Dodaj do ulubionych

sauna nago?

IP: 212.160.240.* 23.08.03, 13:06
Nie wiem za bardzo gdzie to pytanie kierowac wiec pomyslalem ze kobiety z
urody beda wiedzialy najlepiej ;)
Mam zamiar isc do Wodnego Parku do sauny. Czy do sauny wchodzi sie nago? I co
powinnienem ze soba wziac? Kompletnie sie nie orientuje wiec prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: sauna nago? IP: *.elartnet.pl 23.08.03, 15:14
      Wchodzisz nago (bez kostiumu) ale okryta ręcznikiem.Ja bylam z kolezanka jakies
      pol roku temu, zajal sie nami b. mily pan z obslugi. Oprowadzil nas po
      wszystkich saunach, tlumaczac zasady korzystania z nich.
      Ja radze ci zabrac dwa reczniki, bo np. wychodzac z sauny parowej twoj recznik
      jest caly mokry, a ten drugi bedzie suchutki.
      A i uwazaj bo w moga ci sie przesuszyc wlosy dlatego najlepiej zakladac
      wilgotny recznik na glowe. Ale to juz wg twojego uznania.
    • Gość: magda Re: sauna nago? IP: *.elartnet.pl 23.08.03, 15:16
      nie zapomnij wziac ze soba klapki, w ktorych bierzesz np. prysznic ale nie
      wchodzisz w nich do sauny
    • Gość: sabna Re: sauna nago? IP: *.x-net.gliwice.pl 23.08.03, 15:25
      Trzeba tylko sprawdzić czy sauna nie jest monitorowana bo i takie cuda u nas
      sie zdarzają :)
    • Gość: lalka Re: sauna nago? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 21:35
      i jak, byles juz?
      ja tez sie wybieram, ale jakos nigdy nie moge dotrzec do tej czesci odnowy,
      chetnie bym sie dowidziala, jak to wyglada
      pozdrawiam
    • balbinia Re: sauna nago? 24.08.03, 21:52
      klapeczki
      recznik, na ktorym sie siada
      w saunie oczywiscie nagusio siedzimy
      trzeba posciagac bizuterie bo rozgrzana parzy
      po wizycie w saunie dobrze pic ciepla zielona herbate z dodatkiem z cytryny, i
      w duzej ilosci aby uzupelnic braki wody jakie utracilismy
      • Gość: ania Re: sauna nago? IP: *.chello.pl 01.09.03, 10:57
        balbinia napisała:

> klapeczki
        > recznik, na ktorym sie siada
        > w saunie oczywiscie nagusio siedzimy

Wez siedz nagusio w otoczeniu nugusienkich facetow w zamknietym pomieszczeniu?!
        Mowa o Wodny Swiat w Warszawie, gdzie jest sauna koedukacyjna. Bylam tam, ale
        tam byli sami obnazeni faceci:(! Dziewczyn bylo na placach jednej reki. I zadna
        tak jak faceci nie pokazywala sie w calej okazalosci.

> trzeba posciagac bizuterie bo rozgrzana parzy
        > po wizycie w saunie dobrze pic ciepla zielona herbate z dodatkiem z cytryny,
        i
        > w duzej ilosci aby uzupelnic braki wody jakie utracilismy
        >
        • Gość: loka Re: sauna nago? IP: 212.191.1.* 21.01.04, 19:45
          Eee... ja zawsze chodzę z moim mężem. Oboje siedzimy nausieńcy i luzik.
          Polecam! Siedzenie w saunie w stroju to po prostu śmieszne. Ja nawet nie
          owijam się ręcznikem, który kładę na ławeczce (zawsze tą samą stroną do dołu).
          Drugi ręcznik do wycierania. Woda lub soki (pomidorowy jest super!) po
          kąpieli. Mam nadzieję, że się przekonasz do nagości w saunie.
    • Gość: Syrena Re: sauna nago? IP: 217.153.45.* 01.09.03, 12:31
      W Wodnym Marku na Warszawiance są zarówno sauny koedukacyjne, jak i oddzielne
      dla pań i panów (te przy fitnessie). W saunie przebywa się w Polsce na ogół
      albo nago, albo w ręczniku (tu dowolność: albo otulamy się od biustu w dół,
      albo od pasa w dół). To zależy od własnych upodobań. W Niemczech np. wszyscy
      chodzą do sauny nago, natomiast we Francji jest to niedopuszczalne - tam panie
      w kostiumach, a panowie w slipach. Bardzo mnie to śmieszy - głównie panie w
      kostiumach, bo na plażach opalają się topless. No ale co kraj to obyczaj.
      Oprócz klapek, ręcznika, ewentualnie balsamu na zakończenie sauny, radzę
      zaopatzeć się w wodę niegazowaną!!!! i duzo pić!!!!
      Miłych wrażeń
      Syrena
      • meelka Re: sauna nago? 20.01.04, 01:09
        Co do soczewek to ja zawsze zdejmuję bo mi się jakoś grzeją - zaczynamodczuwać
        dyskomfort wiec oznacza to ze należy je zdjąć.
        Dwa ręczniki trzeba wziąć koniecznie: mały do siadania duży do wytarcia po
        prysznicu.
        Pić trzeba dużo najlepij oczywiście wodę ale nie uzupełniać w trakcie
        wysiadywania w saunie ale po (jeśli ktoś wytrzyma bo pragnienie jest duże).
        Co do nagości to naklepiej byłoby właśnie tak saunować się ale trzeba by mieć
        własną. Ja tam zazwyczaj wchodzę w kostiumie ( bo ręcznik za mały by sie weń
        zawinąc a drugi zostawiam suchy - na później)i dopiero gdy zamknę drzwi do
        sauny damskiej sciągam górkę i siedze w majtkach od kostiumu.
        Gdy jestem w koedukacyjnej i przylezie facet to nie ściągam i sie meczę w tym
        kostiumie i klnę bo mój relaks diabli wzięli. Wiadomo - sauna mała a poniżej
        odległości 1 m 20 cm człowiek od człowieka dochodzi do naruszenia sfery
        intymnej.
        Najgorzej gdy kiedyś siedziałam w damskiej - oczywiście z biustem na wierzchu -
        a przyszli faceci i uparli ze wejdą do mojej bo w męskiej i koedukacyjnej jest
        przepełnienie !!!! Byłam asertywna i powiedziałam że nie ma mowy, grzecznie
        sobie poszli ale ja wytraciłam się z letargu. W ogóle to faceci łażą do sauny
        na golasa całkiem całkiem , dobrze zbudowani ale nie pooglądam sobie za wiele
        bo bez tych cholernych soczewek widze tylko zarysy, he ! he !
        Aha. Powyzszy opis dotyczy sauny w osrodku Praski Brzeg w Wawie. Tam chodzę a
        Warszawianki nie znam.
        Chciałabym mieć własną saunę - nie że to snobizm i modne tylko naprawde dobrze
        mi robi
      • mimilimi Re: sauna nago? 20.01.04, 08:33
        W Australii w saunach koeukacyjnych tez wchodzi sie w strojach i slipach, co z
        reszta uwazam za sluszne w tym przypadku.
        • Gość: loka Re: sauna nago? IP: 212.191.1.* 21.01.04, 19:50
          Wydaje mi się, że siedzenie w saunie w stroju pozbawia ją sensu. Więcej
          odwagi! Co takiego w końcu mamy do ukrycia?
          • mimilimi Re: sauna nago? 22.01.04, 02:38
            wiesz, nie jestem pewna czy jest to zwiazane z odwaga czy raczej takimi
            obyczajami w saunie. Jest to basem publiczny, jest duzy tlok, wszyscy wchodza w
            strojach. Niektore panie wchodza nawet w koszulkach, bo faceci na panie w
            bikini sie glupio gapia.

• wojtow Re: sauna nago? 21.01.04, 16:35
      U nas w fitnessie dają duże ręczniki, ale po wejściu do sauny zdejmujemy je.
      • moniorek1 Re: sauna nago? 22.01.04, 04:37
        Ja niestety korzystajac z sauny musze byc w stroju. To jest idiotyzm zwazywszy
        na to,ze wysoka temp. bardzo szybko niszczy stroj. Jeden juz po jednej wizycie
        w w saunie zrobil sie praktycznie przezroczysty bo popekaly wlokienka lycry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka