Dodaj do ulubionych

Jestem BLADA ! :(((

IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.03, 11:29
Mam tak jasna karnacje, lato u schylku a ja sie wcale nie opalam. Mi to tak
bardzo nie przeszkadza, co osobom znajomym.Bo ilez mozna sluchac 2oj, ales ty
blada, aby nie chora, wyjdz na slonce troche, chyba ciagle siedzisz w domu".
A ja jestem zdrowa, aktywna, lubie spacery, podroze, rowerek. Tyle tylko, ze
po mnie tego nie widac. Napiszcie jak sie sztucznie ubrozawic ? Na solarium
raczej nie pojde :(( A moze jakies samoopalacze, moga byc nawet z tych
drozszych, a niech mi tam. !! help !!
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Jestem BLADA ! :((( 20.08.03, 11:34
      Gość portalu: blada napisał(a):

> Mam tak jasna karnacje, lato u schylku a ja sie wcale nie opalam. Mi to tak
      > bardzo nie przeszkadza, co osobom znajomym.Bo ilez mozna sluchac 2oj, ales ty
      > blada, aby nie chora, wyjdz na slonce troche, chyba ciagle siedzisz w domu".
      > A ja jestem zdrowa, aktywna, lubie spacery, podroze, rowerek. Tyle tylko, ze
      > po mnie tego nie widac. Napiszcie jak sie sztucznie ubrozawic ? Na solarium
      > raczej nie pojde :(( A moze jakies samoopalacze, moga byc nawet z tych
      > drozszych, a niech mi tam. !! help !!

Witaj,
      jesli chcesz zmienic kolor tylko dlatego, ze znajomi/rodzina marudza. To tego
      nie rob, skoro czujesz sie dobrze w bialej skorze ;)))

Moge polecic z tanszych smarowidel Balsam Sopot, Ziaja a z drozszych Clarinsa.
      • Gość: maja Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.80-202-238.nextgentel.com 20.08.03, 11:39
        tez jestem blada tego lata, bo uparlam sie ze opalac sie w tym roku nie bede ( chociaz kilka razy na lodce nad morzem itp nie moglam oprzec sie pokusie ;) ) i troche zle sie z tym czuje - zwlaszcza widzac opalone buzki znajomych.
        Uzywam wtedy pudru w kulkach Avonu i jestem zadowolona :) Probowalam samoopalaczem pare razy, ale schodzil mi z twarzy po jednym dniu - okropne to bylo...pewnie dlatego, ze uzywam kremikow z kwasami...
        • Gość: nela Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 12:03
          Jezeli jestes naturalnie bardzo blada, to nie ma sie co ludzic: opalona
          bedziesz wygladac nieladnie. I tyle. Wiec NIE ROB TEGO.

Ja mam to samo, wczoraj odwiedzilam rodzicow i stanowczo nakazali mi isc do
          lekarza (chuda i blada) - a ja po prostu tak wygladam i tyle. Dobre jest to, ze
          moj maz pochodzi z poludnia Europy, i wlasnie blada chuda blondynka stanowi dla
          niego ideal urody :))))))
          • Gość: kiwi Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.kprm.gov.pl 20.08.03, 12:25
            A ja nigdy się nie opalam - w tropikach paraduję w długich lnianych "szatach".
            Nigdy nie kąpałam się w morzu. Plaże omijam szerokim łukiem. Unikam słońca jak
            mogę. Przyznaję, że jestem bledziuka. Mam alabastrową cerę, ale skórę - w
            idealnym stanie. Kocham swoją bladość i nia mam najmniejszego zamiaru brązowić
            się czymkolwiek, bo po prostu nie podoba mi się opalona skóra. I czuję się z
            tym świetnie - zwłaszcza, że koleżanki mnie pytają, co ja robię, że tak młodo
            wyglądam... Odpowiadam: stosuję sun-block codziennie i unikam słońca jak diabeł
            świeconej wody.
            Trzymajcie się bledziuchy kochane!!!!!!!!!!!
            • Gość: plum1000 Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 12:28
              a olej ich Blada...coz im do tego?!
    • Gość: kiki Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.siemiatycze.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 15:13
      polecam tabletki solarin lub betabronz z beta karotenem.możesz je kupić w
      aptece.miałam ten sam problem i nie chciałam chodzic na solarium.te tabletki
      dodatkowo chronią przed szkodliwymi promieniami i nie musisz sie martwić ,że
      będą jakieś smugi jak po samoopalaczu .
      • Gość: sniegotka DO BLADEJ IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 20.08.03, 16:43
        Sluchaj, jak przeczytalam twoj post to az sie zastanowilam bo dokladnie to samo
        napisalabym moze ze 2 tyg. temu. Pilam soki marchwiowe do obrzydzenia, bralam
        Solarin i Betabronz, szkoda pieniedzy bo efekt byl zaden. Jestem bardzo blada i
        trudno sie opalam. Ludzie nieustannie pytaja (a raczej pytali) czy nie jestem
        chora, czy wszystko ze mna OK. Rodzina i bliscy znajomi sie przyzwyczaili. Kiedy
        raz w roku udawalo mi sie delikatnie zezlocic na wakacjach (non stop ruch na
        swiezym powietrzu przez 2 tyg. dawal jakikolwiek zauwazalny efekt) zbieralam
        same komplementy i zaczelam patrzec na siebie z przyjemnoscia. Mam juz taki typ
        urody, ze w opaleniznie jest mi po prostu pieknie!!!! Nie mowie tu o brazowej
        twarzy tylko o lekko zezloconej. Tez mialam przykre przygody z samoopalaczami.
        Ale do rzeczy:

Po pierwsze na noc krem Clarinsa z dodatkiem samoopalacza - Self Radiance Cream,
        dosc duzo kosztuje, rano na mnie daje kolor normalnej twarzy a bez niego mam
        cere jakbym umierala na suchoty, niestety dosc drogi ok. 150zl, koniecznie
        popros o nalozenie do pudeleczka odrobiny i przetestuj w domu

Na to normalny leciutki podklad wymieszany z odrobinka lotionu Skinlights
        Revlonu, kolor Light Bronze (chyba 02), chyba ze nie malujesz sie na codzien,
        dla mnie do koniecznosc, bo oprocz bialej cery mam plamki po pryszczach i od
        czasu do czasu cos mi wyskoczy

Do wykonczenia - duzym pedzlem nakladam puder bronzujacy Terracota Guerlaina no.
        1, wbrew pozorom nie jest wcale taki ciemny, daje ladne miodowe wykonczenie,
        lekko satynowe, swietnie rzezbi twarz.

Efekt - od kilku dni zbieram komplementy, moj szef pytal gdzie sie tak pieknie
        opalilam, wczoraj na ulicy w strugach deszczu dwoch mezczyzn (oczywiscie
        niejednoczesnie) prosilo mnie o spotkanie. Powodzen
        • Gość: eressea Re: DO BLADEJ IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.03, 19:34
          Dobrze czujesz się z bladą cerą, a twoi znajomi nie? Zmien znajomych ;)

Ja takze jestem blada, blada buzka, ramiona, nogi, wszystko :) Nie pamietam
          zebym kiedykolwiek była opalona, i w sumie nie przeszkadza mi to. Gdy bylam
          młodsza, zawsze po wakacjach slyszlam jaka to ja blada jestem od zyczliwych
          znajomych. Zmieniło się to w szkole średniej, mimo ze nadal świecę w
          ciemnosciach ;), nigdy nie slyszę przytyków. Cóz zmiana środowiska
          towarzyskiego tak podzialala :)
          • Gość: katja Re: DO BLADEJ IP: *.ppp.get2net.dk 20.08.03, 20:09
            trzymaj sie blada nie jestes sama!!!ja juz na koloniach slyszalam wydziwiania
            dlaczego jestem blada ,bardzo to przezywalam bo tak ogolnie bylam ladna
            nastolatka.mam blada cere ktora najwyzej sie zaczerwieni ,a nie opali.na
            szczescie sa samoopalacze wiec juz dobrych pare lat nie slysze ze jestem blada
            a mam ponad 30 lat.ale na meza wybralam sobie faceta ktory nie lubi plazy, bo
            nie wyobrazalam sobie uroczych urlopow nad morzem...
            • byhanya Re: DO BLADEJ 20.08.03, 22:03
              jestem wrecz niebieska!
              wiec wiem o co tu chodzi! za to mojego 16 letniego syna pytaja sie czy sistra
              nie pojdzie z nami na dyskoteke, a jego nauczyciel wygonil mnie do domu po
              mamusie (jestem dobrze po 30 i ani chuda ani gruba)
    • Gość: stokrotka Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.03, 00:34
      Jesteś moją przeciwnością Tobie mówią,żebyś poszła się trochę poopalać, ja
      znowu za każdym razem słysze: " nie przesadzaj już z tym opalaniem , zobacz jak
      ty wygladasz, jak murzyn , nabawisz się raka skóry".

I jak tu dogodzic???
      • Gość: tarka Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.chello.pl 30.08.03, 02:59
        ja tez od zawsze bylam plada. gdy bylam nastolatka strasznie sie tym
        przejmowalam i probowalam to zmienic. najczesciej efekt byl taki jak proba
        przefarbowania wlosow u Ani z Zielonego Wzgorza. z czasem prob juz nie
        podejmowalam.
        pokochalam swoja alabastrowa cere. zawsze mowie sobie, ze biala cera jest
        oznaka szlachetnosci. przynajmniej w kulturze europejskiej od wiekow tak bylo.
        dopiero kilka lat temu zaczelo sie to zmieniac. ale czym jest te kilka lat przy
        calych wiekach. dawniej przeciez panie szanujace sie nosily nawet w lecie
        rekawiczki, aby nie opalic dloni. opalenizna byla kojarzona z wiesniacza praca.
        i ja sobie to wzielam do serca, tym bardziej, ze ostatnimi czasy, znow cos sie
        zmienia i brazowa cera "wychodzi z mody".
        wybaczcie wszystkie opalone forumowiczki, ale dla mnie opalenizna (szczegolnie
        ta przesadzona) jest odrazajaca. gdybym ja taka miala to chyba czulabym sie
        ciagle brudna.
        kwestia gustu jak mowia.
        w kazdym razie ja zmarszczek miec nie zamierzam.
        pozdrawiam bladolice.
    • Gość: samanta Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.kabel.telenet.be 30.08.03, 07:26
      Lato bylo "piekne" tego roku

W upaly lepiej nie wychodzic z domu a w inne dni nie oplacalo sie isc na basen

Bylam na basenie w upal 2003 , potem skora schodzila mi z LYDEK ! tego
      jeszcze nie bylo !!!
      Swoja skore chce po prostu w lecie wyodrebnic od takich , co wygladaja na
      biala "sick" i to mi sie udaje przy paru lekcjach solarim na rok , ale nie
      wygladam tez , jakbym wrocila z Hiszapnii ( o rany , wygladalam jak
      czekoladka mleczna)

Czyli pare seansow solarium wyrownuje bladosc
    • Gość: ja ja tez :))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 11:11
      ja tez jestem bledziutka, ale za to niejedna Pani pozazdroscila by mi
      gladkosci skory :). Poobserwoj jak szybko starzeje sie opalona skora. To jakas
      fala, ktora moze minac, bo juz preferuje sie uzywanie kremow z wysokimi
      filtrami, co zmniejsza sklonnosc do opalania. Dawniej byla w cenie mleczna
      skora :). Ja nie narzekam, mnie facet kocha taka jaka jestem, jak komus nie
      pasuje to nie musi sie gapic :)
    • Gość: cinka Re: Jestem BLADA ! :((( IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 16:29
      no prosze, okazuje sie ze jestesmy ucisniona wiekszoscia pod dyktatura garstki
      opalonych :)
      nie dajmy sie sterroryzowac laski :)

zazwyczaj rozowa jak prosiak - cinka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka