16.08.03, 20:56
Witam
Mam problem, poniewaz moje wlosy sa bardzo suche, lamliwe i wydawaja sie
zniszczone mimo iz nigdy inie poddawalam ich farbowaniu.Kiedys czesto
stosowalam lokowke i suszarke, moze to jest powodem? Po umyciu wygladaja jak
siano! Poza tym ostatnio zauwazylam, ze zaczynaja wypadac. Zaczelam stosowac
szampon i odzywke Loreal Elseve, ale nie zauwazylam wiekszej poprawy. Poza
tym keidy przesune palacmi po pojedynczym wlosie czuje cos w rodzaju osadu
rozlozonego nieregularnie na powierzchnia wlosa. Wlosy splukuje dosc
dokladnie, wiec to chyba nie jest tego powodem, poza tym myje je sodziennie.
Jak mam przywrocic im blask i sprawic, zeby nie byly suche? Czy zaczac
stosowac jakies maseczki? Jesli tak to jakie? Bardzo prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • moonmoon Re: Pomocy!!! 17.08.03, 18:42
      suszarka i lokówka są na pewno jedną z przyczyn stanu Twoich włosów, ponadto
      pewnie brakuje Ci witamin, pierwiastków
      włosy są zniszczone, a łuski nie przylegają, dlatego czujesz coś w rodzaju osadu
      prawdopodobnie pomogłyby jakieś witaminy itp., typu silica, plus zero suszarki,
      lokówki, plus jakieś maski trzymane na głowie mniej więcej godzinę (zależnie od
      maski), poszukaj na forum maski z żółtek i innych polecanych
      pozdrawiam
      • ewaa14 Re: Pomocy!!! 17.08.03, 23:20
        ja tez nigdy nic nie robiłam a mam takie siano po myciu że nie mieszcze sie
        prawie w drzwiach ;P Może po prostu masz suche i zniszczone włosy wrodzone. Ja
        tak mam :|
    • oksana.zarewicz Re: Pomocy!!! 25.08.03, 23:03
      Witam serdecznie
      Blask włosów powróci wtedy, kiedy pozbędzie się Pani objawów suchości włosów co
      będzie możliwe wówczas, kiedy uda się Pani odpowiedni je natłuścić i nawilżyć.
      Problem suchości włosów w Pani przypadku jest związany z częstym stosowaniem
      lokówki i suszarki. Proponuję zatem unikać ich stosowania w najbliższym czasie
      a na przyszłość ograniczyć je do niezbędnego minimum. Polecam Pani szampon z
      odżywką z linii Jedwabista Miękkość firmy Pantene – ProV do mycia codziennego
      lub co drugi dzień i odżywkę do spłukiwania z tej samej linii (Kompleksowa
      Pielęgnacja), którą nakłada się na końcówki mokrych włosów. Raz w tygodniu
      warto zastosować maseczkę nawilżającą z tejże linii. Poprawi wygląd suchych
      włosów także minimalne regularne obcinanie końcówek u fryzjera oraz odpowiednie
      fryzury tuszujące problem do czasu jego pozbycia się.
      Gorąco pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka