Dodaj do ulubionych

Pigulki Minulet

10.09.03, 07:43
Jakie sa Wasze doswiadczenia w ich stosowaniu? (czy zauwazylyscie np.
przyrost wagi, powiekszenie piersi, mdlosci, etc.)

Druga sprawa to ze przeczytalam tu, ze cellulit czesto dopada nas wlasnie
dzieki pigulkom - to prawda?
Czy jezeli odstawi sie je na dluzszy czas, "problem" znika? :)

Pozdrawiam serdecznie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lola2003 Re: Pigulki Minulet IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 10:17
      ja mialam bardzo zle doswiadczenia z Cilestem (depresje, przyrost wagi) no i
      Minulet jest dla mnie idealny!nie przytylam, biore juz chyba z 2 lata, pzrerwy
      robie co jakies 6mcy. polecam
      opakowanie 30pln.
    • Gość: Ania Re: Pigulki Minulet IP: *.drezdenko.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 10:36
      Ja przez jakis czas uzywalam Minulet, ale nie bylam zachwycona. Przytylam ok. 2
      kg i mam cellulit, ktory po odstawieniu tabletek niestety nie ulegl poprawie.
      • karinthy Re: Pigulki Minulet 10.09.03, 13:14
        Cellulit wlasnie mam, ale niestety nie zdazylam przyuwazyc, kiedy sie pojawil,
        a tym samym ciezko jest mi stwierdzic, czy powstal przez pigulki, czy tak po
        prostu... :) Chodze regularnie na TBC, ABT i Fat Burning, smaruje sie namietnie
        roznymi specyfikami i NIC. Dlatego BARDZO-BARDZO interesuje mnie, czy moze po
        odstawieniu pigulek ten stan rzeczy ma szanse sie poprawic... HELP.

Ogolnie pigulki biore od 2,5 roku; poczatkowo byl to Cilest - myslalam, ze mi
        piersi pekna, tak mnie bolaly i byly wiecznie opuchniete. Teraz jest Logest -
        ale niestety sytuacja sie powtarza. Lekarka przepisala mi Minulet i ciekawa
        jestem, czy cos sie zmieni... Plis, podzielcie sie opiniami!

Pozdrawiam i czekam na odzew :)
    • Gość: nutka Re: Pigulki Minulet IP: *.chello.pl 10.09.03, 19:00
      biore minulet od 3 lat, schudlam ok 3 kg. zadnego cellulitu, dwa pajączki na
      udzie więc efekty raczej pozytywne, ja osobiscie polecam
    • Gość: megima Re: Pigulki Minulet IP: *.intertop.pl 11.09.03, 16:00
      Bralam Minulet trzy lata, teraz jego nowoczesniejszym odpowiednikiem jest
      Logest, a najlzejszym Harmonet. I Logest i Minulet byl dobry, ale niestety
      cellulit spory-pomimo wielu cwiczen i masazy, nie przytylam, super cera.
      Jednak po braniu ich dwa lata lapalam grzyba co chwila i nie mialam zadnej
      ochoty na seks, co niestety jest skutkiem ubocznym. Tera mam przerwe w ich
      stosowaniu, ale pewnie wroce
      • Gość: justy Re: Pigulki Minulet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 22:31
        Gość portalu: megima napisał(a):

> Bralam Minulet trzy lata, teraz jego nowoczesniejszym odpowiednikiem jest
        > Logest,
        żeby można go nazwać odpowiednikiem, musiałby mieć taki sam skład. a nie ma.
        > a najlzejszym Harmonet.
        Logest=Harmonet, mają identyczny skład.
    • Gość: didydo Re: Pigulki Minulet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 23:20
      Witaj!
      Ja biorę Minulet od dwóch lat z małą przerwą. Przerwę miałam kilka miesięcy
      temu. Dało mi to też możliwość zaobserwowania wpływu tabletek na mój organizm.
      Te zmiany, które są najpewniej wynikiem działania tych tabletek polegają u mnie
      na tym, że przez większość dni, kiedy je muszę brać nie mam ochoty na sex i
      łatwiej mnie rozdrażnić( wtedy chyba szybciej tracę cierpliwość). Ponadto przez
      dwa- trzy pierwsze dni nowego opakowania Minuletu mam lekki ból głowy. Od kilku
      tygodni zastanawiam się nad zmianą tabletek.

A bardziej optymistycznie- skórę mam gładką, cellulitis mnie nie dopadł.
      Wiesz, zdarza się, że kobiety bardzo różnie reagują na przyjmowane tabletki.
      Pozdrawiam
    • Gość: didydo Re: Pigulki Minulet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 23:23
      A zapomniałam dodać, że nie przytyłam. Także nie doświadczam mdłości, a z
      piersiami jest bez zmian. :)
    • Gość: Asia Re: Pigulki Minulet IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 00:25
      Najpierw brala Cilest. Po trzech tabletkch (!!!) nie wytrzymalam mdlosci i
      olow brzucha...zaczela sie "era Diany35" .Po tygodniu zlapalam depresje ...
      Teraz biore Minulet. Samopoczucie - super , nie przytylam ani grama , biust -
      urosl jakies pol numeru , celulitis - no coz...choc jestem chudzielcem
      niestety mam na co ponarzekac...:(
      Zastanawiam sie nad zmiana na Yasmin - te tabletki podobno sa juz nowszej
      generacji i jako jedyne dostepne na rynku nie zatrzymuja wody w organizmie...
      Jak juz wyprobuje - dam znac :)
      pozdr
      • kurczak1976 Re: Pigulki Minulet 13.09.03, 10:47
        Tak tylko Yasmine sa niezarejestrowane w Polsce wiec u nas ich nie kupisz!

Ja bralam Minulet kiedys okolo 3 lat teraz znowu pol roku. Dla mnie jedyne
        tabletki ktore toleruje. Chociaz musze powiedziec ze kiedys je lepiej znosilam.

Generalnie jednak nie odczuwam jakis strasznych skutkow ubocznych. Jedynie
        troche zjechalo mi libido i wysuszyly mnie od srodka, reszta jak na ten moment
        ok:O)
        • Gość: ola Re: Pigulki Minulet IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 13.09.03, 15:31
          chociaz pisze niezupelnie na temat, chcialabym polecic Valette. Nie ma ich
          niestety w Polsce, skorzystalam kiedys z uprzejmosci przekochanej forumowiczki i
          teraz mam maly zapasik. Nie wyobrazam sobie bym mogla z nich zrezygnowac. Jestem
          juz pigulkowa weteranka: bralam Diane 35 (sttrrrraszne bole glowy, ciezkie
          depresje, raz przydazyl mi sie nawet krwotok), Cilest - jw. tylko w mniejszym
          natezeniu, b. brzydka cera, Logest - taki sobie, Nowynette - bole glowy i cera
          nadal kiepska.
          Valette toleruje niezle, poprawila mi sie cera, urosl biust (mialam B teraz D),
          czuje sie znakomicie, okres jak w zegarku. Z ochota na seks nienajlepiej ale nie
          mozna miec wszystkiego.

• Gość: Asia Re: Pigulki Minulet IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 20:48
            Skoro polecasz - napisz prosze gdzie i jak mozna je zdobyc:)
          • karinthy Re: Pigulki Minulet 13.09.03, 22:03
            Dziekuje Wam dobre kobiety za wszystkie opinie :)
            Teraz to juz w ogole nie mam pojecia, co dalej robic :P Chcialabym sprawdzic,
            czy po odstawieniu pigulek cellulit ustapi, ale z drugiej strony sex z
            prezerwatywa to jak jedzenie cukierka w papierku :/ Ciezki orzech... :)

Mozesz mi Olu napisac, w jakim kraju dostepne sa te pigulki (Valette)? Moze i
            ja cos wykombinuje... :)

• Gość: justy Re: Pigulki Minulet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 22:33
              są dostepne np. w niemczech. nie trzeba tak bardzo kombinować. wystarczy, że
              polski lekarz wystawi receptę na valette i możesz ją zrealizować w np.
              niemieckiej aptece.
    • aga-21 Re: Pigulki Minulet 13.09.03, 22:44
      A dla mnie minulet był fatalny. Cera popsuła mi się koszmarnie - wypryski
      niewiadmo skąd i dlaczego (nigdy wcześniej nie miałam problemów z cerą) i do
      tego ciągła depresja, rozdrażnienie (aż z chłopakiem zerwałam...). Teraz biorę
      Cilest i bardzo go sobie chwlaę - dla mnie idealny. Uratował moją twarz, całe
      szczęscie nie ma śladu po trądziku, psychika wróciła do normy i znowu jestem z
      tamtym chłopakiem. (i planujemy zaręczyny, ale ciii) A! Cilestu używam juz od
      ponad roku, a Minulet narobił takich szkód w 2 miesiące.
    • Gość: BETKA Re: Pigulki Minulet IP: *.espol.com.pl 20.09.03, 20:19
      A LOGEST??????????????????JAKIE MACIE PO NICH SKUTKI UBOCZNE A MOZE JAKIES
      POZYTYWNE??????
      • karinthy Re: Pigulki Minulet 20.09.03, 20:53
        Ja nie zauwazylam po nich niczego specjalnego, oprocz cellulitu chyba
        wlasnie :/ Ale na szczescie to juz ustepuje; dzieki Ziaji :)
        Wprawdzie dolegliwosci nie mialam na poczatku przyjmowania Logestu, potem przez
        okolo 3 miesiace straszliwie bolaly mnie piersi (przez caly cykl), co jednak
        samo ustapilo (?).

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka