Dodaj do ulubionych

Jak czesto mozna robic peeling?

19.05.08, 09:59
Twarz myje codziennie zelem z drobinkami scierajacymi. Czy tak mozna? A reszte
ciala - tez mozna myc peelingiem codziennie? Bardzo lubie gdy skora jest taka
gladka.
Obserwuj wątek
    • fantastic_marcepan Re: Jak czesto mozna robic peeling? 19.05.08, 10:16
      Daj skorze szanse na regeneracje, peeling 2 x w tygodniu zupelnie
      wystarczy.
    • kropla_beskidu Re: Jak czesto mozna robic peeling? 19.05.08, 13:43
      Ciało możesz myć codziennie peelingiem, twarz tak jak wspomniała koleżanka
      wyżej, 2 razy w tygodniu.
    • dominiqqq123 Re: Jak czesto mozna robic peeling? 20.05.08, 21:20
      Moim zdaniem co 2 nawet dni.Nie powinno zaszkodzic ale kazdy ma inna
      skore.
    • paulinaa Re: Jak czesto mozna robic peeling? 20.05.08, 21:31
      jak chcesz codziennie to kup sobie peelingujący żel pod prysznic,
      np. dax ma fajny malinowy albo te male żele joanny
    • brruna Re: Jak czesto mozna robic peeling? 21.05.08, 21:29
      Na moim peelingu pisze, że 2 razy w tygodniu.
    • gory_szalenstwa Zdaniem lekarza 05.06.08, 12:59
      Dr Joanna Buchowicz, dermatolog, wiceprezes Stowarzyszenia Lekarzy Dermatologów Estetycznych:

" - Bardzo gorąco polecam stosowanie peelingów. Te przeznaczone do wykonywania w domu zawierają niewielkie ilości silnie działających substancji, dlatego są bezpieczne dla naszej skóry. Nie wymagają specjalistycznej wiedzy - wystarczy stosować się ściśle do instrukcji na opakowaniu. Uważam, że powinny ich używać panie w każdym wieku. Ważne jednak, by dobrze dobrały kosmetyk do rodzaju cery. Jeżeli jest ona cienka i wrażliwa, warto w tej sprawie poradzić się dermatologa.
      Zdecydowanie natomiast odradzam złuszczanie domowe przy kłopotach z trądzikiem młodzieńczym lub różowatym. W takiej sytuacji lepiej oddać się w ręce lekarza. On zadecyduje, czy możemy poddać się zabiegowi gabinetowemu. Jeżeli jednak nie mamy takich problemów, używajmy regularnie peelingów domowych - nawet dwa razy w tygodniu w przypadku skóry tłustej i dwa razy w miesiącu przy skórze normalnej, suchej lub wrażliwej."
    • big.rabarbar8 Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! 05.06.08, 13:14
      Nie bede sie z lekarzem spierala, absolutnie, ale ja myje twarz pilingiem Daxa (taki morski kolor) praktycznie codziennie, a uzywam tez innych preparatow zluszczajacych i mnie to sluzy. Do ciala uzywam pilingu gabinetowego (jeszcze mam po zabiegach) z instytutu eris i chwale go sobie, bo cialo mam bardziej suche niz twarz, a on fajnie ...nie wiem jak to opisac... nie nawilza i nie natluszcza, tylko tak wyyyygladza. Reka sama sliska sie po skorze.
      Z jednej strony nie ma co meczyc wlasna skore, z drugiej uwazam sie za najlepszego eksperta w zakresie pielegnacji siebie (i efekt bez przesady jest naprawde duzy), wiec doradze zloty srodek: sluchaj lekarza, ale probuj tez tego, co Twoim zdaniem Ci sluzy. Jesli nie reagujesz podraznieniem, pieczeniem i czym tam jeszcze-to sie skrob i drap, widocznie tak pobudzana Twoja skora dobrze sie czuje.
      wygladzony rabarbar:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka