czyli nic z tym nie da się zrobic??? :(((
        • Gość: meg Re: Białe plamki na łydkach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 06:47
          moze masz masz bielactwo? jesli tak to wspolczuje..dla pocieszenia powiem ci,
          ze ja to mam na twarzy.
          • Gość: Re Re: Białe plamki na łydkach... IP: 62.148.95.* 01.08.03, 10:57
            Sorry ale straszne głupoty tu czytam . Jeszcze raz sorry ale
            1. bielactwo to nie jest bo ono jest cały czas ( non-stop ) tylko w lecie przez
            kontrst z opalenizną jest bardziej widoczne.
            2.depilacja nic do tego nie ma -teoria o zaniku barwnika jest humorystyczna....
            3. Najprawdopodobniej ( wszystko na to wskazuje )są to charakterystyczne zmiany
            krążeniowe.....
            Sama mam to od lat. pomaga -ale nie na 100 %- Detralex.
            $. Może być jeszcze grzybica skóry ale w tym przypadku też są to zmiany o
            charakterze stałym. Likwiduje je kilkakrotne intensywne zmycie ciała Nizoralem.
            • Gość: pixi Re: Białe plamki na łydkach... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 11:34
              alfa i omega z Ciebie!!! Pewnie jesteś światowej sławy lekarzem.
              • raszefka Re: Białe plamki na łydkach... 01.08.03, 16:29
                Właśnie dziś zwątpiłam w tę depilację jako przyczynę - na stopach w życiu nie
                miałam owłosienia, nie jestem hobbitem ;)))))) a kropki tam też są
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka