gazela100 20.11.07, 15:12 szukam pudru sypkiego do cery tłustej który kryje, jest trwały dobrze matuje - chcę go użyć zamiast podkładu możecie mo coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
88mlodziutka Re: puder sypki 20.11.07, 19:41 Też uważam, że true match. Bo jednak zwykły puder sypki raczej nie służy do krycia, a zmatowienia twarzy. True match minerals b. dobrze kryje i naprawdę jest lekki, nie zapycha porów, od kiedy się nim maluję nic mi nie wyskakuje (wiem, ze to nie tylko jego zasługa) ale jak pomaluję sie podkładem w płynie/kremie to coś tam mi czasem małego wyskoczy. True match'a trzeba się nauczyć używać, bo inaczej można odnieść wrażenie, że jest beznadziejny. Kiedyś się tu o tym opisałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=71799428&a=71799428 Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: puder sypki 21.11.07, 07:36 to tez zanim nauczę sie go uzywać prosze o podanie innego tańszego i równie dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
evcia33 Re: puder sypki 05.12.07, 19:52 a ja wczoraj przez przypadek zupełny kupiłam puder prasowany Inglota.Jak się spojrzy ma lekką konsystencje i trochę przypomina mus.Ponieważ mam taki sam rodzaj cery bałam się ze bede się błyszcześć czy cos w tym rodzaju.Okazało się ze bardzo ładnie kryje, i nie ma efektu maski jak po zwykłym pudrze.A jeśli chodzi o cenę dałam za niego 18zł. Odpowiedz Link Zgłoś
evcia33 Re: puder sypki 06.12.07, 09:19 To zalezy od tego jakiej jestes karnacji ale jesli sie nie myle to jest to young skin makeup i mój ma oznaczenie y57 Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: puder sypki 06.12.07, 10:32 tylko że moja skóra nie jest już taka young Odpowiedz Link Zgłoś
evcia33 Re: puder sypki 06.12.07, 13:52 Ale spróbówac nie zaszkodzi a juz nie raz przekonałam się że drogie rzeczy nie koniecznie musza byc lepsze od tych tańszych.Zawsze możesz zapytac osoby, która sprzedaje.Moim zdaniem mozna się miło zaskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: puder sypki 06.12.07, 17:29 W Avonie jest jakiś puder, którego używa się zamiast podkładu. Loose Powder Minerals. Jakoś tak, bo nie pamiętam dokładnie :P A czy jest dobry, to nie wiem, widziałam go w katalogu. Kosztuje ok. 25zł Odpowiedz Link Zgłoś