women-in-love 18.01.08, 10:24 Szukam preparatu (mleczka, emulsji) do mycia twarzy. To tej pory stosowałam Phisiogel lub Cetaphil, ale znudziły mi się. Co możecie mi polecić? Najlepiej, gdyby stosowało się to bez użycia wody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 18.01.08, 11:38 może płyn micelarny? jeżeli chodzi o mleczka czy emulsje do użycia bez wody, to nie jestem ich zwolenniczką - preparat taki rozpuszcza makijaż, brud, sebum i wiąże je w sobie. zatem należy bardzo dokładnie usunąć go z twarzy, czego wykonanie np. wacikiem nasączonym tonikiem jest trudne. jeśli zostaną resztki, to razem z tym wszystkim. dlatego zaleca się po użyciu takiego preparatu przemycie twarzy wodą nawet kilkanaście razy. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegotka Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 18.01.08, 13:12 Ja polecam zel micelarny. Bioderma ma Innovance Gelee Micellaire czy jakos tak, kupuje zawsze na www.monguidesante.com, kosztuje ok. 10 euro + koszty wysylki niestety :(( Nie ma nic lagodniejszego na swiecie. Nie trzeba wacika, nie potrzeba trzec twarzy, naklada sie troche, masuje i zmywa woda - i tak ze 3 razy. Potem nie trzeba nawet nakladac kremu. Nigdy w zyciu nie mylam twarzy niczym lagodniejszym a mialam juz i Phisiogel (kiepsko zmywal makijaz), i podobne wynalazki Avene i La Roche Posay. Trafilam na niego przez przypadek we francuskiej aptece 2 lata temu i od tego czasu sie z nim nie rozstaje. Cera mi sie po nim poprawila. Naprawde polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 18.01.08, 19:44 Micele ponad wszystko. Gdy zdiagnozowano u mnie łzs poszłam do apteki i kupiłam płyn micelarny La Roche Posay (super łagodny, minusem jest natomiast cena). Miałam wtedy na twarzy istną masakrę, nos łuszczył mi się strasznie, był czerwony, swędział, nic nie było go w stanie uspokoić. Pomogły właśnie micele, unikanie wody, drastyczne ograniczenie ilości używanych kosmetyków, choć trochę czasu zajęło zanim nos przestał się łuszczyć. Micele w swojej ofercie mają m.in.: La Roche Posay, Bioderma (mój absolutny faworyt), Vichy, Avene. Skarbnica wiedzy (www.wizaz.pl) pozwoli ci na wybór najlepszego dla ciebie produktu. Poza płynem micelarnym potrzebować będziesz hiperłagodnego kremu z minimalną ilością składników (aptecznego) i ponad wszystko (!!!) kremu ze stabilnymi filtrami. Dlaczego? Odpowiedź masz tu: www.rosacea.org/patients/materials/understanding/triggers.php I nie martw się, trądzik różowaty naprawdę DA się kontrolować (jestem tego przykładem), trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
elulidka Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 18.01.08, 23:46 cześć, jeśli chcesz spróbować czegoś innego, to polecam firmę Sante.To 100 procent natury. Nie są drogie, a nie uczulają, no i nie faszeruje się człowiek jeszcze dodatkową chemią. Ja osobiście jestem zwolenniczką kosmetyków naturalnych od paru lat.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 18.01.08, 23:51 Natura jak najbardziej, ale wyłącznie pod warunkiem, że dana osoba nie reaguje źle na wyciągi np. ziół, a cera wrażliwa, z trądzikiem różowatym, pewnych składników naturalnych ma prawo nie lubić. Tak czy tak, wszelkie nowości należy wprowadzać bardzo ostrożnie i obserwując skórę, bo to, że kosmetyk jest naturalny, nie oznacza automatycznie, że nie uczuli, niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
women-in-love Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 19.01.08, 11:57 A co to jest płyn miclearny? Nie chodzi mi o coś do zmywania makijażu tylko do mycia twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 19.01.08, 15:12 jest to wodnisty płyn, który służy do oczyszczania twarzy i zmywania makijażu, nie wymaga użycia wody. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 19.01.08, 14:55 a moze mydlo z nanosrebrem? (tylko w plynie bo nie wysusza, przynajmniej mnie). Na pewno nie zaszkodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
women-in-love Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 21.01.08, 10:17 A jakie firmy mają w swojej ofercie płyn miclearny? I w jakiej są cenie? Dobrze, żeby był to płyn matujący, do wrażliwej cery. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 21.01.08, 10:42 wpisz w google: "płyn micelarny" i znajdziesz zarówno marki, jak i ceny :> Odpowiedz Link Zgłoś
joda28 Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 21.01.08, 11:05 Ja wypróbowałam ostatnio za namową mojej pani dermatolog płyn micelarny AA,dostępny w aptekach.Cena przystępna(ok.20zł)i super efekt.Wcześniej nie wyobrażałam sobie mycia twarzy bez wody,ale jak się okazuje to kwestia przyzwyczajenia.I muszę wam powiedzieć,że kłopoty z cerą jakby mniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
magda2-7 Re: Coś łagodnego do mycia twarzy 21.01.08, 12:17 Polecam płyn fizjologiczny Synesis! jest rewelacyjny! Odpowiedz Link Zgłoś