Dodaj do ulubionych

blondynka chce byc brunektka

12.04.08, 21:18
z natury jestem blondynką, mam niebieskie oczy i dosc jasną karnacje

natomiast bardzo chciałąbym byc brunetką, tylko boję sie farbowac wlosów na
zbyt ciemny kolor, czy któraś z was moze mi poradzic jakis kolor niezbyt
ciemny a jednak uwydatniający bruntetkowe walory?

za rady bede ogromnie wdzieczna
Obserwuj wątek
    • malange Re: blondynka chce byc brunektka 12.04.08, 21:26
      Bardzo ładnie będzie tak:

fotoforum.gazeta.pl/3,0,901416,2,35.html
      Chcesz farbować sama?
      • socyosia Re: blondynka chce byc brunektka 13.04.08, 10:26
        noo, ładny ten kolor, tez mi sie podoba ;)
      • agga88doo Re: blondynka chce byc brunektka 13.04.08, 23:02
        malange napisała:
        > Chcesz farbować sama?

no własnie jeszcze nie wiem ;/
        farbowanie na własną reke wychodzi oczywiscie taniej, ale efekt bedzie na pewno
        lepszy gdy zrobi to profesjonalista ;)

a ta propozycja bardzo fajna, ale jaka to firma farby?
        • agga88doo Re: blondynka chce byc brunektka 13.04.08, 23:11
          aaa i jesli moge zapytac, to jak sie nazywa ten kolor, zaproponowany na górze?
          • malange Re: blondynka chce byc brunektka 13.04.08, 23:31
            Ten kolor to średni popielaty blond :)
            • malange Re: blondynka chce byc brunektka 13.04.08, 23:33
              Zapomniałam dodać, że Kadus ma taki :)
              • murya Re: blondynka chce byc brunektka 14.04.08, 07:10
                Mnie podoba sie kolor zaproponowany przez Melange.Co do fryzjerow - 20 lat
                farbuje wlosy sama.Jestem brunetka,bylam miedziana ruda,miedziana czerwona,teraz
                wisnia i tym podobne.Latem przyjezdzam do Polski i chodze po fryzjerach,bo tu
                gdzie mieszkam,szkoda mi na to kasy.Z farbowania w Polsce zrezygnowalam.Jeszcze
                sie nie zdarzylo,zeby mi jakakolwiek fryzjerka zrobila kolor lepiej niz ja sama
                - poza balejazami,bo z tym bym sobie nie poradzila.Nie masz zadnej gwarancji,ze
                fryzjerka zrobi taki kolor jak chcesz.Ale zrobisz jak zechcesz.Moja rada - nie
                kupuj ciemniejszego niz ten kolor podany przez Melange.Jesli bedzie za jasny
                poczekasz i wtedy ewentualnie zrobisz ciemniejsza,lepiej stopniowo.
                • aneta.zabek Ostatnio.... 15.04.08, 14:00
                  ja ostatnio zrobilam sie z blondynki na brunetke i jestem zachwycona:):):):):)
              • socyosia Re: blondynka chce byc brunektka 19.04.08, 15:50
                malange napisała:
                > Zapomniałam dodać, że Kadus ma taki :)

a co to za firma?
                czy mozna jej farby kupić w jakis drogeriach?
                • malange Re: blondynka chce byc brunektka 19.04.08, 16:03
                  > czy mozna jej farby kupić w jakis drogeriach?

Nie - tylko w sklepach fryzjerskich.
      • magdaksp Re: blondynka chce byc brunektka 15.04.08, 23:08
        ale to nie jest brunetka tylko szatynka:)
    • kalia2010 Re: blondynka chce byc brunektka 15.04.08, 15:11
      Ja od 3 miesiecy mam taki kolor jak na tym zdjęciu w drugim poscie.
      Przefarbowałam sie z bardzo jasnego złoto-popielatego blonu na własnie taki.
      Kupiłam farbe Ce-Ce nazwa koloru : ciemny czekoladowy blond - taki jak na
      zdjęciu tylko bardziej błyszczący, nie taki matowy. Wyszlo rewelacyjnie, jestem
      bardzo zadowolona mimo, ze to byla bardzo dyrastyczna zmiana:) w pierwszych
      tygodniach kolor dośc szybko sie wypłukał ale wraz z kolejnymi farbowaniami
      trzyma sie coraz lepiej:)

Pozdrawiam
      kalia
      • kalia2010 Re: blondynka chce byc brunektka 15.04.08, 15:14
        jak chcesz moge Ci wysłac na maila zdjecia PRZED i PO i sama ocenisz:)
        • inka-inka-inka kalia2010 15.04.08, 17:24
          Kalio a czy ja moglabym prosić tez fotki na @ gazetowego bo tez
          chcialabym zrobic sobie kolor z jasnego na ciemny ale sie boje :(
          jestem wogole nieopalona wrecz blada - moze to nie jest dobry
          pomysl ? ale wyslij fotki moze mnie to przekona Buźki
          • kalia2010 Re: kalia2010 15.04.08, 19:05
            Zdjecia wysłałam:)
            • inka-inka-inka Re: kalia2010 15.04.08, 19:27
              Kalia slicznie ! Tylko wiesz co ? Wogole nie jestes podobna na tych
              zdjęciach sprzed i po farbowaniu :) No i w blond wyglądalas
              młodziutko tak bardziej dziewczęco - w brązie - bardzo kobieco
              sexownie Hmmm ja sie ciagle waham-moze tez wyśle Ci swoje zdjęcie? i
              ocenisz "na Twoje oko" czy dobrze mi zrobi taka zmiana ?
              p.s podziwiam za odwage - bo ja od kiedy pamietam mam blond
              • kalia2010 Re: kalia2010 15.04.08, 19:53
                Hehe dziękuje bardzo. Możesz śmiało podesłać zdjęcia:) ja tez przez 22 lata byłam jasną blondynką:) Najbardziej obużył sie moj tata na ciemne włosy ale juz sie przyzwyczaił:)
                • inka-inka-inka Re: kalia2010 15.04.08, 20:07
                  ok juz śle
                  • kalia2010 Re: kalia2010 15.04.08, 20:18
                    Inka piekna z Ciebie dziewczyna:) Wydaje mi sie, że dobrze by Ci było w ciemnych włosach. Masz dośc ciemna oprawe oczy i wydaje mi sie, że naturalny kolor włosów masz podobny do mojego. A propos tego co napisałąs wczesniej to własnie ciemny kolor dodaje zmysłowości i kobiecości. Ciemne farby mniej niszczą włosy i to tez był jeden z powodów dla których sie przefarbowałam. Ciemne włosy, przynajmniej w moim przypadku, wyglądają zdrowiej i licznie błyszczą:)

Decyzja nalezy do Ciebie. Jesli nie chcesz tak dyrastycznie zminic koloru jak ja to zrób blond-brązowy balejaż, tak mi poleciła fryzjerka ale ja byłam zdecydowana na ciemny kolor:)

Pozdrowionka
                    kalia
                    • inka-inka-inka Re: kalia2010 15.04.08, 20:23
                      Heh dziewczyna normalna ale dziekuje bardzo :) Oczy tak maluje choc
                      generalnie faktycznie mam ciemną ich oprawę I nadal nie wiem co
                      zrobic - teraz mam wlasnie baleyage blond-brąz Juz 5 lat tak maluje
                      wlosy i teraz powiedzialam Dosyc - albo zrobie jasny blond albo
                      ciemne - nie wiem ....mama i chlopak odradzają mi ciemne wlosy -
                      mowią ze bede staro wyglądac i ze jestem za blada Boje sie wiec
                      zmiany Ale dzieki za wszelkie wskazówki
                      p.s kalie to moje ukochane kwiaty ! :)
                      • kalia2010 Re: kalia2010 15.04.08, 21:05
                        To zrób po prostu ciemniejszy baleyage, zmiana nie bedzie dyrastyczna za to bardzo widoczna:) Nie rób nic na siłe, jak masz sie źle czuć to lepiej nie ryzykować:) MOim zdaniem wyglądałabyś ślicznie w takim czekoladowym kolorze, ale to jest tylko i wyłacznie moja opinia:) Daj znac jak już sie na cos zdecydujesz i pochwal na zdjęciach:)

P.S. Kalie to tez moje ulubione kwiaty:)

Pozdrowionka!
            • zanaa Re: kalia2010 19.04.08, 16:45
              czy aj bym mogla rozniez prosic o fotki..zwlaszcza po
        • agga88doo Re: blondynka chce byc brunektka 19.04.08, 15:39
          kalia2010 napisała:
          > jak chcesz moge Ci wysłac na maila zdjecia PRZED i PO i sama ocenisz:)

a wiec: chyba juz jestem zdecydowana ;]
          chce miec ciemniejsze włosy

Kalio, czy także mogłabym otrzymac takie porównawcze zdjęcia?
          bede ogromnie wdzieczna ;)

pozdrawiam
          • kalia2010 Re: blondynka chce byc brunektka 20.04.08, 18:30
            Zdjecia przesłałam:)
            • lelunia4 Re: blondynka chce byc brunektka 21.04.08, 09:04
              kalia a czy ja tez mogłabym prosic o twoje fotki przed i po? Bardzo bym chciała zobaczyc.

Ja ostatnimi czasami zrobiłam sie z jasnej blondynki na braz i mnie sie bardzo podobało natomiast moj chłopak mnie mecvzył ze w blad lepiej i niby młodziej i wrociłam do bladu ale nie jestem w pełni przekonana no i na blond włosach zero blasku tylko wyszuszenie mimo iz stosuje wiele odzywek:(
              • kalia2010 Re: blondynka chce byc brunektka 21.04.08, 17:30
                Mój chłopak sam mnie namawiał na zmiany..tzn ja sie spytałam czy mogłabym miec
                ciemne włosy a on: spróbuj:)
                Na początku mówił że dziwnie ale ładnie, a po jakichs 2-3tyg powiedział że teraz
                w blond wyglądałabym brzydko:P zaczełam sie śmiać że w związku z tym prze ponad
                20 lat wygladałam brzydko:P
                Jedynym przeciwnikiem był tata, zawsze byłam kochaną blondyneczką tak jak mama i
                nie moze mi wybaczyc tej zmiany:P

A propos wysyłania zdjęć..może jakies opinie?:) przyjmuje wszystkie i te
                pozytywne i negatywne:)
                • arabelka13 Re: blondynka chce byc brunektka 21.04.08, 17:57
                  zmiana z blondynki na brunetke to jeszcze pol biedy ale w druga strone to
                  niestety czesto jest fatalnie...ja raz probowalam przerobic sie na blondynke ale
                  z powodu ciemnej karnacji efekt byl raczej upiorny
                • karo881 Re: blondynka chce byc brunektka 21.04.08, 18:12
                  Kalia czy moglabys mi tez podeslac? :) Ja to ciagle mysle o zmianie, ale booje
                  sie. Wogole nie potrafie stwierdzic w czym mi dobrze i mam problemy z
                  odnalezieniem koloru dla mnie:(
                  • kalia2010 Re: blondynka chce byc brunektka 21.04.08, 18:30
                    Poszły:)
                    • justa_79 Re: blondynka chce byc brunektka 21.04.08, 19:01
                      ja też poproszę.
                      • kalia2010 Re: blondynka chce byc brunektka 21.04.08, 19:10
                        justa_79 napisała:

> ja też poproszę.

Już na Twojej poczcie:)
                    • karo881 Re: blondynka chce byc brunektka 22.04.08, 13:59
                      Kalia wygladasz świetnie!! Ale to zasluga nie tylko kolorku,ale i
                      fryzury, ladnie ci w krotszych wlosach:) I gratuluje odwagi! Bo
                      jezeli o mnie chodzi to predzej bym sie na zielono zafarbowala niz
                      wloski sciela:D A Tobie baardzo ladnie tak:)I fajny ten kolor, nawet
                      nie jest taki ciemny:) Pozdrawiam:)
                      • kalia2010 Re: blondynka chce byc brunektka 22.04.08, 15:00
                        hehe dzięki:) Ja dosc często ścinam radykalnie włosy bo po pierwsze swoje mam
                        cienki i do tego jest ich mało wiec gdy zapuszczam to nie wyglada zbyt
                        atrakcyjnie a poza tym nie mam cierpliwości do zapuszczania:) po rozjaśnianiu
                        włosy szybko sie niszczył moze teraz jak je przyciemniam to wytrzymam dłuzej:)
                        • agga88doo Re: blondynka chce byc brunektka 22.04.08, 22:02
                          bardzo dziekuje za zdjecia ;)
                          hmm, w sumie to nie wiem co mam powiedziec, bo w tych dwóch kolorach wyglądasz
                          zupełnie inaczej
                          - w blondzie jakos tak dziewczęco, troszke nawet aniołeczkowo ;)
                          - w ciemniejszych bardziej dostojnie i kobieco

a ja dalej mam dylemat, ;/ bo kolor powinien byc tez dobrany chyba odpowiednio
                          do temperamentu i wydaje mi sie ze brunetki (+szatynki)są chyba uwazane za
                          bardziej zrównoważone i spokojniejsze... a kolei blondynki to takie niespokojne
                          duszyczki ;)

kurcze, no nie wiem, bo mam 21 lat i nie chce chyba stac sie bardziej powazna
                          niz jestem przez ciemniejsze włosy ;/

ehhh
    • rhodeisland Re: blondynka chce byc brunektka 22.04.08, 22:52
      Moze zanim uzyjesz trwalej farby sprobuj takiej ktora sie splukuje,
      a najlepiej przymierz ciemne peruki.
      Ciemne wlosy moga nie pasowac do Twojej karnacji.
      Poza tym jasne wlosy odmladzaja i kryja niedoskonalosci skory, ale
      moze jestes mloda i masz dobra skore, wiec Ciebie to nie dotyczy.
      • agga88doo Re: blondynka chce byc brunektka 30.04.08, 22:23
        > Poza tym jasne wlosy odmladzaja i kryja niedoskonalosci skory

ale w jakim sensie?
    • lil_roxi Re: blondynka chce byc brunektka 03.05.08, 12:50
      hej tez zastanawiam sie nad takim krokiem, już bardzo znudziły mi się moje blond
      włosy i marzę o radykalnej odmianie. Ale boje sie i chyba potrzebuje trochę
      zachęty:) Czy i mnie mogłabyś przesłać to zdjęcie przed i po metamorfozie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka