Dodaj do ulubionych

jakie podpaski

IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 14:43
dzisiaj moja pani ginekolog kazala mi zrezygnowac z tamponow i bezwzglednie
przerzucic sie na podpaski, na palcach jednej reki moge policzyc ile razy
uzywalam w zyciu podpasek dlatego chcialabym sie was poradzic w tej kwestii;
czy sa podpaski, ktore sa chlonne, cienkie i jednoczesnie nie przyklejaja sie
do krocza po wstaniu z krzesla? powinny byc takze pakowane pojedynczo;
wszystkie moje majtki to stringi i zastanawiam sie czy istnieja podpaski do
stringow i czy sa wygodne w noszeniu i uzytkowaniu, poradzcie prosze ktore
podpaski na rynku sa wg was najlepsze

z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • marghot Re: jakie podpaski 12.08.03, 14:45
      Wg mnie najlepsze sa Bella Nova Komfort - pakowane pojedynczo, ze skrzydelkami.
      Co dla mnie chyba najwazneijsze, to bez "foliowej" gornej warstwy tak
      charakterystycznej dla np. Always
      • Gość: sarhaw Re: jakie podpaski IP: *.dmpbk.com.pl 14.08.03, 12:21
        Zdecydowanie Bella Nova Komfort. Najlepiej Blue. Są nawygodniejsze i najcieńsze
        i nie wywołuja uczuleń, co mi się czasem zdarzało przy innych firmach.
        • Gość: Ewa Re: jakie podpaski IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 14:23
          Czy nie sądzicie, że podpaski Bella mają za mało kleju w porównaniu z
          podpaskami Always ? Ja miałam z nini ciagłe problemy i zrezygnowałam
          na korzyść Always.
    • czarodziejka1 Re: jakie podpaski 12.08.03, 15:00
      Długo używałam podpaski Always i ciągle miałam jakieś swędzenie itd. Moja pani
      ginekolog też poleciła mi zmienienie podpasek. Odkąd używam Bella (nasze
      polskie) moje problemy się skończyły. Też są cieniutkie i pojedynczo pakowane.
      Co do podpasek do stringów, to obawiam się, że takich nie znajdziesz. Owzem są
      wkładki higeniczne, ale to przecież nie podpaski :(
      • Gość: Edytka Re: jakie podpaski IP: *.icpnet.pl 12.08.03, 15:05
        Ja polecam jednorazowe ręczniki kuchenne. Są bardzo zdrowe i przewiewne. Za
        pierwszym razem owszem ześlizgło mi się to wszystko do tyłu i napaskudziłam w
        autobusie. Wpadłam na pomysł by używać taśmy klejącej dwustronnej. Koleżanki
        wywalają kupę forsy i dalej wszystko brudzą a ja mam między nogami miły świeży
        wietrzyk i nie boję się już że nazostawiam po sobie plam.
        Polecam i pozdrawiam :)
    • Gość: J. Re: jakie podpaski IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.03, 15:06
      oj to chyba miesiaczke masz niedawno, ze nie wiesz, ze w czasie tego okresu nie
      nosi sie stringow. no bo ja tego sobie wyobrazic nie moge :)))))))

a przeciez tampony tylko blokuja to, co ma sie wydalic z organizmu. tampon
      powinien sluzyc tylko w wyjatkowych sytuacjach a nie nonstop.

• Gość: Marysia Re: jakie podpaski IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.03, 15:08
        Gość portalu: J. napisał(a):

> a przeciez tampony tylko blokuja to, co ma sie wydalic z organizmu.

mala poprawka: tampony WCHLANIAJA krew miesiaczkowa.
      • Gość: monika Re: jakie podpaski IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 15:36
        Gość portalu: J. napisał(a):

> oj to chyba miesiaczke masz niedawno, ze nie wiesz, ze w czasie tego okresu
        nie
        >
        > nosi sie stringow. no bo ja tego sobie wyobrazic nie moge :)))))))

FYI miesiaczkuje od 16 lat,
        co to za kretynski przesad ze w czasie miesiaczki nie mozna nosic stringow? mam
        wtedy zalozyc reformy do kolan? nie widze zwiazku...

> a przeciez tampony tylko blokuja to, co ma sie wydalic z organizmu.

jak zauwazyla jedna z dziewczyn tampony wchaniaja krew a nie blokuja jej
        wyplywanie
        • Gość: ivon Re: jakie podpaski IP: 89.0.1.* 12.08.03, 15:49
          Always też nie polecam, jak powiedziała pani ginekolog są za
          bardzo "plastikowe" i można dostać nawet potówek, ostatnio przerzuciłam się na
          Libres
    • Gość: kohol Re: jakie podpaski IP: *.crowley.pl 12.08.03, 15:56
      Bella są bardzo dobre.
      No i zalecam jednak odstawienie stringów na czas okresu :)
    • Gość: J. Re: jakie podpaski IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.03, 16:05
      Jak masz okres od 16 lat to powinnas wiedziec to i owo a nie zadawac takie
      pytania :)))))))))))

• Gość: soother Re: jakie podpaski IP: *.chello.pl 13.08.03, 07:42
        Zgadzam się z przedmówcą! Dziewczyno, 16 lat temu w Polsce nie było tamponów,
        więc jak to się stało, że używasz ich od zawsze? Ja miesiączkuję od 1989 roku i
        do dziś pamiętam te siermiężne materace, które sie zakładało. No i, kochana,
        nie wierzę, że nie możesz pójść do sklepu i kupić sobie nowe majtki-nie
        stringi. Zazwyczaj takie modele nazywają się tanga. Ogólnie Twoja wypowiedź
        świadczy raczej o tym, że masz 16 lat, bo nie uwierzę, żeby dojrzała kobieta
        napisała coś takiego.
        A przy okazji, nie pamiętam, żeby 16 lat temu jedynym rodzajem majtek w
        sklepach były stringi.
        PS. Proszę nie pisać, że czegoś Ci zazdroszczę, że jestem potwornym babskiem
        itp, bo nie o to mi chodzi. Chodzi o jakąś podstawową wiedzę na temat własnego
        zdrowia i niekreowanie się na kogoś, kim się nie jest! Wiadomo, że tampony
        ułatwiają życie, ale w każdym piśmie o zdrowiu przeczytasz, że nie powinno się
        ich nosić przez całą miesiączkę, chyba że dajesz się bujać producentom
        tamponów. A poza tym, mój Boże, jakież to straszne, nosić coś innego poza
        stringami! Rozumiem, że to nie jest trendy w tym sezonie?
        • dorenia20 Re: jakie podpaski 13.08.03, 08:55
          Jakie czuby dorwaly sie do komputera!!! Jak nie masz nic madrego do
          powiedzenia to lepiej zamilcz. O zgrozo, nawet nie przeczytalas watku na
          ktory "odpowiadasz"!
        • Gość: monika Re: jakie podpaski IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 13:58
          Gość portalu: soother napisał(a):

> Zgadzam się z przedmówcą! Dziewczyno, 16 lat temu w Polsce nie było tamponów,
          > więc jak to się stało, że używasz ich od zawsze?

uwazasz, ze tampony w Polsce pojawily sie dopiero w latach 90-tych i byly to
          Tampaxy i OB? Nasze polskie tampony mozna bylo kupic w aptekach w latach
          osiemdziesiatych, nie pamietam juz jak sie nazywala firma, ktora je produkowala

> No i, kochana,
          > nie wierzę, że nie możesz pójść do sklepu i kupić sobie nowe majtki-nie
          > stringi.

a gdzie napisalam, ze nie moge pojsc do sklepu i nie moge sobie kupic nie-
          stringow??? napisalam, ze przyzwyczailam sie do uzywania tamponow i nie
          wyobrazam sobie przejscia na podpaski; jak napisala dziewczyna ponizej, zanim
          zrobisz z siebie posmiewisko wysylajac takiego zalosnego posta przeczytaj ze
          zrozumieniem wypowiedz ktora komentujesz...

>Ogólnie Twoja wypowiedź
          > świadczy raczej o tym, że masz 16 lat, bo nie uwierzę, żeby dojrzała kobieta
          > napisała coś takiego.

nie wierzysz ze mozna sie przyzwyczaic do noszenia tamponow i nie znosic
          podpasek? i ze wszystkie majtki ktore dojrzala kobieta ma w szafie to stringi?

> A przy okazji, nie pamiętam, żeby 16 lat temu jedynym rodzajem majtek w
          > sklepach były stringi.

nigdzie "moja kochana" nie napisalam ze od zawsze nosze stringi, przerzucilam
          sie na nie rok temu i tylko takie mam teraz w szafie

> PS. Proszę nie pisać, że czegoś Ci zazdroszczę, że jestem potwornym babskiem
          > itp, bo nie o to mi chodzi. Chodzi o jakąś podstawową wiedzę na temat
          własnego
          > zdrowia i niekreowanie się na kogoś, kim się nie jest! Wiadomo, że tampony
          > ułatwiają życie, ale w każdym piśmie o zdrowiu przeczytasz, że nie powinno
          się
          > ich nosić przez całą miesiączkę, chyba że dajesz się bujać producentom
          > tamponów. A poza tym, mój Boże, jakież to straszne, nosić coś innego poza
          > stringami! Rozumiem, że to nie jest trendy w tym sezonie?

to akurat no comments.... chociaz moze jedno slowo: zalosne
          retoryczne pytanie: czy naprawde uwazasz, ze noszenie stringow i tamponow to
          kreowanie sie na kogos kim sie nie jest? czy to dla ciebie synonim "wielkiego
          swiata", snobizmu i bycia "trendy" w zlym tego slowa znaczeniu?
          czy dopiero noszac bawelniane zabudowane gacie i podpaski stane sie kims, kim
          przestaniesz gardzic ;)
          biedna mala... ;)
        • Gość: n Re: o.b były już w latach 70 IP: 80.51.47.* 14.08.03, 11:08
          B.dojrzała forumowiczka już od roku 1973 kupowała w normalnych n.p. kioskach
          Ruchu tampony o.b(oryginalne opakowanie!-produkcja na export) produkowane
          wtedy w Pabianicach. Oczywiście nie zalegały w sklepach ale były dostępne.
    • sorbetta Re: jakie podpaski 12.08.03, 16:09
      Dlaczego ginekolog kazała ci odstawić tampony? Ja też stosuje tylko i wyłącznie
      tamponyu i nie wyobrażam sobie stosowania pigułek. Całkowice sie od tego
      odzwyczaiłam i wydaje mi się to wręcz niehigieniczne, szczególnie latem.
      • Gość: Mag Re: jakie podpaski IP: *.crowley.pl 12.08.03, 16:14
        co ma tampon do pigułki??????
        • Gość: kula Re: jakie podpaski IP: *.gabo.pl 12.08.03, 17:18
          pewnie chciala napisac 'podpaski'
          ;-)
      • Gość: karmelek Re: jakie podpaski IP: 213.17.227.* 12.08.03, 17:18
        U niektórych osób tampony wywołują stany zapalne, alergie (czasami bardzo silne
        z zespołem wstrząsu toksycznego włącznie) a nawet pojawiały się publikacje w
        których dowodzono zależności pomiędzy występowaniem endometriozy a używaniem
        tamponów. Fakt wchłaniają krew miesiączkową ale jak wiadomo ulega ona bardzo
        szybko ulega rozkładowi. I taki tampon pełen bakterii nosisz w sobie. Dlatego
        wielu ginekologów namawia do używania podpasek, a tamponów jedynie wówczas gdy
        są niezbędne (np. basen).
        • Gość: Nina Re: jakie podpaski IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 12.08.03, 17:37
          No przepraszam bardzo,jesli ktos zaaplikuje sobie jeden tampon na caly dzien
          to rzeczywiscie,moze sie nabawic stanu zapalnego.
          Cala reszta,o ktorej piszesz to prawda a dodatkowo powinno sie
          czytac "instrukcje obslugi" tamponow :)
          Pozdrawiam.
          • Gość: nela Re: jakie podpaski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 20:31
            Monika, napisz prosze, z jakiego powodu pani ginekolog zalecila Ci podpaski???
            Ja tez uzywam wylacznie tamponow i wylacznie stringow, nienawidze jak cos mi
            sie przykleja gdziekolwiek, i po Twoim pytaniu zastanawiam sie, czy to moze
            faktycznie byc niebezpieczne dla zdrowia? Moze to tylko taka prewencja?
            • Gość: monika Re: jakie podpaski IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 21:13
              Gość portalu: nela napisał(a):

> Monika, napisz prosze, z jakiego powodu pani ginekolog zalecila Ci
              podpaski???
              > Ja tez uzywam wylacznie tamponow i wylacznie stringow, nienawidze jak cos mi
              > sie przykleja gdziekolwiek, i po Twoim pytaniu zastanawiam sie, czy to moze
              > faktycznie byc niebezpieczne dla zdrowia? Moze to tylko taka prewencja?

mam nawracajaca grzybice i jedna z rzeczy, ktora pani doktor kazala mi zrobic
              to przestawienie sie na podpaski, poniewaz uzywanie tamponow moze (ale nie
              musi) miec wplyw na nawroty choroby; jest to dla mnie tragedia, bo jak pisalam
              zawsze uzywalam tamponow i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie uzywania
              podpasek, zwlaszcza w takie upaly, podpaska jakkolwiek cienka by nie byla to
              zawsze bedzie wyczuwalna; zawsze przy stoisku z tamponami i podpaskami
              patrzylam ze wspolczuciem na kobiety, ktore wybieraly podpaski, bo zal mi ich
              bylo ze z wlasnej woli musza sie tak meczyc kiedy wygoda i komfort (czyli
              tampony) sa na wyciagniecie reki, teraz niestety ja bede musiala sie meczyc,
              mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje po kilku miesiacach :(
              jutro ide zakupic paczke podpasek (chyba zdecyduje sie na polska Belle) i kilka
              par majtek nie-stringow ;)
              • Gość: maja Re: jakie podpaski IP: *.80-202-239.nextgentel.com 12.08.03, 21:30
                a mnie sie niestety tampony zawsze kojarzyly z dyskomfortem. Na poczatku mialam problemy z ich aplikacja, byly wyczuwalne ( albo tylko podsiwadomie je wyczuwalam ) -ale najbardziej to przeszkadzal mi ten sznureczek - zwlaszcza jak szlam do toalety. Podczas okresu bardzo czesto mi sie chce siusiu, a tampon tylko te wzmagal. Obrzydliwe dla mnie bylo chodzenie z sorki za slowo " obsikanym sznurkiem", a zmiana tamponu 3 razy na godzine tez jest pewna przesada mysle.

Uzywam podpasek i czuje sie z tym dobrze. Wiem przynajmniej kiedy trzeba je zmienic - czego przy tamponie nie wyczuwalam.

Uzywam Always'ow na pocztku okresu, kiedy jest obfity - uwazam, ze wowczas sa swietne. Odparzaja mnie jedynie gdy spozniam sie z ich zmiana. Uwielbiam w nich to ze sie dobrze wchlaniaja i maja dobry klej. Jak krwawienie sie zmiejsza to zmieniam na delikatniejsze - Bella czy Librese - te drugie niestety jak dla mnie maja slaby klej i slaba chlona. Zwlaszcza gdy krew jest kleista to nie zdaja egzminu.
              • Gość: kk Re: jakie podpaski IP: *.jci.com 12.08.03, 22:36
                > mam nawracajaca grzybice i jedna z rzeczy, ktora pani doktor kazala mi zrobic
                > to przestawienie sie na podpaski, poniewaz uzywanie tamponow moze (ale nie
                > musi) miec wplyw na nawroty choroby; jest to dla mnie tragedia, bo jak
                > pisalam
                > zawsze uzywalam tamponow i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie uzywania
                > podpasek, zwlaszcza w takie upaly, podpaska jakkolwiek cienka by nie byla to
                > zawsze bedzie wyczuwalna; zawsze przy stoisku z tamponami i podpaskami
                > patrzylam ze wspolczuciem na kobiety, ktore wybieraly podpaski, bo zal mi ich
                > bylo ze z wlasnej woli musza sie tak meczyc kiedy wygoda i komfort (czyli
                > tampony) sa na wyciagniecie reki, teraz niestety ja bede musiala sie meczyc,
                > mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje po kilku miesiacach :(
                > jutro ide zakupic paczke podpasek (chyba zdecyduje sie na polska Belle) i
                > kilka par majtek nie-stringow ;)

ja tez uzywam wylacznie tamponow i niemal wylacznie stringow.
                jezeli naprawde Ci zalezy, skonsultuj sie z innym ginekologiem. czesto niestety
                jest tak ze lekarka wciska swoje przesady lub uprzedzenia - moze w tym wypadku
                nie, nie wiem.

co do nawracajacej grzybicy, to czy probowalas Diflucan? (jedna tabletka dla
                ciebie i jedna dla partnera). Bo jak nie to moze nawracac z niedoleczenia lub
                powtornego zakazenia od partnera bo on niedoleczony (najczesciej facet nie ma
                nawet objawow).

zakladam ze leczyas grzybice srodkami dopochwowymi + krem, bo sam krem to
                czesto strata czasu.

Niektore kobiety maja klopot z grzybica gdy maja duzo cukrow w diecie (takze z
                owocow, np. winogron). Nie wiem czy tez w naszym klimacie, ale znalam
                wolontariuszke z kliniki w Gwatemali ktora ubolewala wlasnie ze nie moze jesc
                owocow tropikalnych z tego powodu.

A cp dp tamponow, to nie wiem jak sie przyczyniaja. Krew ktora w nie wsiaka
                wcale sie tak szybko nie rozklada, bo sama z siebie nie zawiera bakterii a i
                dostep powietrza jest ograniczony. Moze chodzi o to ze tampony wchlaniaja tez
                sluz ktory jest naturalna bariera ochronna pochwy - robia bardziej 'sucho' niz
                zwykle. Moze to jakos wplywa, nie wiem.

powodzenia w leczeniu
                kk
                • Gość: ra Re: jakie podpaski IP: OSET:* / 192.168.0.* 12.08.03, 23:02
                  Gość portalu: kk napisał(a):

>
                  > A cp dp tamponow, to nie wiem jak sie przyczyniaja. Krew ktora w nie wsiaka
                  > wcale sie tak szybko nie rozklada, bo sama z siebie nie zawiera bakterii a i
                  > dostep powietrza jest ograniczony. Moze chodzi o to ze tampony wchlaniaja tez
                  > sluz ktory jest naturalna bariera ochronna pochwy - robia bardziej 'sucho'
                  niz
                  > zwykle.

tampony nie są jałowe, a powietrze do niczego nie jest potrzebne - nawet
                  przeciwnie
                  • Gość: kk Re: jakie podpaski IP: *.jci.com 13.08.03, 19:57

> tampony nie są jałowe, a powietrze do niczego nie jest potrzebne - nawet
                    > przeciwnie

krew jest jalowa - a 'psuje sie' w procesie utleniania badz gdy sie rozklada
                    pod wplywem bakterii (takze beztlenowych).

ale jak to sie ma do grzybicy? niby jak tampony szkodza?
                • Gość: monika Re: jakie podpaski IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 08:33
                  Gość portalu: kk napisał(a):

> ja tez uzywam wylacznie tamponow i niemal wylacznie stringow.
                  > jezeli naprawde Ci zalezy, skonsultuj sie z innym ginekologiem. czesto
                  niestety
                  >
                  > jest tak ze lekarka wciska swoje przesady lub uprzedzenia - moze w tym
                  wypadku
                  > nie, nie wiem.

ufam, ze p. ginekolog u ktorej bylam ma racje, bylam w przychodni szpitala
                  klinicznego, u kobiety z tytulem doktora medycyny i poleconej mi przez znajoma,
                  podobno jest to jeden z najlepszych ginekologow kobiet w Warszawie

> co do nawracajacej grzybicy, to czy probowalas Diflucan? (jedna tabletka dla
                  > ciebie i jedna dla partnera). Bo jak nie to moze nawracac z niedoleczenia lub
                  > powtornego zakazenia od partnera bo on niedoleczony (najczesciej facet nie ma
                  > nawet objawow).
                  >
                  > zakladam ze leczyas grzybice srodkami dopochwowymi + krem, bo sam krem to
                  > czesto strata czasu.

dostalam recepte na Diflucan (dla partnera) i globulki Gyno-Pevaryl (dla mnie),
                  mam nadzieje, ze pomoga, poza tym lekarka radzila dodawac do kapieli mojej i
                  partnera odrobine octu, podobno ma to dzialac odkazajaco, no i bezwzglednie
                  chodzic tylko w bieliznie bawelnianej (czego akurat przestrzegam) i czesciej w
                  spodnicach niz w spodniach (zeby byl wiekszy dostep powietrza)

> A cp dp tamponow, to nie wiem jak sie przyczyniaja. Krew ktora w nie wsiaka
                  > wcale sie tak szybko nie rozklada, bo sama z siebie nie zawiera bakterii a i
                  > dostep powietrza jest ograniczony. Moze chodzi o to ze tampony wchlaniaja tez
                  > sluz ktory jest naturalna bariera ochronna pochwy - robia bardziej 'sucho'
                  niz
                  > zwykle. Moze to jakos wplywa, nie wiem.

mysle, ze chodzi tu o blokowanie dostepu powietrza do pochwy przez tampon
      • sorbetta Re: jakie podpaski 13.08.03, 09:37
        sorbetta napisała:

> Dlaczego ginekolog kazała ci odstawić tampony? Ja też stosuje tylko i
        wyłącznie
        >
        > tamponyu i nie wyobrażam sobie stosowania pigułek. Całkowice sie od tego
        > odzwyczaiłam i wydaje mi się to wręcz niehigieniczne, szczególnie latem.

Sorki miało być podpasek zamiast pigulek. Hehehe
    • Gość: ElisaDay libresse IP: *.tele2.pl 13.08.03, 12:47
      wg. mnie to najlepsze są libresse invesible, to pierwsze ktore byly wygodne i
      sie ich nie czuło
    • Gość: raczek Re: jakie podpaski IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 14.08.03, 14:15
      carefree z bardzo bawełnianą warstwą wierzchnią. nie pamiętam nazwy, ale w
      hipermarketach są eksponowane "próbki" podpasek i można rzucić okiem na kształt
      i sprawdzić rodzaj użytego materiału:) co do stringów, to chyba będziesz
      musiała w tych trudnych dniach zarzucić na biodra zwykłe majtaski.jest
      zatrzęsienie podpasek do majtek typu stringi, z tym że to są tak naprawdę
      wkładki, których zadaniem jest zapewnienie Ci komfortu i higieny w zwykłe dni,
      ale nie dadzą rady w czasie miesiączki, niestety.
    • Gość: Dosia Re: jakie podpaski IP: 195.217.253.* 14.08.03, 14:15
      Dolaczam sie do dziewczyn ktore chwala Belle. Moim zdaniem super. Pakowane
      pojedynczo, mieciutkie, bez ceraty. Sa tez pakowane po 10 sztuk i na nie trzeba
      uwazac, bo kiedys byly ok, ale ostatnio sie nacielam, bo producent chyba
      zmienil miekka powierzchnie na ta plastikowa - i nie moge teraz znalezc tych
      pakowanych po 10 sztuk w starej wersji.

Polecam tez podpaski Ria. Miecusienkie. Moze nawet lepsze od belli.
      Przynajmniej sa miekkie tez w wersji pakowanej po 10 i chyba nawet tansze.

Libresse Invisible sa dla mnie zbyt sztywne.

Always to katorga. Przyklejajaca sie cerata. Okropnosc.
      • Gość: ebolis Re: jakie podpaski IP: *.crowley.pl 07.12.03, 14:57
        Hej!
        Tez uzywam Belli i z czystym sumieniem moge je polecic. Producent oferuje
        naprawde duzy wybor podpasek. Stalam kiedys w ogromnej kolejce do kasy i sie
        wczytalam we wszystkie informacje. To nieprawda, ze producent przerzucil sie na
        produkcje podpasek z siataczka, bo takie zawsze mial w swojej ofercie. Mowa tu
        podpaskach cienkich. Perfecta niebieska jest ze skrzydelkami i bawelniana
        powierzchnia, natomiast zielona powleczona jest siateczka - do wyboru do koloru.
        Obie podpaski maja tez wersje bardziej chlonne - maxi. Ogolnie polecam podpaski
        blue, szczegolnie dla wszytkich, ktore borykaja sie z odpazeniami i podrazeniami
        w te ciezkie dla nas dni - tak jak ja.
    • Gość: gwiazdka Re: jakie podpaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 14:44
      Bardzo często ginekolodzy nakazują odstawienie tamponów na rzecz podpasek! Nie
      jest to wymysł jednej pani ginekolog!
      Zazwyczaj doradzaja to zrobić przy nawracających sie infekcjach, grzybicach,
      podraznieniach!
    • Gość: Mito Re: jakie podpaski IP: *.scbiol.uhp-nancy.fr 07.12.03, 15:49
      Hejka - podtrzymuje ) Bella Nova sa super. Ja uzywam tej zielonej, z
      siateczka - nigdy nie mialam problemow, ale nastepnym razem zobacze
      te niebieskie - bawelniane. Always sa po pierwsze za dlugie i czuje sie jak
      w pieluszcze, a po drugie jakies takie plastikowe bardzo. Libresse maja
      za malo kleju i podpaska sie zaczyna ruszac. Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka