insula.incognita Re: Do grona "zyjacych duchem" dolaczyl S. Michal 27.08.09, 23:04 Dlaczego n/t? Coś szerzej powiesz, aby można było kontekst zrozumieć? Lub - próbować zrozumieć chociażby? Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Do grona "zyjacych duchem" dolaczyl S. Michal 27.08.09, 23:08 ok , sorki, nie pojęłam w pierwszej chwili. (*) Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Do grona "zyjacych duchem" dolaczyl S. Michal 28.08.09, 10:03 Interesująca postać, choć niektórzy będą na niego psy wieszać. Po prostu żył w bardzo skomplikowanych czasach. I przezył dłuuuugie, bo 96-letnie życie. Pamiętajmy "Fitil" - pierwszy filmowy magazyn satyryczny, wiersze dla dzieci (i nie tylko), baśnie... A hymny - cóż, poetycko sprawnie, na świecie są o wiele zabawniejsze. Ale komu się udało bycie trzykrotnym autorem hymnu panstwowego? Uwazam, że jest to temat dla Guinnessa. Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Do grona "zyjacych duchem" dolaczyl S. Michal 28.08.09, 10:17 Ja wierszyki pamiętam. Lubiłam je. А у нас в квартире газ! А у вас? А у нас водопровод! Вот! Odpowiedz Link