Dodaj do ulubionych

Depilacja a maść po depilacji

IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 11.09.03, 11:17
Dziewczyny, czy używacie jakiejś maści po depilacji okolic bikinii i ona
naprawde pomaga (na te wszystkie stany zapalne: krostki, pęcherzyki...)?
Wiem, że ten temat sie przewijał, ale ostatnio gdzieś przeczytałam, że ktoś
używa Detreomycyny, no i nie wiem czy spróbować. Ja próbowałam Elocomu, ale
jak na razie z mizernym skutkiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: plum1000 Re: Depilacja a maść po depilacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 11:41
      Xerial 30- ale to raczej dla opoznienia odrostu wloskow..
    • Gość: Karola Re: Depilacja a maść po depilacji IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 12.09.03, 11:24
      ????
      • ne.la Re: Depilacja a maść po depilacji 12.09.03, 11:49
        alantan plus, masc skuteczniejsza, ale cholernie tlusta, wiec lepiej krem.
      • Gość: pumpkin rewelacja IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 10:24
        Karola! nie uzywaj Elocomu na stany zapalne! zrujnujesz sobie skore. Elocom
        jest mascia hormonalna na uczulenia!!!!
        fachowiec polecil mi po kazdej depilacji polecil mi smarowanie nog Akneroxidem
        L. -mascia zapobiegajaca tradzikowi mlodzienczemu.smaruj po kazdej depilacji
        KONIECZNIE ODSTAW ELOCOM!!!!!
        • Gość: Karola Re: rewelacja IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 13.09.03, 13:22
          Dzięki za radę. Ale czy to nie jest przypadkiem na receptę?
          • Gość: justy Re: rewelacja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 14:48
            akneroxid jest bez recepty. co do negatywnej opiniii o elocomie- święte słowa,
            elocom może wręcz pogarszać stan skóry w trym przypadku.
            • Gość: Nika Re: rewelacja IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 15:52
              Ile kosztuje ten akneroxid?
              • Gość: mad Re: rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 19:31
                hej! mam tez pytanie do tego specyfiku-czy mam poprosic kosmetyczke o
                posmarowanie nim bezposrednio po depilacji?czy np. na nastepny dzien?pozdrawiam
              • Gość: justy Re: rewelacja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 22:03
                Akneroxid L to takie słabesze "benzacne w płynie"- działa dezynfekująco
                (zawiera 4% nadtlenku benzoilu) kosztuje ok. 26zł za buteleczkę 100ml
                istneje też Akneroxid w tubce (żel o stęż 5%).
                ja po depilacji stosuję po prostu benzacne 5% (kosztuje 5zł)
                • Gość: pumpkin Re: rewelacja IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 23:35
                  no i co? czy rzeczywiscie to dziala? nie macie juz problemow z zapaleniem
                  mieszkow? ja wlasnie sie w te specyfiki uzbroilam, ale jeszcze nie mialam
                  okazji sprobowac.
                  czy to sie wmasowuje w skore po depilacji czy tez kladzie gruba warstwe???
                  pa
                  • Gość: mad Re: rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 00:57
                    no wlasnie jak jest ze skutecznoscia tego, tez chcialabym wiedziec?mnie
                    kosmetyczka posmarowala ostatnio bezposrednio po depilacji kremem penatena dla
                    dzieci-ja na niego mowie "kit", bo ma taka gesta konsystencje:)-ale po
                    smarowaniu przez 3 dni po wosku, bylo o niebo lepiej, a mialam wczesniej duze
                    problemy(chrostki, zapalenie mieszka itp.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka