chicarica 18.05.08, 22:31 Skończył mi się Lirene pomarańczowy i chciałabym wypróbować coś nowego. Powinien być ostry i gęsty i mocno skrobać. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: Jaki peeling do ciała? 18.05.08, 22:32 Body Shop pomimo ze ma nedzne kosmetyki ma dobry scrub oliwkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Jaki peeling do ciała? 18.05.08, 22:47 Mam właśnie tego jeszcze resztkę, ale chciałam spróbować coś nowego. Ten oliwkowy faktycznie ok. W kolejce czeka migdałowy też BS ale jeszcze go nie otwieram. Czekam na dalsze propozycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic_marcepan Re: Jaki peeling do ciała? 18.05.08, 22:37 kawowy sobie zrób ;-) tylko nie zabrudz lazienki... Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Jaki peeling do ciała? 18.05.08, 22:47 Ok, spróbuję, a może polecicie jeszcze coś ze sklepu? Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic_marcepan Re: Jaki peeling do ciała? 18.05.08, 22:50 bardzo fajne sa pelingi firny kanu. grube ziarna sili mineralnej w olejku, super zapachy i po peelingu fajna skora bez koniecznosci nawilzania. Troche drogie ale wydajne Odpowiedz Link Zgłoś
ma_xi Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 09:01 Kawowy jest rewelacyjny :) Dobrze drapie, zawiera kofeinę ;)jest tani, a skórka po nim jest gładziutka :) No i bez chemii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
red.cherry Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 09:12 Polecam peeling Joanna. Kosztuje 4 zł. W ofercie są zapachy: truskawkowy, pomarańczowy i kiwi. Nie trzeba od razu płacić 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
omniabulgari Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 14:07 a co Ty tak w kazdym watku podkreslasz ze nie trzeba AŻ tyle placic? a masz chociaz porownanie, mozesz uzasadnic czemu co i jak?? Ja uwielbiam loreal exfotonic i tołpa- peeling borowinowy. Bardzo mocno scieraja, po uzyciu skora jest bardzo gladka. Uzywam na przemian tych peelingow od kilku lat. Choc ostatecznie wole chyba loreala. Wiele innych ktore probowalam sa dla mnie za delikatne. Kiedys uwielbialam truskawkowy yves rocher ale to jak bylam malolatka. OSt zakupilam waniliowy z tej serii co kiedys truskawkowy, kurcze jak ja to moglam lubic, zero scierania, zero efektu, nic. Po tych wyzej wyminionych jestem bardzo wymagajaca co do peelingów. Odpowiedz Link Zgłoś
red.cherry Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 15:34 omniabulgari napisała: > a co Ty tak w kazdym watku podkreslasz ze nie trzeba AŻ tyle placic? > a masz chociaz porownanie, mozesz uzasadnic czemu co i jak?? > Ja uwielbiam loreal exfotonic i tołpa- peeling borowinowy. Bardzo > mocno scieraja, po uzyciu skora jest bardzo gladka. Uzywam na > przemian tych peelingow od kilku lat. Choc ostatecznie wole chyba > loreala. Wiele innych ktore probowalam sa dla mnie za delikatne. > Kiedys uwielbialam truskawkowy yves rocher ale to jak bylam > malolatka. I nie miałam kasy, a teraz mam zapomniałaś dodać. OSt zakupilam waniliowy z tej serii co kiedys > truskawkowy, kurcze jak ja to moglam lubic, zero scierania, zero > efektu, nic. Po tych wyzej wyminionych jestem bardzo wymagajaca co > do peelingów. Na T to tramwaj staje. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 19:19 fajny jest peeling joanny ale on jest bardzo delikatny a autorka wątku szuka czegos mocno ścierającego Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Jaki peeling do ciała? 23.05.08, 12:39 paulinaa napisała: > fajny jest peeling joanny ale on jest bardzo delikatny a autorka > wątku szuka czegos mocno ścierającego > O tak.Te joanny fajnie pachną ale jako peelingi są beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Jaki peeling do ciała? 23.05.08, 17:17 nie są beznadziejne. są po prostu delikatne. w końcu to nie są peelingi tylko peelingujące żele pod prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 19:22 Teraz jest jeszcze grejpfrut i czarna porzeczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 16:00 Dziewczyny, polecam peeling do ciała L'oreala (zielony w zielonym opakowaniu, jest gruboziarnisty i skóra po nim jest wspaniała) oraz peeling dr. I. Eris (z kosmetyki profesjonalnej w okrągłym opakowaniu, polecam czekoladowy albo żurawinowy też działa rewelacyjnie i ztego co wiem mozna go kupić w instytutach kosmetycznych Eris) Odybwa peelingi są mimi faworytami wśród peelingów do ciała! Pozdrawiam i życzę pięknej jedwabistej skóry :) WK-M Odpowiedz Link Zgłoś
madziq81 Sephora n/t 19.05.08, 16:03 Peeling do ciała Sephora- fajne zapachy, duże, mocno ścierające drobinki, wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
sandia peeling 19.05.08, 19:15 Eris Under Twenty: idealnie wygladzajacy peeling do ciala, pink bloom. Nie zalapuje sie juz do kategorii "under twenty" ;),ale peeling jest rewelacyjny. Drapie mocno, cialo - jedwab. Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 20:10 Lirene bordowy - jeszcze bardziej ostry od pomaranczowego i bardzo ladnie pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
j.jazgarska Re: Jaki peeling do ciała? 19.05.08, 22:39 Polecam firmę CUCCIO - rewelka!! Odpowiedz Link Zgłoś
dominiqqq123 Re: Jaki peeling do ciała? 20.05.08, 21:11 Ja mam fajny peeling erisa z takiej serii prosysytem.Jestem z niego całkiem zadowolona bo lubie mocne peelingi.Wygladza skóre co jest dla mnie najważniejsze i nawilża jednocześnie.Ma przyjemny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiqqq123 Re: Jaki peeling do ciała? 20.05.08, 21:12 Mozecie jeszcze cos polecic bo lubie testowac nowosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Jaki peeling do ciała? 20.05.08, 21:19 Sea of Spa lawendowy albo pomarańczowy. Na bazir soli z Morza Martwego. Do kupinia w Superpharmie. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Jaki peeling do ciała? 20.05.08, 21:21 sorry za literówki - tak się pisze z kotem spacerującym po klawiaturze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Jaki peeling do ciała? 21.05.08, 17:42 Cukrowy ze Starej Mydlarni. Przebił Mineral Care i słynny piling kawowy (ten ma minus, bo po jego wykonaniu cała łazienka jest w kawie:). Pół kilograma tego cuda kosztuje 20 zł. Świetnie drapie i pachnie czekoladą (widziałam też inne zapachy). Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: Jaki peeling do ciała? 21.05.08, 18:13 o jakim kawowym peelingu mówicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dominiqqq123 Re: Jaki peeling do ciała? 21.05.08, 19:35 Nie wiem o jakim kawowym mowi kolezanka ale ja kilka razy poprostu zaparzylam kawe,wystudzialm,odlalam wode a fusami sie natarlam:)).Brzmi absurdalnie ale moim zdaniem swietnie dziala i skora jest nie dosc ze gladka to jeszcze jakbym ja balsamem wysmarowala.Tylko w lazience syf potem zostaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
milkaa Re: Jaki peeling do ciała? 21.05.08, 19:58 Lubex - do kupienia w aptece lub oliwka/oliwa z oliwek i zwykła biała sól wszystko w zależności od skóry i problemów Odpowiedz Link Zgłoś
brruna Re: Jaki peeling do ciała? 21.05.08, 21:28 Polecam peelingi Joanny Naturia. Są w małych buteleczkach, mają kilka różnych zapachów np. truskawka, kiwi, grejpfrut moim zdaniem są dobre i tanie, kosztują około 4-5zł. Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: Jaki peeling do ciała? 21.05.08, 21:33 peelingi Joanny nie sa nic a nic ostre Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 Farmona - peelin spa Wanilia i pomarańcza 22.05.08, 12:55 Rewelacja: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12190 Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 pelling kawowy 22.05.08, 13:07 ja stosuje wyzej wspomniany kawowy. uzylam 2 razy jak narazie ale mysle ze bede dluzszej wg tewgo przepisu tnij.org/pellingkawowy oczywiscie skladniki takie (sol, olejek, kawa), a proporcja "na oko" a jesli chodzi o lazienke to ja siedze w wannie, smaruje sie, czekam x minut (troche zimno ale wytrzymuje) i zmywam woda. na koniec zmywam wanne malo co nabrudzone dokola :) Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: pelling kawowy 23.05.08, 16:48 jak wpiszesz w google peeling kawowy zobaczysz ile jest stron :), jedne sa z zelem pod prysznic, ine takie i siakie :) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Farmona - peeling spa Wanilia i pomarańcza 24.05.08, 11:40 ja też go polecam, jest rewelacyjny, kryształki cukru są dosyć ostre, a zapach obłędny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Jaki peeling do ciała? 23.05.08, 14:45 Cukrowy Loreal Bodytonic. Ladnie pachnie i mocno drapie. Jest tanszym odpowiednikiem pomaranczowego L'Occitane (najlepszy peeling jaki mialam), roznica naprawde niewielka, chyba, ze w cenie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Jaki peeling do ciała? 24.05.08, 13:57 Ja ostatnio dokonalam niesamowitego odkrycia. Kupilam sobie peeling za 2,99 € i moja skora jest po nim rownie gladka, jak po poprzednim, 3 razy drozszym peelingu :)) -- Pozdrawiam :) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1199937,2,3.html Odpowiedz Link Zgłoś
cola2008 Re: Jaki peeling do ciała? 24.05.08, 18:26 Bardzo fajny jest peeling cukrowy Dax Cosmetics. Jest bardzo wydajny i po rosmarowaniu na skórze zostaje oliwka. I mimo że jest drobnoziarnisty, skóra jest gładziutka aż się zdziwiłam:) Tylko ten zapach jest dosyć mocny, marcepanowy, dla mnie trochę za słodki:) Mimo to bardzo polecam:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clau-dia1 Re: Jaki peeling do ciała? 25.05.08, 20:49 Za Waszą rada sięgnęłam dzisiaj po peeling kawowy. Dodałam do kawy łyżeczkę masła do ciała i troszeczke oliwki do dzieci. Stosowałam różne peelingi ale nigdy takiej gładkiej skóry nie miałam:) POLECAM i dziękuje za rade Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Jaki peeling do ciała? 25.05.08, 20:55 ja zastosowalam najpierw zaparzona, a wczoraj nie chcialo mi sie parzyc i uzylam sucha z pojemnika i tak jakos mniej masowala , do masowania sie jakos nie nadawala. niedlugo sie zaopatrze w specjalna rekawice, albo lateksowe rekawiczki Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Jaki peeling do ciała? 03.06.08, 10:35 Za Waszą radą kupiłam L'Oreal Exfotonic - dziś wypróbuję :) Natomiast dla jego wielbicielek mam wiadomość: w gdańskim Auchan kupić można zestaw peeling Exfotonic + balsam NutriSoft za b. atrakcyjną cenę 29 zł. Odpowiedz Link Zgłoś