Dodaj do ulubionych

SEBORADIN??

22.09.03, 12:56
Obserwuj wątek
    • ruda_80 Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 13:01
      za wcześnie mi się wysłało :)
      Ostatnio mam spory problem z wypadającymi włosami. Słyszałam coś o kosmetykach
      Seboradin. Czy któraś z was stosowała je i czy są one skuteczne? W serii jest
      chyba szampon, balsam, lotion - który z nich polecacie. A może wiecie jakie
      inne odżywki stosować na wypadające włosy (witaminki już łykam, teraz chce je
      trochę wzmocnić od zewnątrz).
      • deczi Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 13:08
        Szampon Seboradin jest bardzo dobry, z moimi słabymi włosami (wypadały mi po
        odstawieniu tabletek anty.) dość szybko sobie poradził. Innych kosmetyków z tej
        serii nie używałam, ale myślę, że są równie skuteczne. Polecam też szampon do
        wypadających włosów Farmony (ze skrzypem zdaje się).
        Ale jeżeli wypada Ci bardzo dużo włosów, to dobrze by było pójść do lekarza i
        zrobić badania.
        D.
      • mysi_pyszczek Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 13:21
        ja używam Lotion Seboradin z rzepą własnie na wypadające włosy (uzyłam farby
        palette 2 m-ce temu i teraz wychodzą garściami). Lotion działa także
        przeciwłupieżowo z czego bardzo sie cieszę, bo ten problem niestety też mnie
        dotyczy. Szczerze polecam. Jedyny mankament to nieciekawy zapach. Kosztuje ok.
        12 zł. Szamponu uzywam zwykłego (Timotei) i sam lotion radzi sobie z problemem:)
        • ruda_80 Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 13:26
          Tylko podobno tego lotionu się nie spłukuje?? Czy nie powoduje on że włosy są
          przetłuszczone i ciężkie? Po jakim czasie daje sie zauważyć efekty jego
          działania?
          • mysi_pyszczek Re: SEBORADIN?? 23.09.03, 08:37
            ruda_80 napisała:

> Tylko podobno tego lotionu się nie spłukuje?? Czy nie powoduje on że włosy są
            > przetłuszczone i ciężkie? Po jakim czasie daje sie zauważyć efekty jego
            > działania?

może trudno w to uwierzyć, ale ja zauważyłam już spore efekty po pierwszym
            zastosowaniu:). lotnionu się nie spłukuje. ja myje włosy zwykłym szamponem, po
            czym nalewam na głowę lotion tzn. częśc na włosy (mam długie) a część lekko
            wmasowuje w skórę głowy. włosy całkiem dobrze sie po nim rozczesują. tak jak
            pisałam wcześniej jedyną wadą jaką zauważyłam to ten nieciekawy zapach.
    • Gość: goska Re: SEBORADIN?? IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 22.09.03, 19:56
      seborabin lotion jest naprawde super!ja juz po 2,3 uzyciach zauwazylam poprawe-
      po kazdym myciu wlosow pelno ich zostawalo w wannie,a teraz NIE!!!!nie
      przetluszczaja sie po nim wlosy(moze niezbyt przyjemnie pachnie;),stosowalam go
      na noc-obficie wmasowujac w skore glowy.powodzenia!
      • izunia30 Re: SEBORADIN?? 22.09.03, 22:02
        jest lotion w butelce i jeszcze taka kuracja w szklanych ampulkach. Ja bardziej
        polecam ta kurację, lotion jest na bazie bardzo silnego alkoholu;-//Nie wiem
        czy to dobrze dla wlosów, nawet zapach tego lotionu to nie czarna rzepa tyllkoo
        własnie ten alkohol..to mnie do tego lotionu zniechęciło.
        • Gość: Eva Re: SEBORADIN?? IP: *.broker.com.pl 22.09.03, 22:51
          Tak,dziewczyny mają rację. Polecam.
          To bardzo dobry czas na wzmocnienie włosów seboradinem (powoli zbliżamy sie do
          zimy). Jesli już posmarujesz nim głowę,unikaj słońca.
    • Gość: Ania Re: SEBORADIN?? IP: *.tpi.pl 04.10.03, 10:36
      Używałam lotionu i szamponu - włosy b. mi się wzmocniły i przestały wypadać.
      Szamponu używam do tej pory, bo jestem z niego b. zadowolona (włosy nie
      przetłuszczają się tak jak kiedyś i mie mam problemów z łupieżem). Szampon
      możesz kupić w aptece. Ale jezeli masz problemy z wypadaniem włosów radzę
      łykanie witaminek, mozesz tez kupić kapsułki do wcierania w skórę głowy np. ze
      skrzypu (pani w aptece napewno coś doradzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka