somtam 20.06.08, 22:33 Podobno mozna kupic go w aptece, moze wiecie jak sie nazywa i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiek13 Re: kwas hialuronowy? 21.06.08, 05:28 czy ktoś już testował te kapsułki i czy może polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.zabek Re: kwas hialuronowy? 21.06.08, 07:19 A ja dużo czytałam o tym kwasie w postaci koncentratu www.dobrykrem.pl/product_info.php/products_id/577 Stosował ktoś? polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
somtam Re: kwas hialuronowy? 21.06.08, 09:57 dzieki za wpisy. B-derm, no wlasnie o tym serum slyszalam, ale tez byla to reklama apteki,dobrze by bylo uslyszec cos od "doswiadczonej" Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: kwas hialuronowy? 21.08.08, 19:53 Hialuronian cynku w curiosin to nie to samo co kwas hialuronowy (hialuronic acid), czyli hialuronian sodu. W curiosan jest hialuronian cynku, nazwa w INCi jest wiec inna. Ten zabójczo drogi krem to też nie czysty roztwór kwasu hialuronowego. A przytoczone w postach na początku nazwy tabletek to preparaty złożone, doustne, które mają kwas HA w składzie. Czysty kwas hialuronowy ma postać proszku. 1% roztwór to gęsty żel i jest dostępny choćby tutaj mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=35&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=27 Jest też w kilku innych sklepach z półproduktami kosmetycznymi. W takiej czystej postaci kwasu hialuronowego w aptekach nie ma, przynajmniej nie w Polsce. Z tego co wiem w kilku krajach jest 1 lub 2% roztwór jako preparat ułatwiajacy gojenie ran. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic_marcepan Re: kwas hialuronowy? 21.08.08, 20:57 Można go kupić tylko po co? Sam nic nie zdziała, pozostanie na naskórku i nawet go nie nawilży. Potrzebny jest jakiś transporter np liposomy. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: kwas hialuronowy? 21.08.08, 22:14 Chyba, ze jest to kwas małoczasteczkowy, a taki też się pojawił w sprzedaży. Pozatym kwas może ułatwić przenikanie innych substancji, np. retinoidów. Do nawilżenia faktycznie nie wystarczy. Dlatego dziwią mnie te firmy sprzeajace go w małych buteleczkach jako eliksir na zmarszczki do stosowania solo. Kwas z olejem albo kremem to rozumiem, ale sam ma działanie doraźnie liftingujące, napinajace skórę. Sprawdza się też do rozcieńczenia zbyt treściwego kremu. Dla mnie niezbędnik w każdym razie, mam cały wachlarz sposobów na jego stosowanie. Jednak na cudowny efekt w stylu minus kilka lat i cera cud nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
2cola Re: kwas hialuronowy? 23.08.08, 12:58 własznie cały sekret jest w nośniku i tym się rózną ceny kosmetyków od siebie bo sam kwas kosztuje grosze cena preparatów to jest cena nośnika polecam włoską firmę syrio pharma rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś