ruda_80 Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 13:01 za wcześnie mi się wysłało :) Ostatnio mam spory problem z wypadającymi włosami. Słyszałam coś o kosmetykach Seboradin. Czy któraś z was stosowała je i czy są one skuteczne? W serii jest chyba szampon, balsam, lotion - który z nich polecacie. A może wiecie jakie inne odżywki stosować na wypadające włosy (witaminki już łykam, teraz chce je trochę wzmocnić od zewnątrz). Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 13:08 Szampon Seboradin jest bardzo dobry, z moimi słabymi włosami (wypadały mi po odstawieniu tabletek anty.) dość szybko sobie poradził. Innych kosmetyków z tej serii nie używałam, ale myślę, że są równie skuteczne. Polecam też szampon do wypadających włosów Farmony (ze skrzypem zdaje się). Ale jeżeli wypada Ci bardzo dużo włosów, to dobrze by było pójść do lekarza i zrobić badania. D. Odpowiedz Link Zgłoś
mysi_pyszczek Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 13:21 ja używam Lotion Seboradin z rzepą własnie na wypadające włosy (uzyłam farby palette 2 m-ce temu i teraz wychodzą garściami). Lotion działa także przeciwłupieżowo z czego bardzo sie cieszę, bo ten problem niestety też mnie dotyczy. Szczerze polecam. Jedyny mankament to nieciekawy zapach. Kosztuje ok. 12 zł. Szamponu uzywam zwykłego (Timotei) i sam lotion radzi sobie z problemem:) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 13:26 Tylko podobno tego lotionu się nie spłukuje?? Czy nie powoduje on że włosy są przetłuszczone i ciężkie? Po jakim czasie daje sie zauważyć efekty jego działania? Odpowiedz Link Zgłoś
mysi_pyszczek Re: SEBORADIN?? 23.09.03, 08:37 ruda_80 napisała: > Tylko podobno tego lotionu się nie spłukuje?? Czy nie powoduje on że włosy są > przetłuszczone i ciężkie? Po jakim czasie daje sie zauważyć efekty jego > działania? może trudno w to uwierzyć, ale ja zauważyłam już spore efekty po pierwszym zastosowaniu:). lotnionu się nie spłukuje. ja myje włosy zwykłym szamponem, po czym nalewam na głowę lotion tzn. częśc na włosy (mam długie) a część lekko wmasowuje w skórę głowy. włosy całkiem dobrze sie po nim rozczesują. tak jak pisałam wcześniej jedyną wadą jaką zauważyłam to ten nieciekawy zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: SEBORADIN?? IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 22.09.03, 19:56 seborabin lotion jest naprawde super!ja juz po 2,3 uzyciach zauwazylam poprawe- po kazdym myciu wlosow pelno ich zostawalo w wannie,a teraz NIE!!!!nie przetluszczaja sie po nim wlosy(moze niezbyt przyjemnie pachnie;),stosowalam go na noc-obficie wmasowujac w skore glowy.powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
izunia30 Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 22:02 jest lotion w butelce i jeszcze taka kuracja w szklanych ampulkach. Ja bardziej polecam ta kurację, lotion jest na bazie bardzo silnego alkoholu;-//Nie wiem czy to dobrze dla wlosów, nawet zapach tego lotionu to nie czarna rzepa tyllkoo własnie ten alkohol..to mnie do tego lotionu zniechęciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: SEBORADIN?? IP: *.broker.com.pl 22.09.03, 22:51 Tak,dziewczyny mają rację. Polecam. To bardzo dobry czas na wzmocnienie włosów seboradinem (powoli zbliżamy sie do zimy). Jesli już posmarujesz nim głowę,unikaj słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SEBORADIN?? IP: *.tpi.pl 04.10.03, 10:36 Używałam lotionu i szamponu - włosy b. mi się wzmocniły i przestały wypadać. Szamponu używam do tej pory, bo jestem z niego b. zadowolona (włosy nie przetłuszczają się tak jak kiedyś i mie mam problemów z łupieżem). Szampon możesz kupić w aptece. Ale jezeli masz problemy z wypadaniem włosów radzę łykanie witaminek, mozesz tez kupić kapsułki do wcierania w skórę głowy np. ze skrzypu (pani w aptece napewno coś doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś