Dodaj do ulubionych

Revlon ColorStay Mineral Foundation.

02.04.08, 20:24
Witajcie,

przejrzałam forum i nic nie znalazłam na temat podkładu mineralnego Revlon
ColorStay. Na wizażu też pustka:
wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23287
Może któraś z Was ma jakieś z nim doświadczenia i chciałaby się podzielić?
Będę wdzięczna :)
Obserwuj wątek
    • malange Re: Revlon ColorStay Mineral Foundation. 02.04.08, 20:27
      W Polsce chyba jeszcze jest niedostępny - jak się pojawi to zapewne przetesuję
      jako wierna i oddana fanka Colorstay :)
      • garraretka Re: Revlon ColorStay Mineral Foundation. 02.04.08, 20:40
        Hmm.. no to ja tak w tajemnicy napiszę, że właśnie nabyłam moje osobiste
        opakowanie i jutro będę testować ;) no i myślałam, że się wcześniej czegoś dowiem ;)
        • malange Re: Revlon ColorStay Mineral Foundation. 02.04.08, 20:44
          Hmm... no ta ja powiem otwarcie, że z niecierpliwością czekam na recenzję :)
          gdzie go nabyłaś i w jakiej cenie?
          • garraretka Re: Revlon ColorStay Mineral Foundation. 02.04.08, 20:51
            W Anglii, za 10.99 funtów. Miałam jakiś voucher zniżkowy więc grzechem było go
            nie wykorzystać ;) Cena regularna 12.99.

Jutro Revlon przejdzie chrzest bojowy w pracy - więc na pewno dam znać jak się
            spisał :)
            • sabriel Re: Revlon ColorStay Mineral Foundation. 02.04.08, 22:06
              W Polsce ma się pojawić w sprzedaży w kwietniu.
              • elfia4 Re: Revlon ColorStay Mineral Foundation. 02.04.08, 22:47
                Dobra wiadomość:) Brakuje mi w Polsce większego wyboru kosmetyków
                mineralnych. Co nieco można kupić przez internet, ale ja jednak
                kolorówkę wolę najpierw zobaczyć i przetestować, a dopiero potem
                kupić.
    • garraretka Pierwsze wrażenie. 03.04.08, 21:09
      Zgodnie z obietnicą - wrażenia po pierwszym użyciu.

Może na początek jaką mam cerę - mieszana - ale nietypowo bo moja strefa T
      ogranicza się do czoła ;)
      I co dziwne świeci się tylko jak jestem w pracy ale to raczej wina warunków. Po
      pierwsze - moje biuro składa się z okien - okna z każdej strony (nie, to nie
      jest szklarnia) - więc najmniejszy promyk słońca powoduje, że w środku jest
      gorąco. Dlatego też na okrągło jest włączona klimatyzacja. A do tego jest tam
      chyba ze 100 komputerów - każdy włączony - to chyba też nie wpływa najkorzystniej.

Dlatego też szukam czegoś co mnie zmatowi w tych ekstremalnych warunkach ;)

No a teraz do rzeczy:

opakowanie

porażka - kompletnie nieprzydatny i nieporęczny pędzelek dołączony do zakrętki.
      Nie wiem do czego on ale na pewno nie nadaje się do nakładania podkładu. Poza
      tym już po pierwszym użyciu coś tam się nie dokręca. Ale za to jest w środku
      fajny korek - wielokrotnego użytku ;) można zatkać otworki i puder się nie
      wysypie nawet jak się go do góry nogami przewróci.
      Opakowanie jest wąskie i nie ma na co tego pudru wysypać - musiałam pożyczyć
      zakrętkę od jakiegoś innego sypkiego pudru.

No to na początek tyle.

Aplikacja bezproblemowa. Cera była wygładzona jednak bez rewelacji. Chyba
      spodziewałam się czegoś więcej. No nie oszukujmy się - spodziewałam się cery
      idealnej ;) Nadaje się raczej do twarzy bez krostek czy przebarwień. Dość słabo
      kryje. Mam kilka lekko czerwonych śladów po jakimś uczuleniu - lekko je
      rozbielił ale mimo wszystko były widoczne.
      Podkład jest lekki, w ogóle go na sobie nie czułam.
      Jednak po czterech godzinach w pracy wymagał poprawki. Te "zmatowienie aż do 16
      godzin" w moim przypadku nie zadziałało. Chociaż z drugiej strony - poprawiałam
      go raz, potem wyszłam z pracy, ciągle go na twarzy mam i się nie błyszczę. Tak
      więc myślę, że w warunkach mniej niekorzystnych wypadnie bardzo przyzwoicie.

Nie miałam problemu z doborem odcienia - mam jasną cerę i odcień "Fair" jest
      idealny.

No i zawiera talk.

To tyle po pierwszym dniu. Jak odkryję coś nowego to dopiszę :)

Pozdrawiam.
      • extreme_honey Re: Pierwsze wrażenie. 03.04.08, 21:21
        A propos talku, to kupiłam świetną bazę pod makijaż z talkiem, a dziś znalazłam
        w sieci to:
        "Badania prowadzone od 20 lat dowodzą, że talk posiada właściwości
        fizykochemiczne odpowiedzialne za powstawanie nowotworu. Ponadto talk z łojem,
        potem i kosmetykami tworzy izolującą mazistą substancję zaburzającą oddychanie i
        czynności wydzielnicze skóry. Może przyczyniać się do rozwoju stanów zapalnych
        oraz ropnych gruczołów apokrynowych i łojowych".

Włosy się jeżą na głowie.
        Czy słusznie się obawiam, że będzie zapychała pory?

P.S garraretko, spodnie pasują doskonale :)
        • garraretka Re: Pierwsze wrażenie. 03.04.08, 21:25
          Właśnie odkryłam, że zrobił mi się syfek na policzku... cholera? To przez ten talk?!

PS. Narobiłaś mi ochoty na wranglery a ja jak na złość nie mogę znaleźć w sieci
          mojego rozmiaru ;)
          • extreme_honey Re: Pierwsze wrażenie. 03.04.08, 21:32
            Nie strasz bo ja od tygodnia myślę, że wreszcie mam bazę doskonałą. Na razie nic
            nowego mi nie wyskoczyło, ale cały czas trzymam rękę na pulsie:)
            Mam tylko nadzieję, że z tym talkiem to ostrzeżenia trochę na wyrost. W końcu w
            jednym małym kosmetyku chyba nie zawarli go dużo...tak się pocieszam.
            Może justa tu zajrzy i nas oświeci.

PS. Naprawdę miło się Eve noszą i chyba już ich nie zdradzę, może tylko dla
            innego modelu :)
            • justa_79 Re: Pierwsze wrażenie. 03.04.08, 23:01
              owszem, są takie doniesienia odnośnie talku, ale przecież zawiera go zdecydowana
              większość pudrów i wiele podkładów. o zapychanie porów podejrzewałabym raczej
              bismuth.
      • malange Re: Pierwsze wrażenie. 03.04.08, 21:39
        Garraretka! Profesjonalne sprawozdanie :)

Chyba wypróbuję go dopiero na lato - chociaż staram się latem nie pudrować (ale
        czasem trzeba) :)

Pozdrawiam!
    • garraretka Drugie wrażenie. 06.04.08, 17:54
      Drugie wrażenie - po weekendzie.

No i okazało się, że gdy nie siedzę w mojej biurowej szklarni to Revlon sprawdza
      się całkiem dobrze. Cały dzień bez poprawek :)

Ale za to pokazał mi, że mam kilka suchych skórek. A wcześniej ich nie widziałam.

A może ktoś jeszcze go używa?
      Na groszki.pl wyczytałam, że w Polsce ten podkład będzie dostępny od kwietnia. A
      już jest 6 ;)
      • julitka33 opinie 19.05.08, 19:51
        przedluzam watek:)
        bardzo jestem ciekawa co Wy sadzicie o tym pudrze.i moze ktoras z was poradzi
        ktory lepszy revlon cz loreal mineralny do cery mieszanej ze sklonoscia do
        wypryskow?czytalam osobny watek o lorealu ale jestem ciekawa porownania..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka