IP: *.w / *.w-s.pl 22.09.03, 13:15
Mam zamiar zaczac stosowac. Cera mieszana, grudy,tj. zatkane pory, krost
wcale, caly czas w pelnym swieceniu. Na dzien uzywam kremu K2 Biodermy a na
noc Lysanel Active, ale moze Differin pomoze na te grudy? Pomozcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Differin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 13:50
      może pomóc. ale jest to silnie działający, drażniący lek na receptę
      (teoretycznie), więc najpierw porozmawiaj z lekarzem.
      • spearsbritney Re: Differin 22.09.03, 14:27
        Pozwolę się nie zgodzić z przedmówczynią ;-) Differin,przynajmniej dla mojej
        buźki,nie był drażniący (może dlatego że stosowałam wcześniej o wiele
        silniejsze antybiotyki w kremach jak erytromycyna) a wręcz dzięki jego
        stosowaniu moja cera wygładziła się,nigdy też nie zauważyłam w czasie jego
        stosowania przesuszenia skóry - głównie chyba dlatego,że adapalen (substancja
        czynna w differinie) jest na bazie wody a nie alkoholu.Myśle,że pomoże
        na "grudy",jest dość skuteczny.Polecam stronke
        www.zdrowie.med.pl/czytelnia/005.html po więcej informacji.Pozdrawiam
        • Gość: justy Re: Differin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 14:29
          to kwestia indywidualnej reakcji skóry. jednak, jeśli wrzucisz w wyszukiwarkę
          temat differin, to wśród postów przeważa opinia o mniej lub bardziej nasilonym
          podraznieniu, szczególnie na początku kuracji. i trzeba być na to przygotowanym.
          • Gość: megima Re: Differin IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 15:02
            Dzieki, jestem z tych, co niestety odczuwaja podraznienia. Wiec moze cos
            innego?Bo kupie tube Differinu i mnie wypali...
            • spearsbritney Re: Differin 26.09.03, 15:48
              Tak swoją drogą wiem,że Differin jest tylko na receptę (tak słyszałam ;-)
              Polecam Ci mimo wszystko wizytę u jakiegoś dobrego dermatologa,pomoże dobrać
              Ci właściwy lek.Ale wg moich doświadczeń,a wierz mi przetestowałam chyba ze
              100 produktów których skuteczność była mniejsza lub większa,Differin nie dość
              że należy do tych najskteczniejszych (także na "grudy") to jeszcze jest bodaj
              najdelikatniejszym dla skóry preparatem (można np w umiarkowany sposób
              korzystać podczas jego stosowania ze słońca czy solarium),czego odradzam
              sprawdzać np z Isotrexinem.Każdy z tych leków na początku stosowania może
              lekko podrażaniać,ale myśle że rzadzsze stosowanie np co 2 dni powinno
              rozwiązać problem.Pozdrawiam
    • Gość: zazuu Re: Differin IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.09.03, 22:54
      Na uotce jest napisane że kuracja trwa 3 miesiące. A co potem? Jest już ok. i
      bez- zaskórniakowo? Czy po jakimś czasie trzeba znowu Differin stosować?
      • Gość: justy Re: Differin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 23:06
        a potem skóra powinna być w tak dobrym stanie, że wystarczą delikatniejsze
        środki.
        teoretcznie
      • rapallo Re: Differin 29.09.03, 00:34
        Nawet jeśli nastąpi poprawa zalecane jest dalsze lecz już rzadsze stosowanie
        Differinu np co 2-3 dni.Niestety jak widać leczenie trądziku jest bardzo
        kosztowne :-( Ja leczę swoją twarz niemalże dokładnie od 2 lat (od 1.X.2001!)
        i choć przyznaję że praktycznie wyleczyłem skórę (a miałem naprawdę spore
        problemy),rozjaśniłem ślady po krostach to nadal stosuję różne środki
        przepisywane przez dermatologa (rotacyjnie żeby skóra sie nie przyzwyczaiła -
        Differin,Isotrexin,Skinoren i td) m.in. dlatego że raz na jakiś czas coś mi
        wyskoczy co świadczy o tym,że nadal jestem narażony na trądzik.Kosztowało to
        mnie przez te 2 lata fortunę (każdy z tych preparatów starcza na ok
        3tyg,kosztuje ok 40zł więc łatwo przeliczyć ze w ciągu roku potrzebuje
        53tyg:3tyg=18 opakowań leku X 40zl = 720zl X 2lata = 1440zl! - do tego
        dochodzą dermokosmetyki do mycia twarzy,nawilżające i td,myśle że drugie tyle
        warte).Ale nie żałuję wydanych pieniędzy,bo wiem że przy takim trądziku
        groziło mi chyba trwałe oszpecenie i ślady na całe życie.Powodzenia
        • Gość: Marta_Szczecin Re: Differin IP: *.asternet.pl / 10.0.0.* 30.09.03, 00:53
          Napisałeś, ze rozjaśniłeś przebarwienia. Czym to zrobiłeś? Bo ja mam bardzo
          dużo blizn na skórze od pryszczy. Nie wiem już co mam robić, bo ciągle jak
          wyskakują nowe, to jednocześnie pojawiają sie nowe blizny.
          Ostatnio używałam Hascodermu, ale z umiarkowanym skutkiem.
          Pomóżcie...
    • Gość: ja Re: Differin IP: *.biaman.pl 26.09.03, 23:26
      Raczej nie wierz w te zapenienia, ze po trzech misiacach mozna zakonczyc
      kuracje. Ja juz uzywam go od ponad roku.
      • Gość: meris Re: Differin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 00:35
        ja także od ponad roku!! efektów super raczej nie widać... Czytałąm, że trądzik
        może być na tle nerwowym!!!! Jeśli to prawda to grozi mi on całe życie , bo
        często sie denerwuję. Co o tym sądzicie? Czy tabletki uspokajające sa tu na
        miejscu? :) A kiedy trzeba przestać stosować differin, jest jakas granica
        czasowa?
        • Gość: justy Re: Differin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 00:55
          na tle nerwowym to mogą być ogólnie problemy z cerą,np. nasilona alergia,
          świąd, okazyjne pryszcze, zaostrzenie trądzika różowatego itp. ale stres nie
          jest przyczyną trądzika, może go tylko nasilić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka