mamakuby75 16.12.07, 20:49 prosze o pomoc w wyborze dobrej farby do wlosow najlepiej jakis czekoladowy braz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ko.anka Re: dobra farba do wlosow 17.12.07, 11:32 sama nie farbuje włosów, ale od lat nakładam farbę mamie, a ona przetestowała chyba wszytko co było na marketowych półkach, aż kiedyś wyczytałam na forum o profesjonalny farbach i namówiłam ją na majirel l'oreala, tera mama jest im wierna, używa koloru ciemnej czekolady, farba w ogóle sie nie zmywa, kolor intensywny i błyszczący (niestety widać odrosty) trwałość na 6 :) a instrukcja w języku polskim - koszt farby i środka utleniającego 34zł - przy włosach do brody starcza na dwa farbowania. I z tego co pamiętam mają super średnie brązy - oczopląsu można dostać, do tego w katalogu jest podział na zimne i ciepłe odcienie, więc łatwiej dobrać sobie do koloru cery :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: dobra farba do wlosow 17.12.07, 11:39 Podepnę się pod temat, bo tez mnie to interesuje i właśnie chciałabym sobie zrobić an głowie ciemny czekoladowy brąz. Robiłam sobie ostatnią szamponem Palette, ale wychodzi prawie czerń, więc nie do końca jestem zadowolona. Czy ten brąz Twojej mamy jest jak czekolada, nie będzie takiego efekt jak po Palette czy wybrać coś jaśniejszego? Zastanawiałam sie niedawno nad farbami ce-ce ale wyczytałam, ze szybko się zmywają, może ktoś potwierdzić/zaprzeczyć? Chodzi mi o czekoladowy brąz, bo wiadomo, że niektóre odcienie trzymają się długo a inne szybko płowieją. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.1 Re: dobra farba do wlosow 17.12.07, 13:12 gdzie ta farbe mozna kupic??? Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: dobra farba do wlosow 17.12.07, 23:34 W sklepie lub hurtowni fryzjerskiej. Jeżeli jesteś z Wwy to polecam sklep Jeanette na Koszykowej. Jednak koszt farbowania jest wyższy niż napisała koleżanka, miesiąc temu kupowałam tam farbę Majirel za 35 zł do tego oxydant za 8 zł, (do mieszanki bierzesz połowę oxydantu na całą tubkę farby) Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: dobra farba do wlosow 17.12.07, 23:38 ko.anka napisała: > namówiłam ją na majirel l'oreala, tera mama jest im > wierna, używa koloru ciemnej czekolady, Napisz proszę jaki numer ma ten kolor, bo w palecie nie widziałam nazwy "ciemna czekolada" jest tylko "czekoladowy" - nr 4. Czy o ten kolor chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś