Dodaj do ulubionych

Samoopalacz a przebarwienia

IP: *.widzew.net / 10.20.23.* 05.09.03, 19:17
Czy mając przebarwienia na twarzy (w moim przypadku pod oczami)można używać
samoopalacza?,czy nie spowoduje on np. tego że przebarwienia zrobią się
jeszcze bardziej ciemne.Z góry dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.09.03, 21:17
      Gość portalu: S. napisał(a):

> Czy mając przebarwienia na twarzy (w moim przypadku pod oczami)można używać
      > samoopalacza?,czy nie spowoduje on np. tego że przebarwienia zrobią się
      > jeszcze bardziej ciemne.Z góry dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

A może np. zrobiły się Wam przebarwienia po samoopalaczu , nie chcę ryzykować
      bo boję się że moje przebarwienia gdy przestanę go używać będą jeszcze
      ciemniejsze. Proszę o poradę i dziękuję
      • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 21:26
        Ja nakladam samoopalacz i przebarwienia sa wtedy mniej widoczne
        • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.09.03, 21:43
          Gość portalu: wawa napisał(a):

> Ja nakladam samoopalacz i przebarwienia sa wtedy mniej widoczne

Dzięki za odpowiedź.Ale czy gdy nie będzie się go już uzywać nie ma ryzyka że
          przebarwienia będą po nim ciemniejsze , jego składnik,który powoduje że
          zmienia się kolor skóry nie wpłynie na kolor przebarwień?, nie bedzie ich
          potem trudniej usunąć? Z góry dziękuję za odpowiedź
          • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 21:51
            Nie, nic takiego nie zauwazylam, a przebarwienia mam od 4lat. Inna sprawa, ze
            jak przestajesz uzywac samoopalacza to cera jest jasniejsza a przebarwienia
            bardziej widoczne ale to juz inny problem. Na jesien zawsze robie sobie
            kuracje rozjasniajaca z jakiegos kremiku wybielajacego.
            • Gość: S Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.09.03, 22:04

> Nie, nic takiego nie zauwazylam, a przebarwienia mam od 4lat. Inna sprawa,
              ze
              > jak przestajesz uzywac samoopalacza to cera jest jasniejsza a przebarwienia
              > bardziej widoczne ale to juz inny problem. Na jesien zawsze robie sobie
              > kuracje rozjasniajaca z jakiegos kremiku wybielajacego.

Dzięki. A czy mogłabyś napisać jakiej firmy używasz?Jeżeli chodzi o
              rozjaśnianie to jedyny krem jaki u mnie działa to Mela-D ale jest b. drogi
              ok.80 zł. znasz może jakieś skuteczne ale tańsze?
              • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 22:17
                Jest tego troche ale efekt prawie taki sam tylko cena rozna, sprobuj Drula
                Super Forte ok.40zl jest dosc silny. Ostatnio pojawil sie Unitone+serum
                komp.Serum naklada sie na 5min, zmywa i nastepnie krem, 50zl w aptekach.
                Kupilam i pod koniec wrzesnia bede testowac, slyszalam, ze plamy schodza
                calkowicie, zobaczymy
                • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 22:19
                  Musisz byc ostrozna jesli masz przebarwienia blisko oczu, wrecz ja bym poszla
                  do dermatologa i pytala co nie zaszkodzi,przeciez to bardzo wrazliwe miejsce
                  • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.09.03, 22:40

> Musisz byc ostrozna jesli masz przebarwienia blisko oczu, wrecz ja bym
                    poszla
                    > do dermatologa i pytala co nie zaszkodzi,przeciez to bardzo wrazliwe miejsce

Byłam u lekarza i faktycznie ze względu na to ,że jest to pod oczami nie mogę
                    ich usuwać np. w gab. kosmet. gdzie stosuje się zabiegi z kwasami ale o
                    kremach nic nie mówiła , poleciła mi wczesniej wspomniany krem.Po nim miałam
                    troche zaczerwienioną skórę (miałam 3 próbki) i w niektórych miejscach plamy
                    trochę puściły.Może te podane przez Ciebie będą lepsze, chyba też spróbuję
                    Dzięki!
                    • Gość: ines Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: 81.15.189.* 06.09.03, 23:07
                      Niektóre kremy wybielające mają w swoim składzie kwasy. Poza tym stosuje się
                      ubichinon ? i wyciagi roślinne. Kremów wybielajacych jest wiele, efekty widać
                      po 4-6 tygodniach stosowania 2 razy dziennie: Farmona, krem wybielający, Eris(w
                      serii Pharmaceris), Flos-lek likwidujący przebarwienia, Neostrata(różne kremy
                      wybielajace w tym dla wrażliwców)
                      • Gość: Magda Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 11:31
                        Ubichinon=koenzym Q10
                        • Gość: ines Re: hydrochinon-przepraszam!! IP: 81.15.189.* 08.09.03, 18:33
    • Gość: Panterka Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.metronet.pl 06.09.03, 23:04
      Polecam również na przebarwienia krem UNITONE SPF 20 do nabycia w
      aptece , bez recepty . Używam go prawie od dwóch miesięcy i widzę
      poprawę . Być może , że jego skuteczność zależy od rodzaju plam ,
      moje są pozostałością po krostkach .
    • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.09.03, 23:35
      Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi z pewnością popytam o te kremy , który
      będzie dla mnie najlepszy{ ja mam przebarwienia od słońca)i
      wypróbuję.Pozdrawiam
    • Gość: I. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.3miasto.net 08.09.03, 09:28
      Słuchajcie a jak się ma używanie samoopalacza i kremów wybielających z kwasami na przebarwienia?? Używam
      wybielaczy i nie wiem czy mogę nałożyć samoopalacz równocześnie??? Dzieki.
      • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.09.03, 11:51
        Gość portalu: I. napisał(a):

> Słuchajcie a jak się ma używanie samoopalacza i kremów wybielających z
        kwasami
        > na przebarwienia?? Używam
        > wybielaczy i nie wiem czy mogę nałożyć samoopalacz równocześnie??? Dzieki.

Ja osobiście wstrzymałabym się z samoopalaczem do momentu skończenia zabiegów
        wybielania.Jesienią mam zamiar wypróbować którys z poleconych mi wyżej
        kremów.Kremem Mela-D ,którego uzywałam wcześniej smarowałam przebarwienia
        wieczorem na oczyszczoną cerę (tak zalecił mi lekarz).Nie pytałam go o
        samoopalacz ,więc mogę sie mylić i może jednoczesnie mozna je
        stosować.Pozdrawiam
        • Gość: i. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.3miasto.net 08.09.03, 12:10
          Ja Mela D stosowalam na dzien ( ma filtry) i na noc - raczej zero efektow. Teraz dostalam od dermatologa
          Skinoren - na razie tez zero zmian - tez mam przebarwienia posloneczne - dostalam w maju i od tego
          czasu z nimi walcze ( u mnie czolo) i juz mi rece opadaja, nie wiem juz co stosowac, czy tobie Mela D
          pomoglo?? O samoopalaczu mysle to co ty :-) poczekam.Pozdr,.
          • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.09.03, 12:37
            Gość portalu: i. napisał(a):

> Ja Mela D stosowalam na dzien ( ma filtry) i na noc - raczej zero efektow.
            Tera
            > z dostalam od dermatologa
            > Skinoren - na razie tez zero zmian - tez mam przebarwienia posloneczne -
            dosta
            > lam w maju i od tego
            > czasu z nimi walcze ( u mnie czolo) i juz mi rece opadaja, nie wiem juz co
            stos
            > owac, czy tobie Mela D
            > pomoglo?? O samoopalaczu mysle to co ty :-) poczekam.Pozdr,.

Ja Mela-D miałam 3 próbki (nie kupowałam bo jest drogi ok. 80 zł. a chciałam
            zobaczyć czy np. nie mam na krem uczulenia). Ja mam przebarwienia pod samymi
            oczami (podkówki- wygląda nieźle:)) )Po tych próbkach w niektórych miejscach
            plamy troche zbladły i nic wiecej.Później nie smarowałam ze względu na
            słońce .Teraz jesienią chciałam spróbować jeden z poleconych kremów(są silne)
            i własnie nie wiem czy sama bez porady lekarza stosować je(za blisko oczu)No
            ale tez mam juz serdecznie dosyć tych "plamek", korektorów by je zakrywac
            itd.Pozdrawiam
            • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.03, 12:57
              Na wizazu sa ciekawe wypowiedzi dziewczyn z przebarwieniami np. dotyczace
              kremu Unitone+serum oraz publikacje Basi Kwiatkowskiej.
              • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.09.03, 13:04

> Na wizazu sa ciekawe wypowiedzi dziewczyn z przebarwieniami np. dotyczace
                > kremu Unitone+serum oraz publikacje Basi Kwiatkowskiej.

Dzięki:)Właśnie myslałam o wypróbowaniu tego kremu i chciałam się czegos
                więcej o nim dowiedzieć.Pozdrawiam
                • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.03, 13:07
                  Koniecznie przeczytaj na wizazu publikacje B.K i dopiero dziewczyn
              • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.03, 13:05
                I jeszcze jedno, Mela-d ma maly filtr, dla mnie jest to nieporozumienie
                produkowac kremy na przebarwienia z takimi niskimi filtrami. Przed tegorocznym
                latem mialam plamki prawie niewidoczne, stosowalam filtr 30,okazalo sie, ze
                niski, plamy wyszly jeszcze silniejsze. Teraz kupuje tylko od 60 wzwyz,
                obecnie mam 100Photoderm tonujacy.Radze uwazac bo producenci o tym nie pisza.
                Dermatolodzy tez nie zawsze informuja.
                • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.09.03, 13:12

> I jeszcze jedno, Mela-d ma maly filtr, dla mnie jest to nieporozumienie
                  > produkowac kremy na przebarwienia z takimi niskimi filtrami. Przed
                  tegorocznym
                  > latem mialam plamki prawie niewidoczne, stosowalam filtr 30,okazalo sie, ze
                  > niski, plamy wyszly jeszcze silniejsze. Teraz kupuje tylko od 60 wzwyz,
                  > obecnie mam 100Photoderm tonujacy.Radze uwazac bo producenci o tym nie pisza.
                  > Dermatolodzy tez nie zawsze informuja.

Zgadzam się z Tobą.Ja tez latem uzywałam kremów z filtrem 60 lub 100(mnie
                  lekarz uprzedził)Plamy nie są więc ciemniejsze ale i tak okropne:) Pzdr.
    • joan1973 Re: Samoopalacz a przebarwienia 08.09.03, 13:23
      Dziewczyny uważajcie z tym dwufazowym Unitone (chyba, że chcecie używać tylko
      kremu wybielającego spf 20 ale to może przynieć marny efekt). Ten złuszczacz ma
      aż 25% kwasu glikolowego - pod oczy absolutnie się nie nadaje - za duże
      stężenie. zresztą pod oczy nie można nakładać żadnego kwasu!! to środek silnie
      działający!
      Ja plamy mam też od maja, jak któraś z was (to słońce majowe jakieś strasznie
      silne było??), zaczęłam od wizyty u deramtologa, polecił mi na początek częste
      pilingi w domu i kremy wybielające słabiej działające. Trochę pomogło ale
      niewiele. Teraz od jakiś 3 tyg smaruję te miejsca przebarwione Drula Superforte
      i musze powiedzieć, że efekty są!! I zaczynam też uzywać kremu z kwasami. Razem
      może to dac jeszcze lepszy efekt.
      Na przebarwienia skuteczny też może być glycoA 12%. Co do nakłądania w okolice
      oczu nie wypowiadam się ale stęzenie kwasu też jest dośc duże. Pozdrawiam
      • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.03, 13:31
        Skad wiesz, ze serum Unitone ma 25%kwasu glikolowego, mam opakowanie w domu i
        nic nie pisze? Dla mnie to dobrze, ale pod oczy to absolutnie
        • joan1973 Re: Samoopalacz a przebarwienia 08.09.03, 13:36

> Skad wiesz, ze serum Unitone ma 25%kwasu glikolowego, mam opakowanie w domu i
          > nic nie pisze? Dla mnie to dobrze, ale pod oczy to absolutnie

O składzie tego Unitone pisała Justy jakiś czas temu na tym forum. A ja sama
          pytałam o to Basie na wizażu. Faktycznie, nie ma tam podanego stęzenia ale
          Basia stwierdziła, że jeśli po kilkudniowej kuracji, w miejscu nadkłądania
          serum robi się strupek to stężenie jest duże.
      • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.09.03, 13:33
        joan1973 napisała:

> Dziewczyny uważajcie z tym dwufazowym Unitone (chyba, że chcecie używać
        tylko
        > kremu wybielającego spf 20 ale to może przynieć marny efekt). Ten złuszczacz
        ma
        >
        > aż 25% kwasu glikolowego - pod oczy absolutnie się nie nadaje - za duże
        > stężenie. zresztą pod oczy nie można nakładać żadnego kwasu!! to środek
        silnie
        > działający!
        > Ja plamy mam też od maja, jak któraś z was (to słońce majowe jakieś
        strasznie
        > silne było??), zaczęłam od wizyty u deramtologa, polecił mi na początek
        częste
        > pilingi w domu i kremy wybielające słabiej działające. Trochę pomogło ale
        > niewiele. Teraz od jakiś 3 tyg smaruję te miejsca przebarwione Drula
        Superforte
        >
        > i musze powiedzieć, że efekty są!! I zaczynam też uzywać kremu z kwasami.
        Razem
        >
        > może to dac jeszcze lepszy efekt.
        > Na przebarwienia skuteczny też może być glycoA 12%. Co do nakłądania w
        okolice
        > oczu nie wypowiadam się ale stęzenie kwasu też jest dośc duże. Pozdrawiam

Czyli krem Drula należy do łagodniejszych?(piszesz ze zaczynasz go uzywać z
        kremem z kwasami razem) Pzdr.
        • joan1973 Re: Samoopalacz a przebarwienia 08.09.03, 13:41
          Drula Superforte zawiera hydrochionon, dobrze znany "wybielacz" plus kwasy Aha
          ale stężenie kwasu jest małe. Dlatego chcę wspomóc działanie Druli kremem z
          mocniejszym stężeniem (jeszcze się zastanawiam albo Cleanance K lub Effaclar K,
          jeszcze nie zdecydowałam ale kwasy chcę też zastosować nie tylko ze względu na
          przebarwienia). Pozdrawiam.
    • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.03, 13:40
      Drula forte krem posiada Hydrochinon, lagodniejszy ale tez mocny, u niektotych
      osob moze wywolywac uczulenie, ale ma duza skutecznosc w leczeniu przebarwien
      • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.09.03, 13:44

> Drula forte krem posiada Hydrochinon, lagodniejszy ale tez mocny, u
        niektotych
        > osob moze wywolywac uczulenie, ale ma duza skutecznosc w leczeniu przebarwien

Czyli pod oczy raczej nie? Na to wychodzi ,że chyba będę musiała zacząć się
        przyzwyczajać do tych plamek:))
        • joan1973 Re: Samoopalacz a przebarwienia 08.09.03, 13:52
          Może spróbuj tych łagodniejszych:
          Flos-lek
          Idea 25 - krem na przebarwienia
          Farmona
          no i pozostaje jeszcze Mela-D ale jeśli mówisz, że marne efekty przynosi...
          Może zajrzyj na wizaz, tam jest naprawdę bardzo dużo informacji na temat
          usuwania przebarwień, możesz też tam zadac pytanie kosmetyczce albo lekarzowi.
          Może coś poradzą. Okolice oczu to bardzo delikatna sprawa, ale sądze, że da się
          coś zrobić. Powodzenia!
          • Gość: S. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.09.03, 14:22
            joan1973 napisała:

> Może spróbuj tych łagodniejszych:
            > Flos-lek
            > Idea 25 - krem na przebarwienia
            > Farmona
            > no i pozostaje jeszcze Mela-D ale jeśli mówisz, że marne efekty przynosi...
            > Może zajrzyj na wizaz, tam jest naprawdę bardzo dużo informacji na temat
            > usuwania przebarwień, możesz też tam zadac pytanie kosmetyczce albo
            lekarzowi.
            > Może coś poradzą. Okolice oczu to bardzo delikatna sprawa, ale sądze, że da
            się
            >
            > coś zrobić. Powodzenia!

Dzięki:) Mam nadzieję ,że coś odpowiedniego znajdę. Pozdrawiam i jeszcze raz
            dziękuję za wszystkie odpowiedzi
    • Gość: i. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.3miasto.net 08.09.03, 13:55
      A czy ktoras z Was uzywala Skinoren - zawiera bodajze kwas azeinowy , azainowy ( cos takiego) ( jezeli
      dobrze pamietam) - czy macie jakies doswiadczenia z tym kremem?? pozdr.
      • spearsbritney Re: Samoopalacz a przebarwienia 08.09.03, 15:16
        Skinoren to przede wszystkim lek przeciwtrądzikowy,a działanie wybielające
        kwasu azelainowego występuje nie jako przy okazji.Ja stosowałam ten krem ponad
        4 miesiące i faktycznie plamki po trądziku zblakły,a niektóre wogóle
        zniknęły.Nie wiem za to jak działa na przebarwienia słoneczne.
        • Gość: i. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.3miasto.net 08.09.03, 15:35
          dziekuje za odpowiedz. ten krem mi przepisala dermatolog zdecydowanie na przebarwienia, ale zrobilam
          sie podejrzana, bo nikt w walce z przebarwieniami nie wymienial tego kremu. Chyba sprobuje Drula
          Superforte, czy wiecie ile on kosztuje - mniej wiecej?? pozdr.
          • joan1973 Re: Samoopalacz a przebarwienia 08.09.03, 15:41
            Drula Superforte - ok. 40 zł w aptekach
            • Gość: i. Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.3miasto.net 08.09.03, 15:47
              Dzieki. Dzialam, moze pomoze :-)
          • Gość: wawa Re: Samoopalacz a przebarwienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.03, 16:25
            www.prosper.pl/oferta/index.html
            Podaje wartosciowy link, mozna sprawdzic cene zanim sie udasz do apteki, jest
            prawie wszystko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka