Dodaj do ulubionych

słońce w tabletkach?

IP: *.duna.pl 07.09.03, 22:33
podobno są takie tabletki,które działają jak samoopalacz 'od
środka'.sprawiaja,że skóra staje sie lekko brązowa.kosztuja chyba kolo 30
złotych za opakowanie. czy któraś z was łykała te tabletki? proszę o
opinie :))))
Obserwuj wątek
    • Gość: mag Re: słońce w tabletkach? IP: *.duna.pl 08.09.03, 09:28
      znalazłam nazwe: SOLARIN EXTRA cena ok.35zł/30 kapsułek. BIOKRAFT Pharma AB.
      • smerffi Re: słońce w tabletkach? 10.09.03, 13:21
        Miałam Solarin Extra.
        Zapomnij o opaleniźnie.
        Nic takiego nie zauważyłam.
        Jedynym pozytywnym skutkiem
        jaki odczułam zażywając te tabletki
        był zastraszająco szybki porost włosów.
    • Gość: lahliq Solarin IP: 81.210.121.* 10.09.03, 14:46
      Zażywam Solarin, od jakichś 3 tygodni. Po dwóch zauważyłam, że skóra jest
      ciemniejsza, tak jakby posmarowana lekkim samoopalaczem. Nie opalona na brąz,
      ale nie jestem już blada, choć nie chodzę ani na solarium ani nie smaruję się
      samoopalaczem ostatnio. Efekt zauważyłam dopiero porównując swój kolor skóry
      przy mężu. ;) Wcześniej myślałam, że nie ma efektu. Jest, ale nie "zabójczy".
      • Gość: mad Re: Solarin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 17:12
        hej-ja bralem solarin przed wyjazdem do egiptu-przez jakis miesiac i bylo widac
        na pewno ciemniejszy odcien skory, natomiast na sloncu po solarinie duzo
        szybciej i intensywiej sie opalalem.ogolnie jestem z niego bardzo zadowolony.
        • Gość: lahliq Re: Solarin IP: 81.210.121.* 11.09.03, 14:23
          Dobrze wiedzieć, bo ja jadę do Egiptu za miesiąc. :)A trochę opalenizny się na
          zime przyda. ;)
          • mag26nov Re: Solarin 12.09.03, 11:12
            a jak długo taka lekka 'opalenizna' sie utrzymuje po zaprzesataniu picia
            kapsulek?
        • Gość: lenya Re: Solarin IP: *.szel-sat.com.pl 13.09.03, 13:02
          Czy ten preparat nie podrażnia wątroby?
          Jakos nie wierze, ze nie ma zadnych "skutków ubocznych"...
          • Gość: mad Re: Solarin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 19:34
            wiesz tez mnie to zastanawialo...nawet pytalem o to na stronie producenta
            solarinu-odpowiedzial ze jest bezpieczny, ale z innej strony co mial
            powiedziec:)ja na razie biore:))pozdrawiam
    • Gość: dagmi Re: słońce w tabletkach? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 22:23
      Słuchajcie nie kupujcie Solarinu to strata kasy!!! Zawiera on tylko ok. 3 mg
      beta-karotenu w tabletce, głównego sprawcy zmiany koloru skóry na ciemniejszy.
      Pozostałe składniki Solarinu to witaminy, które nie opalają tylko wpływają
      pozytywnie na skórę (do kupienia zresztą w aptece za grosze).
      Jeśli chodzi natomiast o beta karoten to proponuję kupić "Naturalny beta
      karoten" (nie pamiętam jakiej firmy)o zawartości 20 mg beta karotenu w
      tabletce. Wystarczy zapytac się w aptece o najmocniejszy beta karoten i
      porównac skład (tego o zawartości 20 mg/tabl nie wszędzie można dostać). Tego
      mocnego mozna brac 2 tabletki dziennie pod warunkiem, że nie łyka sie juz
      witaminy A w żadnej postaci. Ja brałam właśnie ten naturalny beta karaten przez
      całe lato i miałam super - złoty, ciepły odcień opalenizny. W Egipcie opalałam
      się na filtr 2 i nawet grama skóry mi nie zeszło:)) Wszyscy byli w szoku, bo
      smarowali sie 20 i stękali juz po dwóch dniach.
      Na Solarin początkowo tez się nabrałam, ale efekt był znikomy. Dlatego
      proponuję zawsze porównywac składy róznych reklamowanych specyfików, bo czasami
      nawet dwa leki o identycznych składach lecz innych nazwach maja ceny
      diametralnie róznie (przykład: środki przeciwbólowe).
      pozdrawiam.
      • lahliq Re: słońce w tabletkach? 15.09.03, 13:38
        Gdy skończy mi się Solarin, przerzucę się na ten Beta-karoten, w czystej
        postaci. :) czy nadal go używasz? Jaki efekt? Powinien być znacznie bardziej
        widoczny niz po Solarinie. Ja po Solarinie widze fekety. Nie są piorunujace,
        ale nie moge powiedziec, że nie działa. Za miesiąć też jade do Egiptu i ciekawa
        jestem jak się tam moja skóra spisze.
        • Gość: dagmi Re: słońce w tabletkach? IP: *.spray.net.pl 15.09.03, 16:44
          Oczywiście, że efekt jest bardziej widoczny niż w przypadku Solarinu!!! Ja
          wspomnianego beta karotenu używam zawsze w okresie letnim oraz kiedy mam zamiar
          zaliczyc kilka sesji w solarium. Opalam się dzięki niemu bardzo szybko oraz
          niesamowicie równo, na piękny złoty kolor:)Przed urlopem wystarczy jedna
          tabletka dziennie, w czasie intensywnego opalania proponuje dwie tabletki na
          dobę, a następnie dla podtrzymania efektu znów jedna tabletka. Beta karoten
          mozna łykać przez okrągły rok, pod warunkiem nie zażywania jednocześnie wit A,
          a skóra zyska piekny zdrowy odcień.

Moge podać ci dokładna nazwę tego preparatu: NATURALNY BETA KAROTEN PROWITAMINA
          A, 33.300 I.U. (20 MG), producent:VITAMEX AB, SZWECJA, cena ok. 18 zł za 40
          tabletek.

P.S. Niestety na razie musiałam przerwać kurację beta- karotenem, bo zaszłam w
          ciążę... :)

Pozdrawiam!
          • Gość: riija Re: słońce w tabletkach? IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 16:56
            no to gratulacje!
            • Gość: ktos Re: słońce w tabletkach? IP: *.lub.pl 15.09.03, 18:52
              czy jak biore beta kaeoten to moge jesc jedzenie bogate w witamine A
              • Gość: dagmi Re: słońce w tabletkach? IP: *.spray.net.pl 16.09.03, 15:57
                Mysle, że tak. Witaminy zawarte w pożywieniu są lepiej tolerowane przez
                organizm niż te łykane w tabletkach. Nasz ustrój bardzo zręcznie potrafi
                wyselekcjonowac sobie z pokarmu własnie to, czego w danej chwili potrzebuje.
                Takich naturalnych witamin nie da sie przedawkować. No chyba, że będzie się
                jadło non - stop wątróbkę, bogatą w wit. A ;)Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka