Dodaj do ulubionych

>> latwy w aplikacji (rzadki) podklad matujacy??

25.02.08, 21:44
Niestety nie radze sobie z podkladem (colorstay) gestym i bardzo szybko
zasychajacym no chyba ze trwa to 30 min i pozbawia mnie resztek moich nerwow
:/ wiec szukam czegos co latwo jest zaaplikowac i rozprowadzic po buzi :)
Mozecie cos poradzic :>> Aha i musi byc bardzo jasny :) Dzieki :)
Obserwuj wątek
    • meg303 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 25.02.08, 21:56
      Polecam i sama stosuję Vichy Norma teint, do kupienia tylko w aptece.
      • evil_woman666 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 25.02.08, 22:06
        Hmmm...z tego co pamietam to vichy ma strasznie ciemne kolory :/ ale moze sie
        myle ;)
        • j0anna1 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 25.02.08, 22:52
          Ja uzywam Astor AntiShine - jednak wbrew nazwie slabo matuje - jest za to rzadki
          i lekko kryjacy. Miejscowo stosuje Revlona, tam gdzie potrzebne lepsze krycie -
          na cala twarz nie dam rady bo sie straszna tapeta robi.
          Tez poszukuje bezskutecznie lekkiego podkladu jak Astor ale bardziej matujacego.

• meg303 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 26.02.08, 09:06
          Najjaśniejszy odcień
          ( ten jakiego uzywam) to opal. Próbowałam wielu podkładów, od jakiegoś czasu
          tylko tego. Idealnie się rozprowadza, matowośc twarzy do 8 godzin. Ogólnie
          jestem zadowolona.
    • anastazjag Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 26.02.08, 09:38
      Nie wiem, czy interesuje Cie nizsza polka, ale moge Ci z czystym sumieniem
      polecic Wonderfinish Maybellin. Wiem, ze ta marka nie jest tu bardzo wysoko
      ceniona, ale moim zdaniem jest naprawde swietny. Jezeli masz ladna cere, bo nie
      kryje on zbyt dobrze...
      • evil_woman666 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 26.02.08, 10:27
        Akurat maybelline lubie bo maja moj zyciowy tusz do rzes :D Ale poczekam jeszcze
        na inne propozycje :)
        • amorphina rimmel recover 26.02.08, 14:55
          jezeli nie przeszkadza tobie ta marka (osobiscie za nia nie
          przepadam ale ten podklad jest ok) to polecam wlasnie jego - plynny,
          nei gestnieje, nie tworzy maski, mocno rozswietla cere, no i maja
          naprawde jasne kolory ( ja mam 103 ale jest tez i jasniejszy)

obecnie go merdam 1:1 z MF colouadpat aby stonowac troche
          rozswietlenie cery
          ale ja wiosne i lato jak najbardziej ok
    • confused.girl Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 28.02.08, 22:35
      Colour Adapt się w miarę łatwo aplikuje, ale niestety jego najjaśniejszy kolor
      jest jak dla mnie dalej za ciemny :| Sama używam Avene, kolor nr 1 porcelanowy i
      jestem zadowolona. Jest dość rzadki. La roche posay też ma jasne kolory. No i
      już z takiej wyższej półki to YSL, ale moim zdaniem nie ma co inwestować w te
      drogie, już lepiej w te apteczne :P
      • pretty01 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 28.02.08, 22:46
        A ja z innej beczki :) Spróbuj zastosować pod podkład, którego w tej chwili
        używasz bazy silikonowej Soraya. Również używam dość trudnego w aplikacji
        podkładu, ale po zastosowaniu tej bazy- zdecydowana różnica, nie wspominając o
        tym, że makijaż zdecydowanie dłużej jest świeży. Zdecydowanie polecam.
        • evil_woman666 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 29.02.08, 11:18
          Ehh...baza to ew na bardzo wazne wyjscia bo od nich robia sie niespodziewanki w
          wiekszej ilosci :// Ide dzisiaj na zwiady do drogerii i moze cos mi wpadnie w
          oko :) I chyba pojde zobaczyc do apteki La roche'a :)
          • mimozynka Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 29.02.08, 12:41
            No właśnie ..........jak to u was jest z ta bazą ?Bo ja próbowałam ją stosować
            ,że to niby lepiej podkład sie trzyma,ale niestety żle to wyglądało ,bo na
            twarzy mi sie to wszystko zważyło ,może podkład do kitu ,używałam z Avonu
            invisible light.Znacie jakieś lepsze ,a może to to że mam tłusta cerę,świeci mi
            sie już po godzinie koszmar!
            • mimozynka Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 29.02.08, 12:43
              ........to znaczy baza z firmy Avon invisible light.
              • justa_79 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 05.03.08, 10:52
                to ta baza jest beznadziejna, waży się i roluje. nie zrażaj się,
                tylko wypróbuj inną. z Oriflame jest niezła, wygładza skórę i
                przedłuża trwałość makijażu, co potwierdzają nawet osoby z tłustą
                cerą.
            • pretty01 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 29.02.08, 14:49
              Ja nie używałam, ale r a z nałożyła sobie tę bazę moja koleżanka i wrażenia
              miała podobne, jak Twoje. Może właśnie decyduje rodzaj cery- u niej także
              tłusta. Jak już pisałam, moje wrażenia po zastosowaniu bazy Soraya są zgoła inne.
              • evil_woman666 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 29.02.08, 23:11
                Po dzisiejszych poszukiwaniach znalazlam 3 podklady ktore teoretycznie spelniaja
                moje warunki czyli sa jasne i wodniste: Rimmel stay Matte 001 najjasniejszy
                (super kolor :D)ale ma fatalne opinie na wizazu. L'oreal Affinitone 03
                najjasniejszy na wizazu ma tylko 2 opinie ale za to na 4 gwiazdki no i cena
                bardzo przystepna bo 25 zl no i jeszcze mam probke Normateint Vichy 15 ale on
                jest drogi i wydaje sie byc troche jak "cement" :/ Zostaje mi chyba tylko
                L'oreal i pewnie sie skusze jak bedzie w Naturze za 21 zl w promocji :PP

Btw. nie rozumiem dlaczego tak malo firm (szczegolnie polskie!!) robi bardzo
                jasne pudry/podklady?? Ubolewam szczegolnie nad Max Factorem :/ Bo ich
                najjasniejszy to jest niemal brazowy a kosmetyki maja naprawde super :/
                • evil_woman666 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 29.02.08, 23:27
                  Sory! cos mi sie pokickalo i nie l'oreal tylko maybelline affinitone :P
                • jade.fox Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 02.03.08, 21:25
                  Polecam Kanebo Liquid Finish,
                  spełni twoje wymagania: jest rzadki i ma bardzo jasne kolory,
                  najjaśniejsze to: 101-w tonacji różowej, 202-beżowy, 301-żółty
                  średnio kryje, nie matuje ale wystarczy go oprószyć pudrem sypkim i
                  wygląda idealnie. Niestety drogi 170zł

Z matujących i bardzo jasnych przypomniałam sobie o Armani Matte
                  Silk Foundation, nr 2 jest prawie biały.
                  • evil_woman666 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 02.03.08, 23:24
                    No to zabilas mnie sama cena <lol> ;) 70 zl moge dac ale nie 170 o_O Tak czy
                    siak dzieki za dobre checi :)))
                    • justa_79 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 05.03.08, 11:23
                      ale jest wart swojej ceny ;)
                • margueri3 Re: >> latwy w aplikacji (rzadki) podklad 02.03.08, 23:48
                  Mam ten rimmel stay matte nie jest zly.Nie jest mocno kryjacy,ale
                  tego nie potrzebuje,
                  dosc ladnie matowi.Moze sprobuj.
                  Najbardziej wodnisty mam znam jest z manhatanu taki matujacy.
                  Troszke matowi.Jak z jasnymi kolorkami to nie wiem,chyba
                  najjasniejszyjest vanilia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka