Dodaj do ulubionych

przerwa w pigułkach

IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 02.09.03, 11:46
Robił ktos jednomiesieczna przerwwe w braniu tabletek?
Obserwuj wątek
    • Gość: marghot Re: przerwa w pigułkach IP: 62.148.83.* 02.09.03, 11:51
      Gość portalu: olka napisał(a):

> Robił ktos jednomiesieczna przerwwe w braniu tabletek?

jednomiesieczna przerwa jest chyba bez sensu, ale jesli sila wyzsza zawazyla,
      to chyba teraz zaczac powinnas tak jak pierwsze opak. czyli 1 dzien miesiaczki
      • Gość: Time Re: przerwa w pigułkach IP: 192.2.1.* 02.09.03, 12:02
        ja robilam 1-miesieczna przerwe bo tak zalecil lekarz (przed
        zabiegiem 'wymrazania' nadzerki) i poza tym, ze mialam gorsze samopoczucie w
        trudnych dniach to nic sie nie stalo. po tym wrocilam do brania tabletek i bylo
        ok.

teraz mam 4 miesieczna przerwe (tabletki Diane-35, ktore nieopanowanie - choc
        za blogoslawinestwem lekarza - bralam przez ponad 2 lata doprowadzily u mnie do
        powaznego obrzeku nog i zatrzymania wody w organizmie) i mam sie dobrze.
        nie wzrosla mi waga a wrecz przeciwnie - sam znikl mi cellulitis, nie dostalam
        naglego wysypu tradzikowego i ogolnie po tym, ze po odstawieniu tabletek
        organizm wariuje to chyba jakis mit.
        • Gość: cinka Re: przerwa w pigułkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 17:28
          moze nie mozna tego nazwac 'wariuje' ale wraca do stanu poprzedniego...
          zrobilam ponad 2 miesieczna przerwe, przezylam wysyp pryszczy [choc rzecz nie
          do konca pewna ze to hormony], okres ktory sobie przyszedl kiedy chcial i
          strasznie bolesny, wiec kiedy tylko zaczal mi sie nastepny - z 2-tygodniowym
          spoznieniem - poszlam do lekarza i poprosilam o recepte...
          wlasnie, te przerwe trzeba robic 1 cykl czy dwa? bo jeden to niepelny chyba
          troche wyjdzie...
          • Gość: isa Re: przerwa w pigułkach IP: *.artcom.pl / 192.168.33.* 02.09.03, 18:36
            Ja generalnie nie jestem przekonana co do pigułek - podczas brania wszystko
            jest ok, ale potem wraca do stanu wyjsciowego lub sie pogarsza. Poza tym to
            spore obciążenie dla wątroby... :/
      • Gość: Ed Re: przerwa w pigułkach IP: *.rmf.pl 03.09.03, 11:15
        Moj lekarz mowi ze pzrerwa jest niepotrzebna przy dzisiejszych tabeltkach,a
        obciazenie dla watroby jest rozne dla roznych osob. ja biore hormony 10 lat,
        robilam przerwe raz 6 lat temu- potem juz nie.Moja watroba ma sie super-
        robilam proby watr 2 tyg temu. Znajdz dobrego gin i porozmawiaj z nim.(mam 28
        lat)
    • Gość: olka Re: przerwa w pigułkach IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 02.09.03, 12:09
      Ufff dzieki przerwa niespodziewana bałam sie skutow uboczny ale dzieki pa
      • Gość: nela Re: przerwa w pigułkach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 13:08
        Robilam, z dobrymi skutkami. Nie boj sie :)))
    • Gość: ann_marie Re: przerwa w pigułkach IP: *.se.put.poznan.pl 03.09.03, 11:37
      Biorę Cilest od 6 lat i zawsze raz w roku robę miesięczną przerwę. Potem po
      prostu rozpoczynam nowe opakowanie pierwszego dnia miesiączki i już. Żadnych
      skutków ubocznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka